silje sa for siden:
Oppbevarer du gul løken i romtemperatur eller i kjøleskap ?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
silje sa for siden:
Oppbevarer du gul løken i romtemperatur eller i kjøleskap ?
Lhi-My sa for siden:
I kjøleskap i en dertil egnet boks fra Tupperware. Jeg vet ikke om det er optimalt, men den holder seg iallefall veldig fint.
Taien sa for siden:
Jeg leste først gullgjøk...:wacko:
Før den blir brukt ligger den i romtemperatur. Hvis jeg bare bruker halve, legger jeg den i en lukttett (ja LUKTtett) boks i kjøleskapet. Men stort sett bruker jeg hele.
Så jeg oppbevarer dem stort sett på benken i grønnsakkurven.
silje sa for siden:
Jeg kjøper gjerne 1 kg nett. Så bruker jeg en en uke og 5 neste uke osv.
Har jeg dem feks. 3 uker i kjøleskap(grønnsaksskuff nederst) har jeg ofte opplevd at de er bløte og ubrukelige.
Meissa sa for siden:
Det er veldig rart. Jeg lagrer mine nede i grønnsakskuffen i kjøleskapet og de holder seg nesten uendelig lenge. Jeg har til og med charlottløk igjen som jeg kjøpte til jul og den er like fin enda.
Niobe sa for siden:
I grønnsaksskuff i kjøleskapet. Holder seg lenge.
Che sa for siden:
Jeg leste gullfisk... Løk har vi i grønnsaksskuffa. Sjelden jeg opplever at den blir dårlig
Taien sa for siden:
De gangene jeg har den i grønnsakskuffen i kjøleskapet, virker det som den holder lenge da. Jeg kjøper aldri så mye løk om gangen, der er nok derfor jeg har den på benken med andre grønnsaker som jeg ikke vil ha i kjøleskapet.
Hyacinth sa for siden:
Hva er gulløk? Aldri hørt om. Kepaløk? :undrer:
Jeg oppbevarer løk i kjøleskap, men har ved tidligere tilfeller oppbevart den i stor kurv på kjøkkenbenk, noe som også gikk helt fint. Hvitløk begynner å spire i varme, men kepaløk og rødløk gjorde ikke det.
Vi bruker en del løk, det går kanskje rundt 8-10 i uka.
Taien sa for siden:
Au da. Hva spiser den? Seg selv? Kanibalhvitløk?! :eek:
:hehehe: sorry, måtte bare.
Hyacinth sa for siden:
Haha! Så ikke det. Spire.
Ang løk i kjøleskap, som en over her nevnte: Er det fukt, blir den bløt og ekkel. Hvis den lagres tørt holder den i evigheter. Du bør fjerne kondens/ årsak til kondens.
Og så heter det sjalottløk. ;)
Taien sa for siden:
Jeg trodde gulløk var helt vanlig løk. Sjalottløk er jo mindre den.
(Det finnes også en hvit løk, altså ikke hvitløk men en løk som er hvit. Den er mildere enn den gule.)
Hyacinth sa for siden:
Ja, jeg mente ikke at gulløk het sjalottløk. Jeg bare kommenterte at det ikke helt charlottløk.
Jeg har faktisk aldri hørt ordet gulløk før. Helt sant.
Taien sa for siden:
Ah, den så jeg ikke. :knegg: Da forstår jeg.
Det er ganske vanlig å kalle den gulløk andre steder. Broren min sier alltid gulløk, for å skille den fra de andre typene løk de har. :jupp:
silje sa for siden:
Altså ingen gullgjøk eller gullfisk...
Bare en helt ordinær gul løk (beklager, skulle være ord delt).
Det er en kepaløk variant. Den vanlige, rimeligste, med ganske søt og mild smak.
Meissa sa for siden:
Beklager for skrivefeilen. Jeg vet også at det er forskjell på sjarlottløk og gul løk, men det er nå litt samme ulla. Jeg bare tok fram det eksemplet fordi det er den løken som nå har ligget lengst av all løken jeg har i kjøleskapet per dags dato. :)
Løk holder seg generelt godt, synes jeg. Selv purreløken. Den vokser bare litt. :knegg:
Meissa sa for siden:
Fakta Gul løk, kepaløk
Norsk:
Gul løk, kepaløk
Latin:
Allium kepa
Engelsk:
Onion
Tysk:
Zwibel
Fransk:
Oigon
Spansk:
Cebolla
Italiensk:
Cipolla
Lagringstemperatur:
0 - 2°C
Lagringskommentar:
Kepaløk har meget god holdbarhet og må oppbevares tørt og helst ikke sammen med andre matvarer da løk setter smak på produkter den lagres sammen med. Luftfuktigheten bør ikke overstige 65 % relativ fuktighet. Tabellen for holdbarhet tar utgangspunkt i vanlig tørket gul kepaløk. Løk har forskjellig holdbarhet avhengig om det er tidlig eller sent i sesongen. Bunteløk har mye kortere holdbarhet.
Norsk sesong:
juli -mai
Fra frukt.no
"Løken lagres i tørr luft. Kjøleskap er godt egnet, men er ikke nødvendig i vinterhalvåret. Løk må oppbevares for seg selv da den kan sette smak på andre produkter den oppbevares sammen med."
Fra Bama.no
Så kaldt i tørr luft er hovedsentimentet. Kjøleskapsteorien holder vann, med mindre man kan legge den i en kjølig bod på vinterstid da. :)
Liljekonvall sa for siden:
Oppbevares i grønnsaksskuffen nederst i kjøleskapet. Holder seg veldig bra. Men vi bruker mye løk, da...så de oppbevares sjelden ukesvis. ;)
kalufs sa for siden:
Løk oppbevarer jeg i glasskål på kjøkenbenken. Holder seg veldig bra der.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.