I dag skulle jeg koke ertesuppe, med salt svineknoke. :) Satte ertene i rikelig med vann på kjøkkenbenken i går ettermiddag..
Begynte å koke på knoken halv 12, hev i ertene (kokte de opp først i en annen gryte og helte av dette vannet, for å unngå luft i magen..;)), løk, purreløk og persille klokken halv ett. Da klokken ble halv to begynte jeg å skrelle/kutte opp poteter og gulrøtter og hadde dette i. Planen var ā spise klokken to.
Men.... Ertene ble jo aldri kokt! Jeg drøyde det til halv tre for å se, men det var like galt! :confused: Hva kan ha gjort at ertene nektet å bli myke etter to timers koking?
Jeg ville ha kokt ertene ferdig i egen gryte, også hatt de i suppen mot slutten. Når man har diverse ingredienser i en gryte kan det være at kokepunktet endrer seg og ikke er hundre grader mer. Dermed blir det vanskeligere å få kokt enkelte ingredienser som krever høy temperatur. Det samme skjer om man forsøker å koke poteter i tomatgryter, f.eks bacalao.
Aha.. Så da var kanskje ikke temperaturen høy nok for ertene.. :-) Jeg kommer nok til å koke dem for seg neste gang ja.. For ett styr å sortere vekk ertene.. :-P Og veldig kjedelig når jeg hadde gleder meg til å lage dette.. Takk og pris for at jeg ikke hadde invitert gjester! Det hadde vært ganske så flaut tror jeg.. ;-) hehe.. Kommer også til å sette svineknoken på en halvtime tidligere neste gang, den var gjennomkokt, men jeg liker det best når kjøttet nesten detter av beina av seg selv.. ;-)