Polyanna sa for siden:
Kan jeg koke opp grøt i morgen tidlig, sette den i stekeovnen på 70 grader og så er den ferdig til vi skal spise ca. halv fire? Eller blir det for lang tid?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Polyanna sa for siden:
Kan jeg koke opp grøt i morgen tidlig, sette den i stekeovnen på 70 grader og så er den ferdig til vi skal spise ca. halv fire? Eller blir det for lang tid?
allium sa for siden:
Jeg ville heller skrudd av ovnen når du satte inn grøten, og spandert ti minutter til koking i fire-tiden. Det gjør jeg ofte, så det vet jeg fungerer.
2ne sa for siden:
Men skal ikke dynegrøt ligge under dyna da? :knegg:
Jeg har hørt at man skal koke den opp på morningen, pakke den godt inn i et ullpledd og legge den under dyna. Voila, middag kl 16:)
Har ikke prøvd dette selv da men, og lurer egentlig litt påhva slags grøtris man bruker når man gjør det på denne måten? Vet at mormoren min gjorde dette hver lørdag i tredve år.
Teofelia sa for siden:
Hva i alle dager er dynegrøt? :undrer:
allium sa for siden:
Enkel risgrøt. Man koker opp melk og vanlig langkokt grøtris, setter gryten i ovnen og gjør noe annet i noen timer. Med kald ovn må grøten kokes opp en gang i løpet av dagen. Med 50-70 grader blir den ferdig av seg selv. Ingen svidd gryte.
Puslingen sa for siden:
Kan eg laga den dagen i forvegen? Altså koke opp om kvelden og la den stå i kald omn til ca. 13 dagen etter, eller vert den dårleg då? Eg skal ha arbeidsstova på lørdag, og då skal gjengen spisa graut ca. kl. 13. Men eg skal gjera klart kl. 10, og ungane kjem kl. 11. Om vi skal koka den mens arbeidsstova pågår, "mister" vi ein vaksen.
Lhi-My sa for siden:
Jeg koker alltid grøt på denne måten. Koker den opp om morgenen og setter den i stekeovnen på ca 50 grader i minst 3-4 timer, gjerne mer. Det blir knallgod grøt og man slipper passe på at den svir seg.
Jeg ville ikke latt den stå natta over, men det tar jo ikke lang tid å koke den opp om morgenen heller. Rører man hele tiden, kan man godt koke den opp på nokså sterk varme, iallefall om man har en god kjele.
Puslingen sa for siden:
Problemet mitt er at arbeidsstova er ikkje heime, så då må eg koke opp grauten, setje den i ovnen, ta den ut og frakte den, setje den i ny ovn (som då er kald), og så gje den eit nytt oppkok før servering. Då er det i grunn enklare å mista ein vaksen på laurdagen. Eg får tenkja litt meir. Tidlegare har vi hatt ferdiggraut, men den kostar 400 kr og spiser mykje av budsjettet vårt. :(
Engasjert sa for siden:
Jeg gjør det ofte på den måten, fordi jeg da slipper å brenne grøten. Noe som er utrolig lett å gjøre, spesielt når det er en stor grøtkjele (= utrolig kjedelig å røre lenge).
Sist jeg gjorde det, opplevde jeg noe merkelig. Alle riskornene gikk i oppløsning, og grøten ble nesten kremete. Samme ris og samme metode som alltid, likevel en helt annen grøt :confused:
oslo78 sa for siden:
Pakke inn i dyna, middag klokka fire. Går utmerket.
Polyanna sa for siden:
Planen er at de to store pluss en venninne skal kunne ordne seg middag selv i morgen, og da tror jeg ikke jeg skal la dem koke opp grøt. Blir fort sviing, da.
Takk for svar. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.