Pelikan sa for siden:
Kjapt spørsmål. Jeg har laget en bolledeig som nå står til heving. Men nå må jeg avgårde på noe, og deigen vil bli stående i 4 timer. Gjør det noe?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for skravletråder. Forumet vil bli ryddet med jevnlige mellomrom og gamle tråder bli slettet. Innleggstelleren er ikke på her.
Pelikan sa for siden:
Kjapt spørsmål. Jeg har laget en bolledeig som nå står til heving. Men nå må jeg avgårde på noe, og deigen vil bli stående i 4 timer. Gjør det noe?
Che sa for siden:
Nei, er det noe galt i det da? Du kan jo sette den kaldt og gå for kaldheving?
mkj sa for siden:
Hvis du har vanlig gjærmengde så bør du sette den litt kjøligere, så får du heller romtempere den litt når du er hjemme. Jeg vet ikke helt om den kan bli ødelagt av å heve for mye? Noen som vet?
mina sa for siden:
Kan ikke gjæra bli "oppbrukt"? Slik at hvis den hever veldig lenge første gang så er det ikke mer futt i deigen til etterhevinga?
Heveprosessen går mye saktere ved lav temperatur, så hvis du setter deigen i kjøleskap kan det kanskje gå bra?
Pelikan sa for siden:
Da har jeg fasiten for dagens bollebaking.
-Deigen hevet seg MYE på de 4 timene.
-Det ble ikke mye til etterheving.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.