Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Britisk humor - dine beste tips?

#1

Stompa sa for siden:

Vi skal ha litt om britisk humor i engelskklassen min i morgen, og jeg tenkte å vise noen utvalgte Youtube-klipp. Har lett fram litt Fry and Laurie og litt Monty Python, men det er jo så mye å velge i! Hva er ditt heteste tips når det gjelder britisk humor?


#2

Éowyn sa for siden:

Little Britain!

Jeg elsker Carol Beer (Computer says no.) :fnise:



#4

Apple sa for siden:

Jeg liker The Office.



#6

Kula sa for siden:

Alan Carr er til tider hysterisk morsom.



#8

Stompa sa for siden:

Haha, allium, jeg tror elevene hadde dødd av den der. Jeg har ingen illusjoner om at mange ikke har erfaring på området, men ansiktene deres når jeg som lærer kommer inn på temaet er ubetalelige. Og det skjer titt og ofte; utrolig mye seksualsymbolikk i mange av tekstene vi leser. :humre:

Skal sjekke ut de andre. Jeg har i utgangspunktet bedt elevene stille med tips også, så for alt jeg vet får jeg ikke vist noe av "mitt". Men greit å være forberedt.


#9

Neket sa for siden:

Michael macintyre er festlig. Kevin bridges, men det kan være vanskelig å finne noe uten stygge ord kanskje. Mickey flanigan. Noel Fielding, men han blir kanskje i overkant surrealistisk.


#10

Plutti sa for siden:

Green Wing :riktig:



#12

Matilda sa for siden:

Black Adder. Mr. Bean pleier også å funke. Monty Python har jeg dessverre blandet erfaing med å vise, i alle fall for førsteklassinger, som jeg regner med det er du har, med tanke på temaet. (De jeg hadde i vår hadde altså så dårlig humor. :sur:)





#16

Puslingen sa for siden:

Fawlty Towers. :hjerter: Eg elsker den serien.


#17

sindrome sa for siden:

Dara O'Briain er jo fantastisk da! :hjerter: Ellers er det en morsom serie som heter Black books, ganske korte episoder. Vet ikke om det ligger mye ute på youtube av den men Dara finner du fort.



#19

Maz sa for siden:

Spørs jo litt på hva temaet er. Du har jo mye der men noe av det mest britiske som finnes er jo klassisk Woodhouse. Masse fine Jeeves & Wooster ( med Fry and Laurie) på Youtube. Tror aldri den serien gikk her.

Om du virkelig vil ha noe klassisk Britisk så er det jo "Are you being served" som nå er rimelig utdatert et godt eksempel. Massevis med ordspill og insinuering.


#20

sindrome sa for siden:

:jupp: Den gikk her, fredager medio 90-tallet tenker jeg. NRK såklart. :tilber:


#21

Pegasus sa for siden:

Høy på pæra (Keeping up appearances) er en av favorittene våre.

Og Little Britain!

Absolutt fabelaktig er vel også britisk?


#22

HSJ73 sa for siden:

Smack the Pony, som Melonas-jentene åpenbart hentet inspirasjon fra.


#23

Supernala sa for siden:

Jeg digger seriene Miranda og The IT Crowd, ler så jeg nesten tisser i buksa :fnis:



#25

Stompa sa for siden:

Mange gode tips her - skal gjøre et utvalg. Noe er nok litt for språklig vanskelig for dem, som i at de ikke får med seg hva de sier siden de er mest vant til å høre amerikansk engelsk. Men litt får vi nok sett, hvis de ikke har enormt mange ideer selv.

Klart Woodhouse har gått her i Norge, forresten! Jeg elsket både bøkene og TV-serien. :elsker:





#29

Stompa sa for siden:

Problemet er jo selvfølgelig at elevene er 16 år og mangler en god del referanser som de trenger for å se humoren. :nemlig:

Vi har f.eks. nettopp sett The Queen, og de visste knapt hvem prinsesse Diana var.


#30

Lavender sa for siden:

Au da, ikke Star Wars fan altså? ;).


#31

kokosbolle sa for siden:

Jeg synes McIntyre sin humor er veldig up to date egentlig, ikke så mye gamle referanser der. Mange av de som er med på showet hans tar opp dagligdagse aktuelle ting.



#33

konsulenten sa for siden:

Jeg synes denne serien (Rob Brydon og Steve Coogan reiser rundt og improviserer diverse kjendiser) var kjempemorsom, men om det er typisk britisk skal jeg ikke ha sagt.

(Kilde:
(Kilde: youtube.com)
)


#34

kokosbolle sa for siden:

:grineler: Hadde ikke sett den Sex on fire-sketsjen før.


#35

Blå sa for siden:

Goodness Gracious me er en fantastisk morsom serie. Britiske komikere med indisk bakgrunn som vitser med begge befolkningsgruppene på en helt fantastisk måte.


#36

Maz sa for siden:

I så fall er jeg skuffet over at så få kjenner Woodhouse. Jeg bodde vel i England selv når det gikk, men hadde sett serien i England.


#37

Shane sa for siden:

Jeg digger The Alan Partridge show og Men behaving badly!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.