Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kakebake-tipsetråd

#1

Mjau sa for siden:

Etter å ha kikket igjennom Salt baker-tråden og nesten kuppet den, fant jeg ut at en egen tråd var tingen.

Jeg har handlet inn en del kakestæsj i dag. Og skal prøve meg på å bake fancy kake til feiring av toåringen vår.

Og da har jeg selvfølgelig tusen spørsmål.

Så i denne tråden tenkte jeg vi kunne tipse hverandre om hva som er lurt og ikke.
Oversettelser av oppskrifter vi finner på nett. Hvor får man tak i forskjellig stæsj, osv osv. Var ikke det en lur idè? :hyper:


#2

Mjau sa for siden:

Ok, jeg starter.

Tenkte først å bake en gulrotkake å ha fondant utenpå. Men så fant jeg nå en red-velvetkake jeg fikk veldig lyst til å prøve. Salt syns den er god, og da stemmer jo det helt sikkert. Hos Bakerella.com fant jeg oppskriften.

Siden jeg ikke har erfaring med engelske oppskrifter så syns jeg det er litt vanskelig.
Hva er feks buttermilk? Cocoa regner jeg med er det jeg får kjøpt i helsekost?
Og hvilken olje er best å bruke når det bare står oil?

Hvor mye er 2oz, og cups?

Jeg er en ekte nybegynner, og det blir garantert fiasko. Men arti å prøve lell.


#3

Mjau sa for siden:

Jeg har dessuten en slik halv ball-form. Og lurer på hvor mye røre jeg må ha i den for at den ikke skal flomme over, eller at det skal bli for lite. Noen som har bakt med slik form?


#4

Salt sa for siden:

Buttermilk er kjernemelk, men jeg lager en erstatning. Bruker 1 ss 7 % eddik per 2,5 dl melk. Ha det i, og la det stå i 5 minutter.

1 cup = 2,4 dl (eller 2,36 faktisk)
2 oz (unser) = 4 ss


#5

Mjau sa for siden:

Tusen takk. :ja:
Selger de ferdig kjernemelk over there da?

Ser denne kaken er veldig fuktig. Vurderer å lage muffins av den i stedet kanskje. Vet ikke enda. Oioioi, disse valgene. :knegg:


#6

M&amp;M sa for siden:

Har prøvd en gang med sjokoladekake... Aldri mer! :duh:
Først hadde jeg i for mye røre. Det rant utover hele stekeovnen. Den måtte da rengjøres før jeg satte kaka inn igjen. Så sto den i ovnen i over 3 timer og var rennende i midten fortsatt. (-Jeg sjekket jevnlig med en stekepinne.) Etter disse 3 timer var den også blitt svart på toppen. Vel, jeg skjærte av det brente, la over aluminiumsfolie og stekte videre i 1 time. Den var da fortsatt rennende inni og klokka var nærmere 2 på natta, så jeg gav opp. Trenger jeg si at kaka gikk rett i søpla?
Denne forma brukes kun til gele i heimen hos oss...

-Men lykke til! :p


#7

Salt sa for siden:

Jepp, den er veldig fuktig, den red velvet. Nydelig som cupcakes da!


#8

Mjau sa for siden:

Oi da. :neglebit:

Jeg bør med andre ord ordne meg med en liten kriseløsning altså. Er det det du forsøker å si meg? :knegg:


#9

Esme sa for siden:

Jeg bruker skummet kulturmelk som erstatter for kjernemelk og det funker som ei kule.


#10

Mjau sa for siden:

Må tenke litt i morgen med andre ord. Lørdag blir bakedag tror jeg.


#11

Taien sa for siden:

Cocoa = kakao

1oz (ounses) = 28,35 gram (100 gr er ca 3,5oz)
1 cup er rett rundt 2,5 dl


#12

Tallulah sa for siden:

Google er din venn når du skal oversette mengde og temperatur. Du skriver for eksempel "2 cups in dl" og svaret kommer frem. Det samme kan du gjøre med temperaturer og valutakurser.


#13

Mjau sa for siden:

:herregud:

Jeg har ingen unnskyldning, jeg brukte ikke huet. :hehehe:


#14

Acsa sa for siden:

:jupp: Alle noenlunde store matbutikker har det.

Når du opererer med amerikanske mål, husk at oz (ounces) er både et flytende mål og et vektmål.


#15

Nessie sa for siden:

Åh, jeg har kun brukt det i valuta :blånn:

Jeg :heia: på deg Mjau! Jeg er ikke så god på denne type kaker, jeg eier ikke tålmodighet :flau:


#16

Mjau sa for siden:

Jeg er veldig spent på hvordan dette går altså. Den skal jo egentlig stekes i to former står det. Betyr det at det er dømt til å mislykkes om jeg steker den i en slik halv ball-form da kanskje. Jeg skjelver i knærne, og må visst kjøpe inn til gulrotkake i tillegg bare sånn i tilfellet...


#17

Mjau sa for siden:

Da kan jeg på det varmeste anbefale vaniljemuffinsene til Salt, med smørkrem fra Magnolia cupcakes. Med fargen violet fra cacas på halvparten av muffinsene, og resten i naturell, ble det rett og slett lekkert.

Red velvet-kaken, ble ikke like vellykket da den første så ut som et krater, og jeg da ikke hadde mer rød farge igjen. Men denne dama visste råd, og farget neste bunn med lilla, så da ble det to lag i denne.

Pyntet med sukker fondant, ferdig kjøpt. Og lagde en krone i melis med eggehvite og sitron. Den lagde jeg kvelden før. Fytti rakkern, den var vanvittig skjør, men det gikk jo bra da.
Som fyll brukte jeg vanlig fyll for gulrotkake med philadelphiaost, melis og smør. Pluss litt vaniljesukker.

Dette var virkelig ikke så vanskelig som jeg trodde. Det tok bare litt tid. Men gøy var det, og kommer nok til å bake noe liknende igjen. Det ble i alle fall populært her i ettermiddag. Og Nessie har jo allerede bestillt. :stolt:


#18

Tallulah sa for siden:

Og du er nybegynner!? :what: Det ser helt superproft ut!


#19

Mjau sa for siden:

Takk. :stolt:
Ja, jeg er faktisk det. Og det viser egentlig bare at det faktisk ikke er vanskelig altså. Bare man har lyst og litt tålmodighet.
Det var helt klart kronen som var det vanskeligste. Og kakebunnen, som jeg egentlig aldri har vært god på.

Slike cupcakes har jeg laget før da, men ikke så fine som nå, da jeg kjøpte en skikkelig stor sprøytetupp. :jupp: Og den smørkremen var helt fantastisk i forhold til de jeg har smakt før.


#20

isola sa for siden:

Hvilken sprøytetupp brukte du? Den største jeg har er nr 32..


#21

Salt sa for siden:

Det ble kjempefint! :jupp: La du krona rundt noe mens den tørket?


#22

Mjau sa for siden:

Krona laget jeg ved å ha litt olje på et vinglass som er rett i formen, eller, det skrår bittelitt ut. Men det må ikke krumme, for da får man ikke av krona. Så la jeg plastfolie på. Oljen hadde jeg på for lettere å få det av glasset.

Så tegnet jeg møsnteret på plastfolien. Deretter et lag til med folie for ikke å farge glasuren. Og så brukte jeg sprøytepose. Hadde på litt perlepynt samtidig som jeg lagde. Og så tørket den over natten.

Det sto overalt at den skulle tørke i flere dager. Men det hadde jo ikke jeg tid til. :hehehe:

Glasuren må være så tørr at den ikke siger, men så flytende at den ikke blir tørr/sprø på en måte. Min var nok litt for tørr når jeg la den på glasset altså.


#23

Salt sa for siden:

Jepp, omtrent sånn jeg gjør det, da. :jupp: Finnes neppe noen enklere måte. :humre:


#24

Mjau sa for siden:

Om det er cupcaksene du mener så heter den 2b. Den var ikke med i ferdigsettet mitt fra Wilton, så jeg måtte kjøpe den løst. De hadde liggende en og en.


#25

Mjau sa for siden:

Det var ikke akkurat noe jeg gidder å gjøre hver dag nei. Jeg elsker småprikkel, men dette ble klissete i tillegg. :knegg:

Jeg fant jo noen vanvittig vakre noen når jeg googlet da. Men denne fikk duge som førstegangs. Lagde en tiara og, men den falt fra hverandre da jeg tok den av flasken jeg brukte til den.


#26

GinaK sa for siden:

For noen vakre cup cakes. :) Og prinsessekaken var lekker. Kjempefine kaker.

For maaange år siden, da jeg hadde litt egentid :o , før barn og internettverdenen, lagde jeg alltid god gammeldags marsipankake til hver eneste bursdag i slekta og synes det var gøy å lage pynt med Wilton sine farger og tupper.
Har to bøker fra Cacas og hermet masse etter de.
På dåpsdagen til begge gutta lagde jeg en vugge/seng og hjerter med melis og eggehvite og det imponerte stort. :D Gøy.


#27

Apple sa for siden:

Wow, så flink du er!

Red Velvet har jeg aldri prøvd eller smakt, men har bursdag snart. Kan man lage den med No egg istedenfor egg, tro?


#28

Interference sa for siden:

Er det lov for andre og å stille spørsmål i tråden din Mjau?

Jeg synes fondant smaker så jækk, kan man smakssette den med noe som gjør den spisende?


#29

Mjau sa for siden:

Jupp. Tenkte dette kunne være en tråd der alle kan spørre om råd jeg. Og kanskje få litt inspirasjon og heiarop mens man bakser med baksten på kjøkkenet. :jupp:

Jeg vet ikke om det går med noegg jeg. Syns det er en ganske tung kake, og den hevet ikke så mye syns jeg. Og hos meg sank den jo sammen første gangen. Men det er kanskje ikke noe som påvirkes av det. Har ikke prøvd så.

Den ferdigfondanten jeg kjøpte var smaksatt med vanilje. Men det smaker jo ikke noe særlig. Bedre med marsipan ja. :nemlig:

Jeg fantaserer om at det smaker bedre med hjemmelaget fondant av marshmallows. :ja:


#30

Salt sa for siden:

Jeg lager sukkerpasta selv, og har i LorAnn smaksoljer underveis. Blir godt!


#31

Mjau sa for siden:

Hvilke sider bestiller du fra, Salt?
Den vaniljeessensen skulle jeg gjerne hatt. Altså den man bruker i stedet for vaniljesukker, eller ekte vaniljepulver.
Brukte det i muffinsene i dag. Det smaker jo alldeles nydelig. Men jeg får meg ikke til å bruke det i glasurer og slikt siden det gir sorte prikker.
Når jeg pisker krem som skal være inni ting, eller som tilbehør til desserter, da lager jeg med ekte vanilje frø som er knust.


#32

Nessie sa for siden:

Du skal få slippe pese med ei kake, men gjeeeerne muffinsene! :D
Du har kreative evner!


#33

Salt sa for siden:

Jeg bestiller fra eBay.no. Varierende selgere.


#34

isola sa for siden:

Salt: De har endel oljer fra LorAnn på Ultra på Bryn nå. Jeg lurer bare på hvilke som er noe å ha. De fleste het lite fristende ting, liksom.


#35

Mjau sa for siden:

Muffins skal bli ja. :)
Noen farger fruen ønsker da?
Eller Peder?


#36

Interference sa for siden:

Oppskrift og fremgangsmåte?

De har LorAnn på en del traktøren butikker og, men som Isola lurer jeg og på hvilke som er gode og ikke.


#37

Salt sa for siden:

Av LorAnn har jeg vanilje, bjørnebær, peppermynte, kokos, champagne, sitron, appelsin, karamell, mandel, peanøttsmør og bringebær. Alle er veldig gode.

Sukkerpasta.


#38

isola sa for siden:

2b er flat? Jeg vurderer 1m.


#39

Mjau sa for siden:

Flat? Er det 3b da? Den er svær og stjerneformet.


#40

Interference sa for siden:

Takk!
Øh, får man tak i ingrediensene i vanlige daglivarebutikker?


#41

Nessie sa for siden:

Njeh. Du får leke deg litt ;)
Og late som som om du har en gutt.


#42

Salt sa for siden:

:jupp:
Melis, delfiafett (eller cocosa om man har det), lys sirup, rapsolje, gelatinpulver.


#43

Interference sa for siden:

Oooh cocosa har jeg.. Bør jeg bruke den uten smak da? Eller kan jeg bruke den med smak og hvis jeg har en kake som passer til kokos smak?


#44

Mjau sa for siden:

nå har jeg sjekket. Det står 1b...

#45

Salt sa for siden:

Det kommer ikke til å smake så mye av den, for det er så lite, så bare bruk den du har. :jupp:


#46

Interference sa for siden:

Jeg har begge. :knegg:


#47

Olivia81 sa for siden:

Bra tråd!! Jeg ble inspirert :) Vi skal ha dåp 19.februar og jeg har planer om å lage en smashing dåpskake.. Går det an å lage sukkerbrød på fredag, pakke det godt inn i plast til lørdag også pynte kaken da?


#48

Vito sa for siden:

Jeg tror jeg ville ha pakket sukkerbrødet godt inn og lagt det i frysen.


#49

Olivia81 sa for siden:

Ja, det er vel like greit kanskje! Bør jeg dele det opp først eller bare fryse hele greia?


#50

Salt sa for siden:

Jeg ville nok bare laget kaka ferdig på fredag kveld. Den holder seg fint på et kjølig sted til lørdag. Særlig hvis du får tak i en kakeeske i papp.


#51

Mjau sa for siden:

Er det lettere å dele det opp etter det er frosset kanskje?
Jeg føler kaker ryr sammen så lett når de er helt ferske jeg. Men jeg er ikke god på sukkerbrød i det hele tatt altså.

Kan anbefale den velvet red til dåp. Den er jo veldig elegant da. :jupp:


#52

Olivia81 sa for siden:

Jeg er (om jeg må få si det selv :kry: ) veldig god på sukkerbrød, men jeg pleier alltid å lage hele kaken ferdig kvelden før den skal spises. Salt: mente du at den kan lages fredag og stå til søndag?
Har ikke laget red velvet før, er den vrien og hva kan man ha på toppen, marsipan?


#53

Salt sa for siden:

Søndag, selvfølgelig. Det er jo da det er dåp. :flau: :knegg:

Red velvet er ikke vanskelig. Pynt med ostekrem (gulrotkakekrem) og hvit marsipan. Det hadde vi i bryllupet vårt.


#54

Vito sa for siden:

Nå er ikke jeg noe kakeekspert altså, men det jeg har opplevd når jeg har skjært i kaker som er frossne er at de blir så knøflet i kutteflaten. Vet ikke om det har noe å si når det er inni kaken, men jeg hadde (og har) skjært opp kaken før jeg stappet den i frysen.


#55

Olivia81 sa for siden:

Kanskje jeg skal lage det! Takk for tips :) Svigermor kommer vel til å gå ut av sitt gode skinn over at det ikke er en "tradisjonell kake" :humre: Har du gulrotkrem under marsipanlokken? Litt dumt spm kanskje, men jeg mener jeg har lest at krem med sukker under marsipan = kake som svetter?


#56

Olivia81 sa for siden:

..ikke gulerotkrem, men du skjønte vel hva jeg mente ;)


#57

Salt sa for siden:

Gulrotkakekrem under marsipan funker finfint!


#58

Interference sa for siden:

Det er vel krem som i kremfløte som gjør marsipan svett, ikke smørkrem eller "ostekrem".


#59

Bayone sa for siden:

Jeg har planer om å lage en fotballtrøyekake til 8-årsdagen til guttungen til helga. Mannen mener jeg er gal siden jeg aldri har laget noe slikt før men jeg har det med å hoppe i det med begge beina ;) Hvordan går jeg frem? Lage en langpannesjokoladekake og skjære ut formen til en fotballtrøye, så langt har jeg kommet :knegg: Dekke den med sjokoladesmørekrem tenker jeg, så et lokk over. Hva vil passe best til en slik kake, MMF eller sukkerpaste? Har aldri laget noen av dem så hva er enklest å jobbe med og hva smaker best?


#60

Olivia81 sa for siden:

Takker takker takker! :neie:


#61

Salt sa for siden:

Jeg synes sukkerpasta er enklest å lage. De smaker omtrent likt - søtt. :p


#62

Bayone sa for siden:

Jeg fikk kjøpt fondant fra Wilton så da håper jeg den er grei nok. Men hvordan fester jeg de forskjellige lagene oppå hverandre? Altså det første laget er greit, men når jeg skal ha noe oppå det første laget, må jeg feste det men noe?


#63

Salt sa for siden:

Første laget? Jeg skjønner ikke helt hva du mener..... :sorry:


#64

Bayone sa for siden:

Hehe, det laget som skal rett på kaken. Det er greit, det skal på smørekremen. Men når jeg skal ha detaljer oppå der igjen, må jeg feste de med noe eller bare legger jeg de rett på og håper at de sitter?


#65

Salt sa for siden:

Aah, skjønner!

Vel, det kommer an på hva du skal ha på. Jeg pleier å feste med spiselig lim, men mye sitter av seg selv og.


#66

Mjau sa for siden:

Jeg har spiselig lim. Men brukte melisglasur...


#67

Bayone sa for siden:

Jeg brukte bare litt vann under jeg så satt det sånn passe. En ting jeg skal ha til neste gang jeg skal bake er engangshansker til fargingen. Er helt rød på hendene nå ;)

Her ble resultatet av mitt første forsøk ;) Den ser litt skeiv ut på bildet men det er fotografens feil.


#68

Salt sa for siden:

Bra gjennomført, Bayone!!


#69

Mjau sa for siden:

Kjempestilig!


#70

Nessie sa for siden:

@Mjau: jeg tror 4 åringen ønsker seg sjørøvermuffins :hyper:

Jeg kan jo evt se om jeg finner noen flagg jeg og :gruble:
Evt noe sånt? (Googlet)


#71

Mjau sa for siden:

Skal se hva jeg finner på jernia jeg. :Jupp:


#72

Nessie sa for siden:

Rop ut om jeg skal kjøpe noe som skal være på og sånn da?!


#73

Nessie sa for siden:

Svart/grå krem hadde jo vært kult da.
Jeg kan sikkert kjøpe slike gullmynter på Nille :nikker:


#74

Mjau sa for siden:

Noen som har laget cakepops her inne?
Har lovet å lage det til en konfirmasjon om et par uker.. Og har ikke prøvd før. Er de greie å fryse tro? Uten glasur da.


#75

Ru sa for siden:

Jeg lurer på det samme.
Det blir nok prøvebaking i helgen, tenker jeg.

:det var den slankekuren:


#76

Mjau sa for siden:

Jeg må også det....
Skal du lage av sjokoladekake eller noe annet?


#77

Ru sa for siden:

Tipper det blir av sjokoladekake. Til og med latmannsvarianten fra Møllerens.


#78

Mjau sa for siden:

Hm. Kanskje jeg også skal teste den.

Bruker du fremgangsmåte fra en spesiell side på nett eller?
Har lyst til å lage med lyserosa trekk på.



#80

Vito sa for siden:

Tilsett litt cognac og lag pops til de voksne. :jupp:


#81

Vito sa for siden:

Har i dag kjøpt LorAnn smaksoljer. Vet ikke om det var rett type, flaskene var bitte små og man skulle bare ha 4 dråper oppi?
Aner ikke hva jeg skal bruke de til da. :knegg:
Kan man smakssette ostekrem og, eller blir det smør på flesk?


#82

safran sa for siden:

Åh, den så jo bare himmelsk ut! :nam: Vi får vel se bilde av din?


#83

Mjau sa for siden:

Orket ikke lage fyllet i kveld, så det får bli i morgen. Bunnene ble veldig fine da. :jupp: Og mørke og kraftige i lukt og smak.


#84

Salt sa for siden:

Det stemmer! :jupp:
Ville nok ikke hatt i ostekrem, men i smørkrem er de gode!


#85

Honda sa for siden:

Hvor kan man kjøpe sånt?


#86

Mjau sa for siden:

De har en del på jernia her hvor jeg bor. Panduro har også.


#87

Mjau sa for siden:

Da er kaken ferdig. Legger ut bilde i kveld. Må jo ta bilde av hvordan kaka ser ut inni.
Var noe himla klissete dette fyllet. Det er vel en marengs. Men tror den blir god sammen med den mørke sjokoladesmaken. :jupp:


#88

Honda sa for siden:

Vi har ikke panduro eller jernia. Jernia gikk konken for mange år siden. Har en hobbybutikk med panduro men han selger ikke kaketing.
Har en lekebutikk med cacas ting men bare farge ikke smak :rolleyes:


#89

Mjau sa for siden:

Da har jeg bakt Salt sine cupcakes. Og hadde i epleniter i massevis, og en dæsj vaniljekrem midt i før jeg stekte dem.
Drysset med kanel og sukker, og noen mandelflak på toppen. Nam!!


#90

Mjau sa for siden:

Eplebiter i alle fall.


#91

Nessie sa for siden:

:dulte:

Hørtes godt ut! :D


#92

isola sa for siden:

Jeg har brukt Lemon Emulsion fra LorAnn i ostekrem, og det ble veldig bra! :jupp:


#93

Fibi sa for siden:

Kan man bruke LorAnn-oljene i fondanten også?


#94

Nooria sa for siden:

Wow! Flotte kaker du baker Mjau! Hva slags kakesprøyte har du? Jeg vil også ha stort endestykke.


#95

Olvina sa for siden:

Korleis får ein pynta cupcakes så fint som du gjorde, Mjau? Når eg prøvar meg på ulike kremvariantar og sprøyte så endar det opp med vekselvis klatting og krasj uansett kva eg brukar. :sparke:


#96

Nooria sa for siden:

Hvordan gikk det, likte den yngre garde den? Jeg kunne i så fall tenkt meg å prøve den når jenta mi blir 7. Får vi forresten se bilder av din?


#97

isola sa for siden:

Yes. Det var i utgangspunktet det jeg skulle ha det til, men så forandret prosjektet seg drastisk underveis. :knegg:


#98

Mjau sa for siden:

Denne har jeg glemt litt. Men har bakt på oppdrag i dag, og må vise frem.
Vaniljekake inni, med bringebærkrem som fyll, og smørkrem utenpå for å forsegle mot fondanten.


#99

Mjau sa for siden:

Her er en jeg skulle legge ut bilde av tidligere ser jeg. Bakt til en konfirmasjon i fjor vår. Vintage cake fra Passion for baking-bloggen.


#100

Mjau sa for siden:

Bug-kaken ovenfra:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.