Kjøp heile kjøttbiter framfor ferdig strimla biffstrimler og skjær opp kjøttet sjølv. Biffstrimlene er ofte trevlete og senete, fordi det er småkapp og restar som er til overs etter at dei "fine" stykkene er skjært bort.
Godt kjøtt, det du ville servert vanlig biff av. Ikke det som heter "biffstrimler" i butikken. Og så trenger det bare en kort tur i panna, på høy temperatur.
Jeg kjøper noen ganger "avkapp" i kjøttdisken som ikke er strimlet men selges i større og mindre biter i ukurant fasong. Det er sånt som er for smått til å selges som biff, men det er ofte veldig mørt og deilig kjøtt. Indrefilet til en mye lavere pris, men det er jo bare av og til de har det.
Ikke steke for lenge, er mitt tips også! Den gjorde jeg feil i lang tid. Jeg legger det i panna med god varme, og lar strimlene ligge til kjøttsaften pipler. Så snur jeg og steker til de er brune på andre siden og - så må de hvile litt i panna før servering.
Jeg bruker entrecote. Den får ligge på benken så den er temperert før steking. Jeg steker den i smør som er nøttebrunt (frese, blir stille, i med biffen) på hver side. Så får biffen hvile på en trefjøl i 10 minutter. Så skjærer jeg den i passe strimler. I mellomtiden har jeg vasket pannen og har i nytt smør. Samme prosedyre: nøttebrumt, frese, bli stille. I med biffstrimlene, kjapt svisse-svisse. På fat, maldonsalt og kvernet pepper over og server med ratatouille/glaserte gulrøtter/stekte rotgrønnsaker, pommes anna/ovnstekte poteter/fløtegratinerte poteter, peppersaus/hjemmelaget bernaise.
Vel, romtemperert kjøtt - og det gir en saftigere smak også. Husk at pannen skal være varm hele tiden, og ikke ha for mye kjøtt i pannen - du skal steke kjøttet og ikke koke. :)
Jeg har nå tatt opp kjøttet fra frysen, så det får tint skikkelig i noen timer. Kan det bli godt å marinere dem i mangochutney og lage en fløte/creme fraîche saus til?