Vi gifter oss til sommeren. Vi skal ha en passe uformell bryllupsfest på en skihytte, med treretters middag relativt tidlig på ettermiddagen, kaker og kaffe litt senere.
Vi er usikre på om vi skal servere nattmat, men er ute etter gode tips om hva man kan servere. Det må kunne lages på forhånd og settes fram av slekt og venner. Sodd og spekemat har vi allerede tenkt på.
I samme slengen spør jeg etter tips til mat til fredagens bli-kjent-fest. Samme sted, veldig uformell setting og vi eller slekta må kunne kokkelere det til uten alt for mye strev og oppvask, da vi sikkert har en billion andre ting som må ordnes i siste liten.
Jeg vet jo det er mange dyktige hobby-kokker på fp, og sikkert en del som har gjennomført lignende arrangement selv med større eller mindre hell, så tips tas imot med stor takk! :)
Jeg stemmer for pølser som nattmat. Grilling på fredag, kanskje?
Kan jeg forresten spørre litt om hvordan dere skal organisere festen? Jeg skal gifte meg neste år, og uformell fest på en skihytte høres ut som noe for oss. Men hvordan gjør dere det rent praktisk?
Vi hadde pølse med brød + tilbehør til nattmat (agurksalat, rekesalat etc). Og det er ALLTID poplært :jupp: Og mye enklere enn suppetallerkender når man er lettere beruset :flau:
Det kan jeg godt! :) Moro at dere også skal gifte dere. Er litt usikker på hva du eksakt lurer på, men du får heller spørre mer. Vi leier en skihytte fra idrettslaget og må gjøre borddekking, pynting etc selv. Hytta har helt grei standard, det er en stor sal og et par små peisestuer, men utedo. Vi disponerer hytta fra torsdag til søndag. Mat bestiller vi fra et cateringfirma. De stiller med kokk og hovmester. For å slippe å betale ekstremt mye for drikke, må vi skaffe servitører selv. Det er en utfordring, da ingen av oss har bodd her på mange år og vi ikke kjenner så mange. Men vi håper det løser seg. Dersom det ikke løser seg, må kokken servere vin til restaurantpris. Ellers blir det et ganske standard bryllup med en relativt enkel meny med kortreist mat, masse kaker og muligens band. (Jeg synes det er unødvendig, men har fått mange kommentarer på at det blir for "døvt" bare med anlegg og spilleliste. Tipper vi går for en kombinasjon.)
Fyr løs om du har flere spørsmål!
Kjøttpølse på gaffel, medisterkake på gaffel, med flatbrød til.
Som nattmat altså. Bare pass på at gemalens gamle tanter ikke KOKER kjøttpølsene :dåne:
Suppe/grillmat/gryte med loff til bli kjent festen.
Og spør om noen i idrettslaget vil servere drikke mot litt penger.
Vi hadde pølse med lompe til nattmat. Det var supert. Festen var godt i gang og folk var ikke egentlig så sultne, men syntes det var godt med noe lite salt. Vi satte frem en stor kjel med grillpølse og en med wiener. I tillegg så satte vi bare frem ketchup og sennep i tillegg til brød/lomper. Jeg synes jo sodd er supergodt så det kunne jeg fint servert på fredagen. Ev spekemat.
Huff, jeg hadde fått angst av å vite at jeg skulle koke pasta al dente til en haug mennesker i ikke-edru tilstand. :angst: Jeg er IKKE god på timing når jeg er brisen. Og dessuten krever det mye plass/gryter å koke så mye pasta uten at den klistrer seg.
Da hadde jeg heller valgt pastasalat der pastaen er ferdigkokt og klar på forhånd.
Takk! :) Jeg så for meg en skihytte som lå litt utenfor allfarvei, derav spørsmål om organisering og løsninger på praktiske utfordringer som frakt, mat osv. Det lureste er sikkert å finne et sted som ligger nogenlunde lettvint til.
Jeg har ingen gode forslag angående mat, men om det er her i nærheten og jeg har fri kan jeg godt være servitør. ;) (så lenge jeg slipper noe ansvar for laging av mat, for det blir katastrofe)
Vi valgte å ikke ha suppe som nattmat, for da ble det så innmari avbrekk i festen for å sette seg for å spise liksom. Så vi hadde pølse i lompe / brød, og det er utrolig digg på natten! :nam:
Vi hadde store fat med påsmurte rundstykker som ble satt fram til nattmat. Vi hadde hyret inn servitører til middagen, og de smurte på rundstykkene og trakk over plastfolie før de reiste hjem, så når det var tid for å spise nattmat gikk vi og hentet de ferdige brettene. Det var utrolig godt og metter bra, i tillegg til at man slipper å sette seg ned for å spise det. :jupp:
Gratulerer med forestående bryllup. :) Det er jo nesten vårt bryllup i 2004 du beskriver. Vi hadde bryllup på en markahytte, og hadde gjester fra fredag til søndag. Vertskapet på hytta lagde en gryterett på fredag, og vi hadde innleide kokker som lagde tre retters bryllupsmiddag. Vi hadde handlet inn mengder med pølse og lompe til nattmat, men det ble aldri rørt. Jeg husker ikke når middagen var ferdig, men vi gikk til bords i sekstiden tror jeg? Så varer middagen noen timer, og det er kaffe og kaker litt utpå kvelden, og vips så er ingen sultne på nattmat. Eventuelt så var det bare vi som glemte det. :rødme: Jeg er uansett ikke i tvil om at jeg ville valgt pølser. Det må være enkelt!
Lykke til med fest. Det er stas med bryllup, altså. :jupp:
Til servitører kan du sjekke med om de har en skole med kokk og servitør linje, der er det sikkert noen som kan jobbe som servitører, eller få tak i noen russ to be - som trenger penger til russefeiring.
Høres fint ut med et uformelt bryllup der alle kan være samlet en hel helg.
Et vennepar av oss hadde grillmat fredagen-alt ble lagt frem på fat og så fikk gjestene velge selv og grille selv.Et enormt kar med kald pastasalat samt potetsalat i tillegg.De hadde blomkålsuppe til nattmat men det blir fort endel søl og ikke liker det så godt.:knegg:
I et annet bryllup vi var i hadde de pølse med brød,det var genialt!Jeg tror vi også skal ha det.Lite styr.
Bacalao har jeg fått servert på bli-kjent-fest :fra nordvestlandet:. Det kan man jo lage til så mange man ønsker og det lager seg stort sett selv når det er oppi gryta. Også er det jo fantastisk godt!
Til nattmat har vi også fått Bacalao, sodd(trønderbart), reinsdyrskav, pølse i brød, pizza osv. Det satses forståelig nok på ting som ikke krever noe særlig tid eller forberedelser.
For et par år siden var vi i et veldig over-the-top bryllup i utlandet der to kokker rullet inn gassgriller og startet å helgrille entrecoter som de skjærte i tynne skiver og serverte. Beste nattmaten jeg har spist noen sinne :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.