I lys av en annen tråd der ferdig-kakemikser ble lovpriset som en god løsning når man vil tilpasse maten til diverse allergi og matvareintoleranser, men ikke føler seg trygg på ukjente ingredienser og annet. Men noen av disse kakene er jo ikke spesielt gode. Jeg synes for eksempel at toro muffinsene smaker litt..fettete og kunstig.
Så det jeg lurer på er: Hvilke ferdig kakemikser kan en servere barn (og eventuelt også voksne) uten å skjems? Jeg tar gjerne tips om gode kakemikser som ikke er tilpasset allergi/matvareintoleranser også.
Jeg lager langpannekaken til Toro når vi har familiebursdag, for den tåler alle. Om jeg tar med rester på jobb, får jeg høre at det er den beste kaken i verden. (det kan jo hende det skyldes at mine kollegaer bare er veldig glade for et lite kakestykke..) Selv har jeg ingen mening, jeg er ikke så glad i sånt.
Om jeg bruker ferdigposer ( og ikke glutenfri kakemiks i vanlig oppskrift) rocker jeg den opp. F.eks langpannekake med sjokoladebiter og hjemmelaget glasur. Ller putter litt rømme i kaka for å få den saftigere. Men helst liker jeg å lage hele kaka selv, så posene er nødløsning.
Jeg anbefaler ofte muffinsmixen til foreldre som vil bake melkefrie muffins og som synes det er for vanskelig å mixe en muffinsrøre selv. De blir helt ok i smak om man bruker melkefri margarin i steden for olje. Jeg pleier også å tilsette eplebiter eller blåbær eller lignende.
Ellers bruker jeg av og til Møllerens langpannekake. Jeg liker ikke sjokoladekake av noe slag, så jeg kan ikke si om den smaker godt, men den blir iallefall spist her. Gulrotkakemixen er også ok. Ostekakemixen derimot smaker virkelig ikke godt.
Jeg har jo ikke prøvd alle, men Toro (tror jeg) Brownies er veldig god! Smaker ikke forskjell på den og den jeg lager fra bunn av. Gulrotkake fra pose er også god (også Toro tror jeg), har noen ganger puttet ekstra gulrot oppi og litt kardemomme.
Jeg smelter ALLTID smør istedenfor olje, det er viktig.
Mamma lager alltid glutenfri sjokoladekake siden hun er allergisk mot det og melk og den tåler hun. Den er helt grei.
Brownies fra Toro er veldig god. Langpannekaka fra Toro er i tørreste laget (jeg pleier å lage kake på kulturmelk som er veldig saftig), men den duger absolutt i barnebursdag som et alternativ for diverse allergier.
Jeg bruketemøllerens langpannesjokoladekake ofte(mest før vi fant ut at turbo ikke tåler sukker og fruktose,men av og til enda. da han spiser bare et stykke eller 2 og overlever den sukkermengden som er der så lenge jeg dropper sukkerting i glasuren) ,for at den er melkefri.
Og har bestandig fått skryt av at jeg lagde så gode sjololadekaker :fnis:
Bruker og ofte Toro sin sjikoladekake, når den skal være glutenfri, men er ikke så ofte nå lengre siden mann sitt søskenbarn ikke bor her lengre. Og toro sin er 3 gang så mye sukker i som møllerens sin så er ikke den førstevalget når vi synnes møllerens sin er mye bedre en toro sin:knegg:
Jeg har bakt den som er glutenfri (husker ikke hvilken det var) og synes at den var helt fin.
Og så pleier jeg å bruke muffinsmikser fordi jeg ikke er noe flink til å bake muffins og det slår veldig godt an i barneselskaper. Jeg bruker bitte små muffinsformer og så får jentene overpynte dem og det er veldig populært.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.