Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kake

#1

vixen sa for siden:

Jeg har lyst til å bake en sånn sitronkake med marengs i helga. Jeg har smakt det,men vet ikke helt hva den heter. Den har marengs på toppen og så er det noe krem som smaker nesten som fox inni. Noen som kan hjelpe meg med kake og oppskrift?


#2

Daisy sa for siden:

Abbånnerer


#3

Filifjonka sa for siden:

Lemon merengue pie heter det ihvertfall på engelsk. :)


#4

Daisy sa for siden:

Jeg har en tråd om det her et sted, og der er oppskrift! Har ikke fått prøvd enda.


#5

Myria sa for siden:

Denne er god. :)

100 g smør
100 g hvetemel
evt litt kaldt vann

3 dl vann
4 ss maisenna
½ dl sukker
1 ss smør
3 eggeplommer
revet skall og saft av 1 sitron

3 eggehviter
6 ss melis

Smør og mel kjøres sammen til en deig i food processor. Om nødvendig tilsettes litt kaldt vann. La deigen hvile 1 time. Kjevle ut og kle en 24 cm paiform. Stek ved 225 grader i ca 15 minutter.
Bland vann, maisenna, sukker og smør. Kok opp og rør godt. Tilsett en og en eggeplomme og varm opp under omrøring til den tykner. Avkjøl. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Fyll kremen i paiskallet. Pisk eggehvitene stivt og pisk inn melis. Fordel marengsen over paien og stek ved 125 grader i ca 15 minutter.


#6

Mjau sa for siden:

Jummi!
Men marengsen her blir ikke stiv ikke sant? Altså tørket i ovnen-stiv.


#7

Myria sa for siden:

Nei, absolutt ikke. Den er myk og fluffy.


#8

mosol sa for siden:

Nå er det altfor mange kaketråder på forumet. Jeg skal liksom tenke på knekkebrød, ikke kaker som smaker Fox!

:lalala:



#10

Penelope sa for siden:

Heisan,

Jeg bakte en lignende kake i går, og lurer på om jeg har stekt den for lite. Marengsen på toppen er absolutt ikke stiv. Et par steder har den delt seg på toppen av kaka. Den bestod av 3 eggehviter, 1 dl sukker, 1/2 ts vaniljesukker og 1/2 krm vinsyre.

Hvordan vet jeg om det er riktig at den ikke skal være stiv? Er det noe med mengdeforholdet her?. Den ble stekt i 10 minutter på 175 grader.

Bør jeg ettersteke den litt mer før gjestene kommer????


#11

Myria sa for siden:

Marengsen skal ikke være stiv. Den blir gyllen på toppen, men er myk under (har heller aldri fått servert sitronmarengspai med stiv marengs hverken hos andre eller på restaurant, så tror ikke det er så vanlig). Hvis du synes den ble litt for myk kan du tilsette mer sukker slik at den blir enda stivere, men den skal altså ikke være sprø som pikekyss.


#12

GinaK sa for siden:

Hvordan ble kaken, vixen? :)
Ser ut som at det er sukkerbrød i mellom sitronlaget på den du laget.
Jeg har funnet en oppskrift som iallefall SER god ut, med masse fyll.
Har ikke fått prøvd den enda men må få gjort det. Super påskekake, dette.
Denne oppskriften har 2 sitroner i fyllet, lurer på om det kan bli litt mye og litt surt så jeg ville ha brukt 1 sitron, tror jeg.

Oppskriften er fra MatPåBordet.
(Oppskriften er fra Angela Hartnett´s Cucina.)

[CENTER]du trenger[/CENTER]

[CENTER]til deigen
250g mel
75g sukker
125g smør, kald, skjært i terninger
1.5 egg[/CENTER]

[CENTER]til fyllet
50g sukker
3ss maizena
275ml kaldt vann
saften og finrevet skall av 2 sitroner
2 eggeplommer
40g smør, kald, skjært i terninger[/CENTER]

[CENTER]til marengs
2 eggehviter
100g sukker[/CENTER]

[CENTER]ovn temp. 180C[/CENTER]

Lag deigen først. Gjerne dagen i forveien hvis du vil. Ha mel og sukker i en food processor. Ha opp i smøret og kjør maskinen til du har fine smuler. Hell mel blandingen i en bolle, ha opp i eggene og rør sammen med en kniv til deigen har samlet seg nogenlunde. Hell deigen over på melet benkeplate og samle sammen deigen med hendene - ikke overarbeid den. Trykk den ut til en flat sirkel, pakk den i plast og la den hvile i kjøleskapet minst en time. Rull så ut deigen og legg i en paiform med ca. 25cm diameter. Trykk deigen godt i kantene og skjær av overflødig deig. Bak deigen blind, dvs. dekket med bakepapir og vektet med tørre bønner, ris e.l. 15 minutter. Fjern papir og bønner/ris og bak udekket ca. 10 minutter til deigen er gylden og gjennomstekt. Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Lag fyllet mens deigen avkjøler. Ha sukker og maizena i en skål og tilsett nok vann til du får en limaktig konsistens. Kok opp resten av vannet med sitronsaften og skallet. Slå av varmen, tilsett maizena blandingen og rør godt slik at den blir smidig. Sett blandingen over varme igjen og la det koke opp. La det koke et minutt eller to. Ta av varmen og la det avkjøle litt. Tilsett en eggeplomme om gangen mens du rører godt. Tilslutt rører du inn smøret litt om litt. Fyllet bør nå være smidig, glatt og blank. Og tykk.

Lag marengs. Pisk eggehvitene stive og ha i en ss sukker om gangen mens du pisker til du har tilsatt all sukkeret.

Fordel sitron kremen i pai bunnen. Hell over marengs, pass på at den går helt til kantene slik at den ikke krymper. Lag gjerne et litt vilkårlig mønster med gaffel.

Sett det hele tilbake i ovnen ca. 20 minutter til marengsen er gylden. Ta den ut av ovnen og la den avkjøle. Spises når den er helt avkjølt. Paien kan gjerne lages en dag i forveien.


#13

vixen sa for siden:

Kaken ble veldig god altså!! Ikke det jeg vil kalle lettvint fordi det ble noen operasjoner. Frisk og deilig kake. Inviterte naboene på britisk afternoon tea den dagen. Suksess!


#14

Myria sa for siden:

Det var godt den falt i smak. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.