Myrsnipa sa for siden:
Hvilke av frossen-rundstykkene vil dere anbefale om man vil få i seg mindre av de raske karbohydratene?
Snipa, nå med sunne hensikter, oppglødd av cola og røykekutt.:nemlig:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Myrsnipa sa for siden:
Hvilke av frossen-rundstykkene vil dere anbefale om man vil få i seg mindre av de raske karbohydratene?
Snipa, nå med sunne hensikter, oppglødd av cola og røykekutt.:nemlig:
Anne C sa for siden:
Vita sine frosne er litt mer lavkarbo enn andre.
Lisa sa for siden:
Du sier "grovkarbo" så jeg venter spent på svar i tråden. Har enda til gode å finne frosne rundstykker som er i nærheten av det jeg forbinder med grovbakst.
Tallulah sa for siden:
Jeg tror ingen holder mål, dessverre. Bake selv og fryse ned?
Her er en artikkel om det. Riktignok noen år gammel, men det har vel ikke skjedd så mye på markedet siden da.
www.side2.no/helse/article2789082.ece
Myrsnipa sa for siden:
Ahhh. Fant denne nå...
Myrsnipa sa for siden:
Men nå skal jeg lese den da... :knegg:
Bake selv er nok det beste...
Storm sa for siden:
De til Vita er da grovkarbo nok.
Tallulah sa for siden:
Her er en ny test, som viser at Vita Hjertegod kommer bra ut:
bramat.no/kosthold/tester/534-bramat-tester-rundstykker
Edit: der hadde du finnet den selv, ja. :)
Myrsnipa sa for siden:
Noen som har oppskrift på gode grove rundstykker da? Ble litt bakeinspirert kjenner jeg :)
LittLemen sa for siden:
Da jeg hadde svangerskapsdiabetes, og målte blodsukker etter alle måltider, var Vitas grovbrød (og også rundstykkene) ett av svært få kjøpebrød jeg kunne spise litt av uten at blodsukkeret føk til himmels.
Honda sa for siden:
De jeg kjøper med spelt er mindre karbo en en del annet og lavere GI en masse annet
Lisa sa for siden:
Men grovkarbo og lavkarbo er to forksjellige ting, yes? Hvis jeg spiser lavkarbo spiser jeg ikke Ingers rugbrød som jeg regner som grovkarbo. Og lavkarbobrød er jo noe annet, særlig de man baker selv.
nokon sa for siden:
Aftenposten hadde ein test her om dagen, kor vita hjertegod og hattings rugfler kom godt ut. Men å kalle det grovt er kanskje framleis å ta hardt i.
Fakse sa for siden:
Om du enkelt vil bake gode grove rundstykker anbefaler jeg å bruke ferdig grovbakstblanding av noe slag. Les på pakken sånn at du finner den groveste, er ikke så veldig farlig hvilken.
Til 1 kg mel bruker du 1-2 dl hver av linfrø, solsikkefrø og gresskarfrø. På de fleste melpakkene står det da at du skal bruke 5 dl væske, men når du har oppi disse frøene må du opp i 7-8 dl i alle fall. Vannet skal være kaldt, rett fra springen. Deigen skal være klissete, nesten flytende.
Bruk 1 teskje gjær, og følg ellers oppskriften på pakken. La deigen heve under lokk over natta. Det går f.eks veldig fint å sette deig før man legger seg på kvelden og bake ut når man kommer fra jobb.
Neste dag triller du ut rundstykker og lar dem etterheve en time. Stek så i følge annvisning på pakken, muligens litt mer, se det an i forhold til egen ovn.
Du kan forsåvidt gjøre dette med hvilken som helst vanlig grov rundstykkeoppskrift, altså ikke de ferdige posene. Trikset er å bruke alle frøene (og dermed mer vann) og heve over natta (derfor bare 1 teskje gjær og kaldt vann) slik at det blir saftig og godt
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.