Hvorfor dør krydderurtene mine alltid etter en dag eller to?
Kjøper dem i matbutikkene, og da er de helt fine. Men jeg får aldri brukt dem mer enn en gang, fordi de visner ALLTID:confused: Har prøvd å ta av plasten, ha på plasten, ikke la dem stå i trekk osv..Visner uansett:gaah:"drømmer om kjøkken benken full av friske urter uten å dyrke dem selv.."
Jeg har også mine i små boller, som jeg fyller litt vann i hver dag. Da holder de 2-3 uker, stort sett såpass at jeg får brukt dem opp, i alle fall. Om sommeren har jeg urter i krukke på verandaen. Egensådde holder mye bedre og tåler mer. : på tide å kjøpe frø snart :
Eva Solo-potta mi ligger nederst i skap-drivhuset. Jeg fikk det aldri til å funke.
Jeg har lært at krydderurter må tynnes ut når man tar det man vil ha, som i at man ikke forsyner seg av en bunke, eller klipper av en lengde, men tar et stråd her og der. Om det funker vet jeg ikke. Jeg har stort sett alltid hatt velvillige krydderurter plantet ute om sommeren, og har lite erfaring med krydderurter på benken.
Jeg synes det er vanskelig å få urter til å overleve særlig lenge. Pleier å ta det jeg ikke får brukt opp og ha ferdigkuttet opp i isbitformer, helle over vann og fryse ned. Da kan jeg ta en terning eller to i maten jeg lager.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.