Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Minifom



#3

Che sa for siden:

Huff, ekkelt å tenke på - det har jo vært et "trygt" legemiddel, tross alt.


#4

Pamina sa for siden:

Så ekkelt, dette var jo en av grunnene til at vi overlevde barseltiden...Håper virkelig ikke jeg har skadet ungen min.


#5

Agent Scully sa for siden:

Fillern og. Spesielt siden min mor drev og gnålte om at vi ikke måtte gi ham det, "det var jo skaaadelig sikkert". Yeah, right. Right? Hater når gamla har rett ...

:håper på at advarselen er av føre-var typen, jeg mener, vi er da ikke mus heller? :

(Skynder meg å selge alle Minifom-aksjene mine)


#6

Karamell sa for siden:

Huff, begge guttene har fått dette i kolikktiden.


#7

Mei sa for siden:

Vi har også gitt dette. Jeg ble lettere hysterisk da jeg leste om mulige skadevirkninger for en tid tilbake. Mannen ble irritert. Han har imidlertid lest litt mer om temaet og enkelte hevder at dette er oppspinn. Minifom spalter luftboblene i tarmen og alt som kommer inn, kommer helt ut igjen. Minifomen altså :knegg:

Håper uansett at en eventuell nestemann ikke trenger minifom.


#8

Skytte sa for siden:

Oj! :eek:


#9

Tinka sa for siden:

Har lest om det i dag.


#10

Veronal sa for siden:

Legemiddelverket fraråder ukritisk bruk av minifom. Det er ikke det samme som fraråde bruken av legemiddelet som VG klarer å redusere det til.

www.legemiddelverket.no/templates/InterPage____23529.aspx

Er det noen legemidler man kan bruke ukritisk?

Har Legemiddelverket forøvrig tenkt å fraråde ukritisk bruk av andre legemidler med konserveringsmiddelet nipastat som også er indisert for spedbarn?


#11

Java sa for siden:

I linken kommer det tydlig fram at det ikke bare er Miniform de fraråder ukritisk bruk av, men at dette er nevnt fordi nytteverdien av preparatet er omdiskutert. Det ser ut til at de fraråder ukritisk bruk av også andre preparater, men at man skal kontakte legen.

Sitat:
Inntil mer informasjon foreligger, fraråder derfor Legemiddelverket ukritisk og langvarig bruk (over uker, der nytten ikke overstiger en mulig risiko) av legemidler som inneholder propyl-, butyl- eller isobutylparaben. Dette gjelder i første rekke preparatet Minifom dråper til behandling av spedbarnskolikk. Dette legemiddelet er konservert med parabenblandingen Nipastat, og den medisinske effekten er omdiskutert.
Når det gjelder øvrige legemidler som inneholder propyl-, butyl- eller isobutylparaben er det viktig å ikke avbryte behandling uten å ha rådført seg med lege.


#12

Miss Norway sa for siden:

:nemlig: :mumle:

#13

Veronal sa for siden:

Joda, men de skriver ikke et pip om hvilke legemidler det gjelder.


#14

Java sa for siden:

Det gjør de ikke nei, men det tror jeg også kan komme av at de er redd noen vil slutte å bruke det uten å rådføre seg med lege angående nytteverdien. Dessuten skal det vel stå på legemiddlet om det inneholder det? Jeg er forøvrig enig med deg, det hadde vært interresant å se en liste.


#15

Veronal sa for siden:

Kanskje det er derfor, ja.

Det står nipastat. Jeg tviler på at det er mange som husker at nipastat er parabener.


#16

Agent Scully sa for siden:

Jaja, det er godt å ha et svar i bakhånd når gamla kommer med sin velkjente "Hva sa jeg".

Etter at hun hadde hørt på ungen hyle seg fordervet noen timer så var det nemlig hun som var frempå med: "Minifomen! Hvor er minifomen? Gi den gutten minifom! MINIFOOOOM ..."


#17

MissS sa for siden:

:knegg:


#18

Cilius sa for siden:

Ja, leste det for en stund siden. :mumle:


#19

Ibidelma sa for siden:

Jeg ville heller gått til en barnekiropraktor eller tatt kjerringråd til hjelp om jeg absolutt ikke ville bruke minifom. Helsesøstre generelt har jo ingen tro på minifom selv om de opplyser oss om at den finnes. . .

Brukte minifom selv. Tror nok ikke hun har tatt skade av de få dråpene...


#20

Mei sa for siden:

Osteopaten "min" er fortsatt fornærmet fordi jeg ikke tok ztjerna med til han. Det kom rett og slett av at jeg ikke orket tanken på å gå utendørs med en liten baby som når som helst (føltes det som) kunne begynne å gråte utrøstelig, og som (attpåtil) måtte få flaske.

Jeg har lovet at osteopatmannen skal få undersøke en eventuell nestemann uansett om han skriker eller ikke. Barnet altså :knegg:


#21

Ibidelma sa for siden:

:fnise: Skjønner!! Ikke gøy med en skrikende baby på tur !!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.