Jeg har funnet ut at jeg vil ha en Le Creuset-gryte, men vet ikke hvilken størrelse jeg skal gå for; 5,3 liter eller 4,2 liter?
Primære bruksområder vil nok bli supper, gryteretter og kanskje brød. Jeg har fra før en gammel støpejernsgryte som jeg fikk til 18-årsdagen; jeg kan tippe den er 3-4 liter stor, samt en arvet stekepanne i støpejern.
Jeg har den på 4,2 liter, og den er perfekt til supper og gryter til vår familie på fire. Jeg var ikke i tvil om at det var den jeg skulle kjøpe først. Men skal du ha gjestegryte, anbefaler jeg den største. Den skal jeg også kjøpe!
Jeg ville sjekket størrelsen på støpejernsgryten nøyaktig og valgt en som var mest mulig forskjellig i størrelse fra denne. Bruksområdene på de to er jo veldig (om ikke helt) overlappende, så da gir det best fleksibilitet å ha to gryter av ulik størrelse. Om det altså stemmer at støpejernsgryten er 3-4 liter ville jeg valgt den største Le Creuset-gryten.