Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppvask som riper

#1

Ibidelma sa for siden:

Vi kjøpte en brukt oppvaskmaskin. Prøvde den igår. Da jeg skulle ta ut fat og glass, så jeg små riper i glassene og i fatene. Noe av bestikket var ikke ordentlig rent, det var også samlet noe "sand" på baksiden av fatene.

Noen som har råd/tips/kunnskap?

Har jeg bare bommet på kjøpet eller er dette vanlig "kost"?
Noe jeg kan gjøre?


#2

Ru sa for siden:

Kjør den på tomgang en gang eller to, og prøv igjen.

Vår er gammel som bare det, men den riper ikke. Dog vil jeg jo anta at siden det lå noe sandaktig i den, at den kanskje har stått ubrukt en stund?
Jeg bare synser, men jeg ville i hvert fall prøvd å få skylt igjennom hele maskin en gang, og så gitt den en sjanse til.
Det er i hvert fall ikke vanlig kost, sånn bortsett fra at det nok hender fra tid til annen at alt ikke blir helt rent.


#3

Ibidelma sa for siden:

Den var brukt dagen før vi fikk den, for de skulle flytte de som hadde den før oss. Ble litt irritert da det kom riper i fatene, for de fatene kan ikke kjøpes lenger :sint:
Men jeg burde selvfølgelig sjekket med noe som jeg ikke bryr meg så mye om først. :bedre føre var enn etter snar, bare jeg er etter snar:

Skal prøve den på tomgang en runde!

Takk for svar :)


#4

Huldra sa for siden:

Så trasig da. Er aldri gøy når ting blir ødelagte. Har du rensa filtre osv?


#5

gullet sa for siden:

Rens filtre, og bruk glansemiddel.
Kjør maskinen en omgang uten noe i.

Vi har hatt både nye og gamle maskiner, men ingen som lager riper.
Det må være noe i maskinen, eller kanskje det kom frem noe du ikke hadde sett før?


#6

Hasselnøtt sa for siden:

Rens filter var min første tanke også, og sørg for at ingen ting står i veien for maskinens drift, for å si det sånn. I vår er det en propell som går rundt med en dyse i hver ende, dersom noe står i veien slik at denne ikke får rotert blir det heller ikke skikkelig rent.

Og husk glansemiddel.


#7

Ibidelma sa for siden:

Takk for svarene!
Jeg brukte sun glansetabellett: 2 in 1. Kanskje den ikke er så bra? Den med sånn mikrofilter(?) som løses opp i kontakt med vann.

Skal kjøre maskinen uten noe i. Håper virkelig det går greit neste gang.


#8

Kirsebær sa for siden:

Det er jo omtrent umulig at det er selve maskinen som riper, sant? Så mest sannsynlig er det non harde, små korn som svinser rundt der inne som forårsaker dette. Håper det blir bedre når du får kjørt den et par ganger på tomgang. Og renset det som renses kan.
Er fatene dine farget?

(Du er sikker på at fatene dine kan vaskes i maskin, sant?)


#9

Observatøren sa for siden:

Jeg fikk høre at man ikke skulle bruke tabletter til gamle maskiner, fordi de ikke løste seg opp godt nok, og derfor ripet.


#10

Senna sa for siden:

Jeg synes ikke de der to-i-en tablettene virker. Det blir "vannflekker" og tørker iallefall mye senere enn med vanlig flytende glansemiddel . Og vi har en ny maskin.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.