Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få biffstrimler møre?

#1

LilleLeo sa for siden:

Vi har nesten aldri biffstrimler, fordi jeg ikke synes jeg klarer å tilberede dem riktig. Jeg kan ikke fordra seige biffstrimler.

Hva er hemmeligheten for å få dem møre, myke og fine? Håper noen har gode, enkle oppskrifter å dele.


#2

nokon sa for siden:

Kjøp heile kjøttbiter framfor ferdig strimla biffstrimler og skjær opp kjøttet sjølv. Biffstrimlene er ofte trevlete og senete, fordi det er småkapp og restar som er til overs etter at dei "fine" stykkene er skjært bort.


#3

Hannamoren sa for siden:

Enig med bai. Kan også la det ligge litt i marinade.


#4

Zulu sa for siden:

Godt kjøtt, det du ville servert vanlig biff av. Ikke det som heter "biffstrimler" i butikken. Og så trenger det bare en kort tur i panna, på høy temperatur.


#5

LilleLeo sa for siden:

Vi kjøper det aldri selv, men fikk to pakker forleden. Det er fra Gilde, velmørnet kjøtt eller hva det var.


#6

Magica sa for siden:

Ikke bruk detfør holdbarhetsdatoen!

Ellers leste jeg et tips om kiwi-skiver sammen med kjøttet noen timer, som mørning, har ikke prøvd selv.


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg kjøper noen ganger "avkapp" i kjøttdisken som ikke er strimlet men selges i større og mindre biter i ukurant fasong. Det er sånt som er for smått til å selges som biff, men det er ofte veldig mørt og deilig kjøtt. Indrefilet til en mye lavere pris, men det er jo bare av og til de har det.


#8

Puslingen sa for siden:

Kjøttet vert best om ein lar det gå eit par dagar over tida. :jupp:


#9

Flubby sa for siden:

Ikke steke dem for lenge, biffstrimler trenger ikke mange sekundene i steikepanna :nemlig:


#10

zeppelin sa for siden:

Ikke steke for lenge, er mitt tips også! Den gjorde jeg feil i lang tid. Jeg legger det i panna med god varme, og lar strimlene ligge til kjøttsaften pipler. Så snur jeg og steker til de er brune på andre siden og - så må de hvile litt i panna før servering.


#11

mkj sa for siden:

Hvis det er type 'biffstrimler' så synes jeg det er mer egnet som grytekjøtt hvor det kan kokes mørt.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Jeg gjør slik:

Jeg bruker entrecote. Den får ligge på benken så den er temperert før steking. Jeg steker den i smør som er nøttebrunt (frese, blir stille, i med biffen) på hver side. Så får biffen hvile på en trefjøl i 10 minutter. Så skjærer jeg den i passe strimler. I mellomtiden har jeg vasket pannen og har i nytt smør. Samme prosedyre: nøttebrumt, frese, bli stille. I med biffstrimlene, kjapt svisse-svisse. På fat, maldonsalt og kvernet pepper over og server med ratatouille/glaserte gulrøtter/stekte rotgrønnsaker, pommes anna/ovnstekte poteter/fløtegratinerte poteter, peppersaus/hjemmelaget bernaise.


#13

hildeje sa for siden:

Vel, romtemperert kjøtt - og det gir en saftigere smak også. Husk at pannen skal være varm hele tiden, og ikke ha for mye kjøtt i pannen - du skal steke kjøttet og ikke koke. :)


#14

LilleLeo sa for siden:

Jeg har nå tatt opp kjøttet fra frysen, så det får tint skikkelig i noen timer. Kan det bli godt å marinere dem i mangochutney og lage en fløte/creme fraîche saus til?


#15

Nessie sa for siden:

Det høres veldig godt ut :nam:


#16

LilleLeo sa for siden:

Jeg får prøve, så merker vi fort om det ikke funker. :knegg:


#17

Syrin sa for siden:

Dette funka veit du! Blei veldig bra! Takker! :)


#18

LilleLeo sa for siden:

Jeg klarte å få biffstrimlene møre og var helt sjokka. :knegg:


#19

Taien sa for siden:

Nå vet jeg hva som blir lørdagskveldsmiddagen til mannen og meg! Takk for godt tips (du gjorde meg sulten nå!)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.