Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bæredings til stort barn

#1

Ru sa for siden:

Ja, ikke så stort da, han er 2,5 år og ikke så veldig stor for alderen heller. :knegg:

Er det noen bæredingser som kan brukes til slike barn? Han veier rundt 13-14 kg.

Jeg har mye problemer med armene og all den bæringen som må til for tiden holder på å føre meg rett i sykemelding.

Hadde det ikke vært for at han er for stor og at jeg har lånt den vekk, hadde jeg prøvd Babybjørnen, men den er jo ikke noe god for ryggen.


#2

LilleLeo sa for siden:

Hva med en slik Shamu på NM lagde? Hun laget tråd i Oktober-Desember 2004-klubben, hvor jeg holder til.


#3

ElinM sa for siden:

Hvordan ønsker du å bære? På mage/rygg eller på hofta?

Du kan egentlig bruke alt til å bære et stort barn i. Ja, ikke BabyBjørn da naturligvis. Jeg bærer stort sett i mei tai når jeg bærer nå for tiden. Snuppa mi er 2 år, men veldig lita (uten at det har noe å si). Et alternativ til mei tai er ergo eller patapum. Disse er veldig like, patapumen er billigst. Disse bæretøyene kan du bære både på rygg og mage med. Det finns andre slike også, og noen er nærmest en mellomting mellom formsydde seler og mei tai.

Dersom du bærer mye på hofta, og trenger litt avlastning til det, er en slynge eller en lommeslynge fin. Da bærer du som vanlig på hofta, men slynga holder tyngden i stedet for armene dine.


#4

Olympia sa for siden:

Jeg ville anbefalt Mei Tai. Jeg kan bære storesøster på 3,5 år og 15 kilo på ryggen i en time uten at det er ubehagelig på noen som helst måte. Det er sjelden det blir aktuell, hun går jo stort sett selv, men vi har hatt stor glede av lillebrors Mei Tai når vi har vært på lange skogsturer og hun har blitt sliten på hjemveien.

Jeg vet ikke helt hvor lenge man kan bære i sjal eller Mei Tai, og nå tenker jeg på hvor mye vekt stoffet tåler. Men de fleste reklamerer for at stoffene tåler belastning godt over 20 kilo, i hvert fall.

Mei Tai er en drøm for bæreren og den som bli båret. Jeg kunne neppe levd uten min. ;)


#5

Tallulah sa for siden:

Hva med en Ergo? Jeg kan bruke den til Lille B, og du vet jo hvor lang han er. Jeg bærer han av og til i "sjal" jeg også, men på den afrikanske måten ved at jeg knyter og ikke har noen ringer eller liknende. Det kan bli litt tøft for ene skulderen siden han nå veier rundt 15 kg.


#6

mehmet sa for siden:

Jeg synes bæring på én skulder blir tungt ganske fort, så jeg vil anbefale mei tai eller ergo/patapum (på ryggen, selvsagt).



#8

Ylvania sa for siden:

Meitai!!:riktig:


#9

My sa for siden:

Min svigerinne bærer fortsatt fireåringen sin i Ergo når han blir sliten. :jupp: Anbefaler ellers Patapum Småtass (fra Alveslottet) eller Mei-Tai. For eksempel babyhawk har en Mei-Tai til større barn som de kaller Toddlerhawk. Kan kjøpes hos f.eks Lotusbarn.


#10

Ru sa for siden:

Tusen takk for mange svar!

Det som er mest aktuelt er egentlig noe som jeg kan slenge ham på hofta med tror jeg.


#11

My sa for siden:

Jeg bruker ringslynge til hoftebæring av mi som blir to i juni, men det blir fort tungt på den skuldra som bærer. Men inne hjemme i korte perioder går det greit. Hvis det er snakk om bare korte perioder om gangen har du jo også denne: www.hipseat.com

Den avlaster, men du må holde rundt barnet da, så du får ikke armen fri. Men sikkert veldig lettvint for å "slenge ham på hofta" som du sier.


#12

Ru sa for siden:

:nemlig:

Det er stort sett til og fra bilen/barnehagen at han slår seg vrang og absolutt skal bæres, og en uke med slik bæring er nok til at armene mine blir helt på bærtur. Skal se på den der hipseaten.


#13

LilleLeo sa for siden:

Jeg har nettopp prøvd en mei tai, og tror jaggu det skal anskaffes!!


#14

Cilius sa for siden:

Vi brukte også Ergo :jupp:


#15

Kirsebær sa for siden:

Bærer dere mye på barna som er over 2 år? Er det fordi barna gjerne vil bæres, eller ligger det noe mer bak?

Dette er ikke ment som kritikk eller noe i den duren. Jeg bare lurer.

Jeg tror aldri jeg har følt behov for slike bæredingser.


#16

Ru sa for siden:

Fordi barnet vil bæres. Dvs. han nekter å gå i barnehagen, så da må han bæres dit. Noen gang vil han, men orker ikke. Det er en ganske lang oppoverbakke og veldig praktisk for ham å bli båret. Ikke så praktisk for mor gitt ...


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg bærer på Lille B når han vil bæres (og jeg orker, han begynner å bli tung, gitt). Jeg tar også initiativet til bære ham også, fordi det er koselig, men det er som regel litt kortere turer, som f. eks. fra stua til badet. Jeg tror vi bærer på ham ganske mye, har gjort det siden han ble født.

Hvis vi går ut uten vogn er det greit å ha med Ergoen siden han kan bli sliten.


#18

Kirsebær sa for siden:

:knegg: Kjenner til den der. Og innimellom skal de gå selv uansett, og gjerne når man har det travlest.

Jeg blir helt ødelagt i kroppen om jeg skal bære Poden over en lengere strekning, så jeg har alltid med vogna når vi skal noe.


#19

Ru sa for siden:

Poden nekter å sitte i vognen. Det gjelder også handlevogner etc.
Dermed hadde det vært greit med en liten lommeslynge f.eks. ser jeg.

:sy selv:


#20

My sa for siden:

Jeg bruker det når det er for langt å gå for henne, i stedet for vogn/trille. Særlig hvis vi er på butikken. Da slipper jeg at hun løper rundt og river ned ting (så ikke bare når hun vil bæres, for der ville hun jo selvfølgelig mye heller løpt rundt og revet ned ting hvis hun fikk velge :knegg: ), og sitter hun i handlevogna blir det stort sett bare grining og surhet. Og selvfølgelig der hvor det er uframkommelig med vogn, som på fjelltur og i skogen. Jeg synes også det er praktisk i byen, for i mange butikker er det vanskelig å komme inn med vogn. Veldig greit til og fra barnehagen, det går fortere å komme seg dit enn om hun skulle gått selv (noe som tar en evighet). Samboeren min, som er den som stor sett leverer, har i tillegg med seg sykkel, det er vanskelig å trille en sykkel og ei barnevogn på en gang. Også er det nesten nødvendig siden vi bor i femte etasje og ikke har heis. Det tar en evighet for de små bena å gå opp alle trappene, og når hun kommer hjem fra barnehagen er hun for sliten, og hvis jeg da har for eksempel handleposer å bære på i tillegg så vet jeg ikke hvordan jeg skulle fått med meg alt hvis jeg ikke kunne hatt henne på ryggen. Når vi reiser og for eksempel er på flyplass hvor det blir en del gåing skjønner jeg rett og slett ikke hvordan folk gjør det når de ikke har noe å bære ungen i.

Nå bærer jeg også inne når hun vil "opp! opp! opp!" og jeg skulle hatt to hender, men det gir seg vel med alderen håper jeg ...

Hun er ikke riktig to år enda da, men jeg regner med det vil ta lang tid enda før hun greier å gå så veldig mange kilometer. Jeg bruker den med andre ord som en erstatning for vogn/trille i veldig mange tilfeller. Nå som jeg har vent meg til å gå rundt uten vogn synes jeg fort at det blir veldig tungvint å dra på den.

Regner med jeg blir enda mer avhengig av noe å bære henne i når den nye babyen kommer, for jeg gidder ikke kjøpe søskenvogn. Jeg tenker å ha et sånt brett, og la henne gå selv, eller stå der så lenge hun vil, og bære henne på ryggen når hun ikke orker. Forhåpentlig vis kan jeg også bytte på, og av og til bære babyen og la storesøster sitte i vogna.


#21

Kirsebær sa for siden:

:sjokk: Hæ!? Hvordan mann er det du har funnet deg da? :tsk:

La oss håpe på det. Det er ikke like sjarmerende om Poden som 12 åring sutrer "opp, opp, opp!" :knegg:

Nå kan det være at en del av grunnen til at jeg ikke har savnet en bæredings ligger i nettopp dette; vi går sjeldent mange kilometer vi voksne i heimen også... :flau:


#22

Martis sa for siden:

Junior har nettopp fylt 2 og bæres ganske mye. I det siste har han nektet å bli bært i slyngen og jeg har ikke armer til å bære han uten noe støtte.

Mannen bærer han i meis, men den syns jeg er så knotete, så jeg må finne på noe lurt. F.eks en lekker mei tai eller en enkel og grei patapum. Men greier ikke å bestemme meg for hva som passer best til mine behov :rolleyes:


#23

Che sa for siden:

Prinsen ber rett som det er om å få "itte yggen" - og i Patapum'en sitter han fint! - Brukte den i byen idag f.eks - Han satt på ryggen min da vi var ute og gikk i nærheten av biler, fikk gå litt alene i gågatene og inne på butikkene - og til slutt tok han seg en liten dupp på ryggen til mor...Kjempemessig...Mye bedre enn vogn på en lørdag iallefall..

Vi har en toåring som ganske konsekvent går i motsatt retning av det vi ønsker, så å la han gå uten å ha med noe, blir temmelig masete synes jeg...

Argumentet FOR patapum er iallefall pris - og en smule mer pappa-vennlig.


#24

Martis sa for siden:

Bauche: Har du den største patapumen da? Jeg ser helt klart at den er mer pappavennlig, mannen ble aldri komfortabel med å bruke slyngen iallefall, så Mei tai er nok ikke det han ville ha brukt mest.


#25

Che sa for siden:

Nei, vi har faktisk babyversjonen. (Kjøpte den da prinsen var 9 mnd eller no') - Den kan brukes opp til 20 kg. Prinsen er liten av vekst da. Blir 2 år i mai, 84 cm og 11 kg...Hadde jeg kjøpt nå har jeg jo kjøpt todler-versjonene ja.

Jeg har meitai også, men pappa'n var ikke åpen for å bære mønstrete tøystykker altså. "sosionom-aktig" som han sa...


#26

Filifjonka sa for siden:

Jeg kunne ikke heller bære så mye på litt større barn (prolaps i ryggen), så enten brukte vi vogn, eller så måtte vi rett og slett bare stå og vente til han ville gå selv igjen.


#27

Guava sa for siden:

Vi bærer sjeldent minstemann nå. Han er passert to år.
Vi bærer de gangene det er behov for det, ellers ikke.
Jeg synes bæring gir en helt annen frihet enn det å dra rundt på en stor vogn.
Bæretøy kan legges i en liten veske og når vi går på tur lar vi ham gå så mye han orker og så setter vi ham på ryggen i ergoselen eller mei tai når han er sliten. Når han igjen vil gå setter vi ham ned igjen. Dette gir oss frihet til å gå på steder hvor vi ellers ikke ville gått, ut i marka, over myr og mellom busker. Jeg synes også bæredingser har vært ålreit på byturer særlig i små sentrumsbutikker. Det er gjerne trapp opp og smalt mellom hyllene og vanskelig framkommelig med vogn.

Jeg brukte en gammel babybjørn til storebror da han var liten. Etter det marerittet og ryggsmertene den gav trodde jeg ikke jeg hadde behov for bæredingser. Jeg dro med meg vogna over alt.
Jeg var glad jeg oppdaget annet bæretøy da minstemann ble født. Det reddet oss i tiden han hadde kolikk. Det har vært genialt på ferieturer og turer i skog og mark. Det har også vært genialt på arrangementer hvor det er mye folk tilstede og hvor det er vanskelig å komme fram med vogn.
Da vi var på et vintersportsarrangement for noen uker siden hadde det vært håpløst å ha med seg lillebror uten bæredings.


#28

ElinM sa for siden:

Bæreglede er det noe som heter. Det føles fantastisk å bære en liten baby tett inntil seg over lengre tid. Det gjør noe med en. Og det er godt for babyen også, på veldig mange måter. Jeg tror at det er meningen fra naturens side at små babyer skal ha tilnærmet kontinuerlig kroppskontakt med en omsorgsperson de første månedene. Det var derfor jeg bar mye da Lillesøster var lita. En annen grunn var at hun hylte med en gang hun ble lagt ned, så jeg hadde i grunnen ikke noe valg.

Nå er hun to år, og bæres lite. Det er flere måneder siden jeg bar henne innendørs. Hun signaliserer ikke noe stort ønske om å bli båret lengre. Jeg bruker fortsatt å bære henne ute. Det er til transport. Jeg har ikke brukt vogn til henne siden hun var 3 måneder gammel. Jeg bærer henne til og fra barnehagen, men nå i det siste vil hun gjerne gå litt selv også. Jeg bærer henne også alltid når vi er på bytur. Og på andre turer. Det er deilig å slippe vogn.


#29

lil'c sa for siden:

Hovedspørsmålet først, mei tai, babyhawk, bruker jeg til snuppa på straks 3,5 år. Elsker mei tai'n min! Det er som å bære luft, og jeg bærer henne alltid på hofta.

Jeg bærer snuppa fordi vi begge synes det er koselig, når hun var liten "bodde" hun på meg, og jeg har alltid bært henne mye.
Jeg tror også det har hatt noe å si for en tidlig trygg og tillitsfull unge.
Men i tillegg har hun spesielle behov, som bla. går i mye lungeproblematikk, så hun tåler ikke å gå så mye, blir fort sliten, og må bruke masse krefter bare på å puste, så hun trenger det.
Også er det greit å slippe å ha med vogna hele tiden, mye enklere å ha med mei tai'n som tar liten plass i stelleveska når den ikke er i bruk.


#30

Elisabet sa for siden:

lil'c: Vet du om det finnes noen instruksjonsbilder noe sted som illustrerer hoftebæring med MT? Fikk nemlig Toddlerhawken min i dag, og testet den med 3-åringen som veier 17,5 kg og er 101 cm lang. Jeg klarte faktisk fint å bære henne på ryggen, og skal jeg løfte henne ellers så er det ikke lenge jeg klarer det. Jeg er imponert over MeiTai. Nå er den ikke kjøpt til henne, men til lillebror. Måtte bare teste at det faktisk gikk, så da er muligheten der ved behov. Har ikke prøvd å ha henne i Ergo'en ennå, men skal få testet det også etterhvert.


#31

Botero sa for siden:

Daniel bæres i Patapum Småtass!


#32

him sa for siden:

For min del er det to ting som gjør at jeg bærer vesla (2,5 år)

  1. Sikkerhet i forhold til biler på parkeringsplasser ol
  2. Tempo, tempo, tempo! Hun er flink til mye, men ikke til å skynde seg. :fnise:

:nikker: Jeg også er veldig glad i bære barna mine. Jeg liker å være fysisk med dem - synd de ikke synes det er like gøy, da. Jeg tror de synes jeg er litt klissete.


#33

lil'c sa for siden:

Jepp, jeg kan forklare deg jeg, tror jeg.
Skal se om jeg klarer å skrive en pm samt legge ved en side med bilder.


#34

lil'c sa for siden:

Forøvrig helt enig, Mei Tai'n er imponerende! Snuppa sitter i den nesten daglig, hun er meter'n hun og, men "litt" lettere ;)
Det er veldig god!
I dag prøvde jeg en liten tass på 15 mnd. i den, og han veier 12 kg. omtrent, mer enn min snuppe, og det var behagelig å bære han i den og!


#35

GinaK sa for siden:

Jeg kjøpte en Patapum for større barn nå rett før påske og er kjempefornøyd, både å bære foran og bak. Tror lillebror likte best å bli båret foran.
Skulle gjerne visst om denne da storebror var mindre for han har alltid vært litt lat mht. å gå. Lillebror vil helst bare gå selv og helst være ute hele tiden men han likte seg i selen da vi prøvde i påsken.
Kommer til å bruke den når vi skal til syden. Og i værste fall kan storebror bli båret i den siden den visstnok skal tåle hele 28 kg!!! :eek: han veier 23.




#38

lil'c sa for siden:

Ja, bare for å være sikker lissom.. :takker:


#39

banana sa for siden:

Jeg kjøpte Ergo til poden da han var 3 år. Dette var for å kunne forlenge f.eks. fjellturer noe utover det han klarte / ville gå. Når han ble trøtt kom Ergoen fram fra ryggsekken, han sovnet på min eller pappaens rygg og vi gikk noen kilometer til. Når vi kom fram våknet poden uthvilt. Bar han også av og til hjem fra barnehagen, som var en 2 km lang oppoverbakke på den tida. Han sovnet omtrent før han satt i selen.

Synes Ergo fungerte utmerket for 3-åringen. Og den fungerer utmerket for vesla nå, hun er 8 mnd.


#40

Left sa for siden:

Har riktignok ikke båret storebror noe videre, men har forsøkt med hjemmesydd MeiTai, og det var ikke tungt den lille stunden han satt på ryggen. Lillebror har jeg båret i MeiTai - han er 1,5 straks, og ca 11 kg tipper jeg, så anbefaler det :)


#41

Beckett sa for siden:

Jeg bærer glatt min nesten 2-åring i Mei Tai. Han veier vel om lag 14 kilo, og selv om jeg har dårlig rygg er det altså ikke noe problem.


#42

Plipp sa for siden:

Vi har brukt maya-wrap, synes den er veldig praktisk å få på seg i en fart:)


#43

Corona sa for siden:

Kan den enkelt brukes til en snart 2-åring? Enkelt å bruke eller?

Vi skal en uke til syden, og har mulighet til å låne Maya-wrap av en venninne. Hvis ikke kjøper jeg Patapum. :jupp:


#44

My sa for siden:

Jeg bruker mayawrap mye til min snart toåring (slutten av juni), men orker ikke gå særlig langt med den. Men bruker den mye til innebæring når jeg skal lage mat e.l. og hun er en opp-unge.

Ute, når jeg skal gå lengre, bruker jeg ergo.


#45

Martis sa for siden:

Dere som bærer i Mei Tai, begynte dere tidlig? Jeg har kjøpt en toddler variant til gutten min, som er veldig glad i å bli bært, men han liker ikke å sitte i den :( Og han er sååååå tung å ha på armen.

Pappan bærer han mye i bæremeis, men det syns jeg er for tungt.

Er det helt håpløst å tro at han vil like det etterhvert, eller skal jeg bare fortsette å prøve? Jeg bærer han på rygg og knyter under rumpen.


#46

mehmet sa for siden:

Hvor gammel er Junior? Dersom han er vant til bæremeis så er det uvant å sitte så tett inntil deg, og det kan være det er det han ikke liker. Jeg begynte fra like etter fødselen med minsten, han har aldri prøvd annet og elsker å sitte på ryggen. Men det er nok en tilvenningssak for de som er mellom 1 og 2 år, så jeg vil anbefale deg å prøve mer før du gir opp. Jeg vet flere som har begynt å bære først etter 1 år. Lykke til! :)


#47

Martis sa for siden:

Han er litt over 2 år. Jeg bærer han mye, mest på hoften, men også en del på ryggen. Problemet er at jeg må jo bruke armene for å holde han, og da kan jeg ikke gjøre så mye annet.

Han satt mye i slynge når han var yngre, emn så fikk han en periode rundt 1,5 år, der han bare ville gå og da ble det slutt på bæringen. Nå vil han ikke se slyngen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.