Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste oppskrift på kake uten egg, melk og gluten?

#1

Hot Lips sa for siden:

Ettårsdagen skal feires, og kaka må jo være skikkelig god! :jupp: Hva baker jeg?


#2

Slettet bruker sa for siden:

:sparke:

Jeg ville tatt en Toro langpannekake og passet på å bruke blå soft i kremen på toppen.

:rødme:


#3

Hot Lips sa for siden:

Er den uten egg altså? :hyper:


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Crazy sjokoladekake frå det søte liv og testa ut med glutenfri kakemix.

Eller ein veldig lettvint løysing. Kjøpa Hildes sjokoladekake.


#5

Hot Lips sa for siden:

Ble den god? Hildes, det er den i frysedisken, som smaker kanel? :skeptisk:


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har ikkje testa den sjølv med glutenfritt mjøl enno. Har planar om å gjere det, men har ikkje hatt ein unnskyldning for å bake kake på ei stund.
Hildes er den i frysedisken ja. Syntes ikkje den var så ille eg. Den er jo uten alt, så at den smakar såpass godt synes eg var bra.


#7

kamp sa for siden:

Grunnoppskrift kake

300 g glutenfri melblanding (som oftest schar melmiks B eller semper)

200 g sukker
1 1/2 ts natron
3,5 dl appelsinjuice
70 g smeltet melkefri margarin eller olje

Mel, sukker, natron og appelsinjuice blandes. Rør så inn margarinen.

Stekes i stekeovn på midterste rille ved 200 °C til den er ferdig, det avhenger av formen.

Passer fint i en liten rund form.
Tilpass væskemengden litt, noen melblandinger trekker til seg mer/mindre væske enn andre. Skal bare være en normal sjokoladekake konsistens.

Dette er en grunn oppskrift så tilsetter man det man ønsker videre.

Kanelkake - 1,5 ss kanel
Kardemomme - 1 ss kardemomme
Sjokolade - Kakao eller smeltet sjokolade (litt mindre væske)
Eplekake - Revet eple (tilpass væske)
Sitronkake - Sitron

Jeg bytter og appelsin juice mot eple juice eller ananas juice innimellom.


#8

Hot Lips sa for siden:

Næsjda, det var for godt til å være sant. :skuffet:


#9

Hot Lips sa for siden:

Takk for oppskrift, Kamp!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.