Etter å ha kikket igjennom Salt baker-tråden og nesten kuppet den, fant jeg ut at en egen tråd var tingen.
Jeg har handlet inn en del kakestæsj i dag. Og skal prøve meg på å bake fancy kake til feiring av toåringen vår.
Og da har jeg selvfølgelig tusen spørsmål.
Så i denne tråden tenkte jeg vi kunne tipse hverandre om hva som er lurt og ikke.
Oversettelser av oppskrifter vi finner på nett. Hvor får man tak i forskjellig stæsj, osv osv. Var ikke det en lur idè? :hyper:
Tenkte først å bake en gulrotkake å ha fondant utenpå. Men så fant jeg nå en red-velvetkake jeg fikk veldig lyst til å prøve. Salt syns den er god, og da stemmer jo det helt sikkert. Hos Bakerella.com fant jeg oppskriften.
Siden jeg ikke har erfaring med engelske oppskrifter så syns jeg det er litt vanskelig.
Hva er feks buttermilk? Cocoa regner jeg med er det jeg får kjøpt i helsekost?
Og hvilken olje er best å bruke når det bare står oil?
Hvor mye er 2oz, og cups?
Jeg er en ekte nybegynner, og det blir garantert fiasko. Men arti å prøve lell.
Jeg har dessuten en slik halv ball-form. Og lurer på hvor mye røre jeg må ha i den for at den ikke skal flomme over, eller at det skal bli for lite. Noen som har bakt med slik form?
Har prøvd en gang med sjokoladekake... Aldri mer! :duh:
Først hadde jeg i for mye røre. Det rant utover hele stekeovnen. Den måtte da rengjøres før jeg satte kaka inn igjen. Så sto den i ovnen i over 3 timer og var rennende i midten fortsatt. (-Jeg sjekket jevnlig med en stekepinne.) Etter disse 3 timer var den også blitt svart på toppen. Vel, jeg skjærte av det brente, la over aluminiumsfolie og stekte videre i 1 time. Den var da fortsatt rennende inni og klokka var nærmere 2 på natta, så jeg gav opp. Trenger jeg si at kaka gikk rett i søpla?
Denne forma brukes kun til gele i heimen hos oss...
Google er din venn når du skal oversette mengde og temperatur. Du skriver for eksempel "2 cups in dl" og svaret kommer frem. Det samme kan du gjøre med temperaturer og valutakurser.
Jeg er veldig spent på hvordan dette går altså. Den skal jo egentlig stekes i to former står det. Betyr det at det er dømt til å mislykkes om jeg steker den i en slik halv ball-form da kanskje. Jeg skjelver i knærne, og må visst kjøpe inn til gulrotkake i tillegg bare sånn i tilfellet...
Da kan jeg på det varmeste anbefale vaniljemuffinsene til Salt, med smørkrem fra Magnolia cupcakes. Med fargen violet fra cacas på halvparten av muffinsene, og resten i naturell, ble det rett og slett lekkert.
Red velvet-kaken, ble ikke like vellykket da den første så ut som et krater, og jeg da ikke hadde mer rød farge igjen. Men denne dama visste råd, og farget neste bunn med lilla, så da ble det to lag i denne.
Pyntet med sukker fondant, ferdig kjøpt. Og lagde en krone i melis med eggehvite og sitron. Den lagde jeg kvelden før. Fytti rakkern, den var vanvittig skjør, men det gikk jo bra da.
Som fyll brukte jeg vanlig fyll for gulrotkake med philadelphiaost, melis og smør. Pluss litt vaniljesukker.
Dette var virkelig ikke så vanskelig som jeg trodde. Det tok bare litt tid. Men gøy var det, og kommer nok til å bake noe liknende igjen. Det ble i alle fall populært her i ettermiddag. Og Nessie har jo allerede bestillt. :stolt:
Takk. :stolt:
Ja, jeg er faktisk det. Og det viser egentlig bare at det faktisk ikke er vanskelig altså. Bare man har lyst og litt tålmodighet.
Det var helt klart kronen som var det vanskeligste. Og kakebunnen, som jeg egentlig aldri har vært god på.
Slike cupcakes har jeg laget før da, men ikke så fine som nå, da jeg kjøpte en skikkelig stor sprøytetupp. :jupp: Og den smørkremen var helt fantastisk i forhold til de jeg har smakt før.
Krona laget jeg ved å ha litt olje på et vinglass som er rett i formen, eller, det skrår bittelitt ut. Men det må ikke krumme, for da får man ikke av krona. Så la jeg plastfolie på. Oljen hadde jeg på for lettere å få det av glasset.
Så tegnet jeg møsnteret på plastfolien. Deretter et lag til med folie for ikke å farge glasuren. Og så brukte jeg sprøytepose. Hadde på litt perlepynt samtidig som jeg lagde. Og så tørket den over natten.
Det sto overalt at den skulle tørke i flere dager. Men det hadde jo ikke jeg tid til. :hehehe:
Glasuren må være så tørr at den ikke siger, men så flytende at den ikke blir tørr/sprø på en måte. Min var nok litt for tørr når jeg la den på glasset altså.
Om det er cupcaksene du mener så heter den 2b. Den var ikke med i ferdigsettet mitt fra Wilton, så jeg måtte kjøpe den løst. De hadde liggende en og en.
Det var ikke akkurat noe jeg gidder å gjøre hver dag nei. Jeg elsker småprikkel, men dette ble klissete i tillegg. :knegg:
Jeg fant jo noen vanvittig vakre noen når jeg googlet da. Men denne fikk duge som førstegangs. Lagde en tiara og, men den falt fra hverandre da jeg tok den av flasken jeg brukte til den.
For noen vakre cup cakes. :) Og prinsessekaken var lekker. Kjempefine kaker.
For maaange år siden, da jeg hadde litt egentid :o , før barn og internettverdenen, lagde jeg alltid god gammeldags marsipankake til hver eneste bursdag i slekta og synes det var gøy å lage pynt med Wilton sine farger og tupper.
Har to bøker fra Cacas og hermet masse etter de.
På dåpsdagen til begge gutta lagde jeg en vugge/seng og hjerter med melis og eggehvite og det imponerte stort. :D Gøy.
Jupp. Tenkte dette kunne være en tråd der alle kan spørre om råd jeg. Og kanskje få litt inspirasjon og heiarop mens man bakser med baksten på kjøkkenet. :jupp:
Jeg vet ikke om det går med noegg jeg. Syns det er en ganske tung kake, og den hevet ikke så mye syns jeg. Og hos meg sank den jo sammen første gangen. Men det er kanskje ikke noe som påvirkes av det. Har ikke prøvd så.
Den ferdigfondanten jeg kjøpte var smaksatt med vanilje. Men det smaker jo ikke noe særlig. Bedre med marsipan ja. :nemlig:
Jeg fantaserer om at det smaker bedre med hjemmelaget fondant av marshmallows. :ja:
Hvilke sider bestiller du fra, Salt?
Den vaniljeessensen skulle jeg gjerne hatt. Altså den man bruker i stedet for vaniljesukker, eller ekte vaniljepulver.
Brukte det i muffinsene i dag. Det smaker jo alldeles nydelig. Men jeg får meg ikke til å bruke det i glasurer og slikt siden det gir sorte prikker.
Når jeg pisker krem som skal være inni ting, eller som tilbehør til desserter, da lager jeg med ekte vanilje frø som er knust.
Av LorAnn har jeg vanilje, bjørnebær, peppermynte, kokos, champagne, sitron, appelsin, karamell, mandel, peanøttsmør og bringebær. Alle er veldig gode.
Bra tråd!! Jeg ble inspirert :) Vi skal ha dåp 19.februar og jeg har planer om å lage en smashing dåpskake.. Går det an å lage sukkerbrød på fredag, pakke det godt inn i plast til lørdag også pynte kaken da?
Er det lettere å dele det opp etter det er frosset kanskje?
Jeg føler kaker ryr sammen så lett når de er helt ferske jeg. Men jeg er ikke god på sukkerbrød i det hele tatt altså.
Kan anbefale den velvet red til dåp. Den er jo veldig elegant da. :jupp:
Jeg er (om jeg må få si det selv :kry: ) veldig god på sukkerbrød, men jeg pleier alltid å lage hele kaken ferdig kvelden før den skal spises. Salt: mente du at den kan lages fredag og stå til søndag?
Har ikke laget red velvet før, er den vrien og hva kan man ha på toppen, marsipan?
Nå er ikke jeg noe kakeekspert altså, men det jeg har opplevd når jeg har skjært i kaker som er frossne er at de blir så knøflet i kutteflaten. Vet ikke om det har noe å si når det er inni kaken, men jeg hadde (og har) skjært opp kaken før jeg stappet den i frysen.
Kanskje jeg skal lage det! Takk for tips :) Svigermor kommer vel til å gå ut av sitt gode skinn over at det ikke er en "tradisjonell kake" :humre: Har du gulrotkrem under marsipanlokken? Litt dumt spm kanskje, men jeg mener jeg har lest at krem med sukker under marsipan = kake som svetter?
Jeg har planer om å lage en fotballtrøyekake til 8-årsdagen til guttungen til helga. Mannen mener jeg er gal siden jeg aldri har laget noe slikt før men jeg har det med å hoppe i det med begge beina ;) Hvordan går jeg frem? Lage en langpannesjokoladekake og skjære ut formen til en fotballtrøye, så langt har jeg kommet :knegg: Dekke den med sjokoladesmørekrem tenker jeg, så et lokk over. Hva vil passe best til en slik kake, MMF eller sukkerpaste? Har aldri laget noen av dem så hva er enklest å jobbe med og hva smaker best?
Jeg fikk kjøpt fondant fra Wilton så da håper jeg den er grei nok. Men hvordan fester jeg de forskjellige lagene oppå hverandre? Altså det første laget er greit, men når jeg skal ha noe oppå det første laget, må jeg feste det men noe?
Hehe, det laget som skal rett på kaken. Det er greit, det skal på smørekremen. Men når jeg skal ha detaljer oppå der igjen, må jeg feste de med noe eller bare legger jeg de rett på og håper at de sitter?
Jeg brukte bare litt vann under jeg så satt det sånn passe. En ting jeg skal ha til neste gang jeg skal bake er engangshansker til fargingen. Er helt rød på hendene nå ;)
Her ble resultatet av mitt første forsøk ;) Den ser litt skeiv ut på bildet men det er fotografens feil.
Noen som har laget cakepops her inne?
Har lovet å lage det til en konfirmasjon om et par uker.. Og har ikke prøvd før. Er de greie å fryse tro? Uten glasur da.
Har i dag kjøpt LorAnn smaksoljer. Vet ikke om det var rett type, flaskene var bitte små og man skulle bare ha 4 dråper oppi?
Aner ikke hva jeg skal bruke de til da. :knegg:
Kan man smakssette ostekrem og, eller blir det smør på flesk?
Da er kaken ferdig. Legger ut bilde i kveld. Må jo ta bilde av hvordan kaka ser ut inni.
Var noe himla klissete dette fyllet. Det er vel en marengs. Men tror den blir god sammen med den mørke sjokoladesmaken. :jupp:
Vi har ikke panduro eller jernia. Jernia gikk konken for mange år siden. Har en hobbybutikk med panduro men han selger ikke kaketing.
Har en lekebutikk med cacas ting men bare farge ikke smak :rolleyes:
Da har jeg bakt Salt sine cupcakes. Og hadde i epleniter i massevis, og en dæsj vaniljekrem midt i før jeg stekte dem.
Drysset med kanel og sukker, og noen mandelflak på toppen. Nam!!
Korleis får ein pynta cupcakes så fint som du gjorde, Mjau? Når eg prøvar meg på ulike kremvariantar og sprøyte så endar det opp med vekselvis klatting og krasj uansett kva eg brukar. :sparke:
Denne har jeg glemt litt. Men har bakt på oppdrag i dag, og må vise frem.
Vaniljekake inni, med bringebærkrem som fyll, og smørkrem utenpå for å forsegle mot fondanten.