Jeg overdro ansvaret for middagsplanlegging og -innkjøp til mannen i forrige uke, og: Vips! I kveld har han skaffet oss et abonnement på Godt Levert. :hehehe:
Jeg er spent og gleder meg til å prøve, for jeg er så inn i granskauen lei av å skyndte meg innom butikken og handle fiskekaker eller pølser eller ett eller annet annet fantasiløst og lettvint, mens jeg stresser videre for å hente to trøtte barn i barnehagen.
Vi prøver først Originalmeny, som skal være litt mer spennende og eksotiske retter. Faller ikke det i smak, spesielt hos den kresne 3 åringen, skal vi forsøke Ekspressmeny som visstnok er raskere og mer tradisjonell mat.
Jeg tenker at dette kan hjelpe oss til å få inspirasjon til middagsretter, og kanskje bli vant til å ha planlagt meny for hele uken, slik at vi på sikt blir selvhjulpne.
Noen av rettene kan være ganske sterke, så det kan lønne seg å holde igjen litt av og til.
Sist uke hadde vi laksewok med nudler, den var for hot for våre barn.
Og svinekoteletter i paprikasaus med blomkål og risotto, veldig populær hos barna.
Den tredje retten var karbonader med rotmos, poteter og rosenkål, også veldig populær hos barna.
Siden jeg er vegetarianer lagde jeg i tillegg salater og en vegetarisk siderett.
Jeg bruker ikke mer enn tiden angitt i oppskriften, mannen bruker mer tid. Jeg er nok mer dreven enn han på kjøkkenet. Tror oppskriftene krever litt erfaring, det stod feks ikke at nudlene måtte kokes og skylles i kaldt vann før de ble tilsatt woken
Denne tråden passet jo godt. Her er vi småsyke alle mann, så å bestille en sånn pakke passer jo godt. Er det stor forskjell på reell tilberedningstid på de to pakkene, om noen har prøvd begge?
Porsjonene er passe for fire personer, mengden fisk og kjøtt er muligens noe mindre enn vanlig, men grønnsaks porsjonene er rikelige. Vi får stort sett alltid en porsjon til overs, men jeg spiser jo ikke av all maten.
Vi har også prøvd middagshjelpen, porsjonene der var større, men menyene ble for tradisjonelle for oss.
Mao må jeg sannsynligvis spe på litt på endel mat. Men det går ikke så veldig mye middag hos oss, så det kan være det går uten så alt for mye mikk. Jeg vurderer å prøve dette når det kommer til trondheim, det skulle være i februar sa de.
Katta: Vi har femdagerspose fra Middagshjelpen, det er jo omtrent det samme, bare annet selskap. Jeg ser de er litt dyrere enn Godt Levert, men porsjonene er store. Større enn ett "vanlig" måltid for fire, slik jeg ville lagd det iallefall.
Har brukt dem siden i høst og er veldig fornøyde. Det beste av alt er at man slipper å være kreativ på Rema klokken 16.45 flere ganger i uken :knegg:
Vi har abonnert på middagshjelpen annenhver uke i 2,5 år nå. Jeg synes det er ålreit. Det varierer middagene våre mer enn det ellers ville gjort, og jeg elsker at jeg annenhver uke slipper å stresse på butikken rett etter jobb. Mye kunne sikkert vært gjort med god planlegging, men der er rett og slett ikke vi.
Ungene er ikke overbegeistret over variasjonen, men de skulle helst spist findus fiskegrateng 7 dager i uka, så vi kan ikke la oss styre helt av dem heller.
Tjorven, vi er litt der vi også. Vi får bare ikke til å planlegge, alle gode intensjoner til tross. Jeg gleder meg virkelig til å se hvilken effekt dette kan ha for oss.
Nja. Vi har Originalmenyen fra Godt Levert og har hatt den en måneds tid. Vi har jo bare ett barn, men har alltid mye mat igjen. Vi har noen ganger servert maten (uten å legge noe til) til 3 voksne og et barn og det var nok mat. Det kommer jo selvsagt an på hvor mye barna spiser.
3 voksne og 1 barn er vel omtrent det man kan regne med at min familie er i middagsveien. :knegg: Jeg har 1 unge som spiser som voksen og 2 som spiser som ett barn tilsammen.
Ja, da kan det jo være at det er akkurat passe. Dere må nesten prøve dere frem. Her spiser LilleVenn som regel lite og ingenting og dermed har vi som regel MYE mat.
Hva slags mat har dere da fått? Har et ekstremt kresent barn og et som er mindre kresent, men kunne tenke meg å prøve og se om det er noe vi ville likt.
Jeg har også et ekstremt kresent barn. Han lider ikke av matmangel, og jeg synes det er viktigere at familien serverer sunn mat til middag hver dag enn at han får spise kjøttboller og pølse. Det er alltid noe han får ned, og jeg har tro på at å få servert forskjellige ting gjør at man tør å prøve etterhvert. Det går ikke akkurat fort fremover, men han spiser mer nå enn for et år siden. Matposene gir i hvert fall gode muligheter til variasjon. Men jeg tror det blir mye mat hvis det bare er en voksen i familien og da blir kostnaden relativt høy.
Takk for svar.:) Jeg spiser lunsj på jobb i kantinen, så det er ikke aktuelt å ta med rester dit dagen etter heller. Gutten spiser lite, nå spiser han ingenting for tiden. Det han likte i går liker han ikke nødvendigvis uken etter osv. osv. Det er til å bli sprø av, men godt å høre at det går fremover hos dere. Jeg fortsetter å tilby og tilby og håper det løsner etterhvert. Jeg er ingen gourmetkokk, men han spiser lite også hos besteforeldre som er superkokker og i bedriftsbhg hvor de får middag daglig laget av kjøkkenet på jobb, så det er ikke der problemet ligger. Han er bare ikke glad i mat og er i tillegg sta og har hatt matallergier.
Kan hende jeg likevel forsøker en uke siden første uken er såpass billig, så får jeg se om jeg er fornøyd. For oss holder det nok med expresspakken da tenker jeg.
Dette ble jeg klar for, kjenner jeg. Enda vi handler inn for mange dager 1 kveld i uka og forsåvidt varierer greit nok. Kanskje annenhver uke kunne vært noe. Men jeg synes det var veldig lite fisk? 1 av 5 er fisk? Det blir i underkant når vi prøver å ha fisk 3 ganger i uka.
Der er det en vegetarisk, en kylling, en kjøtt og en fiskemiddag. Og hver uke er en av dem dobbel (svært sjelden den vegetariske). Jeg synes det er en god fordeling av type mat.
Ungene er ikke så gode på vegetardelen, men da steker vi ofte fiskepinner/-kaker eller noe i tillegg. Mannen og jeg har godt av å spise vegetarmat en gang annenhver uke. Det er annerledes enn vi er vant til.
Det er plenty til dere fire, altså? Og er det brød med i middagsposene?
Jeg så på menyene i dag og konkluderte med at det måtte bli for lite til oss seks. Dessuten er jeg veldig i tvil om hvor mye som er egnet for oss som må ta en del allergihensyn, i forhold til at det kan virke som en god del ting inneholder litt egg og melk. :vetikke: Så det er sikkert ikke verdt pengene for vår del, selv om jeg er veldig, veldig lei av dagligvarennkjøp for tiden.
Det er mer enn nok for oss, men ungene våre er ikke akkurat storspiste. Så jeg tør ikke for mene for mye om hvor mange det holder til.
Middagshjelpen lager det aller meste helt fra grunnen av, og mener selv at menyen skal kunne allergitilpasses. Men jeg vet ingenting om allergier siden hele familien kan spise alt, så jeg tør ikke garantere noe som helst. F.eks. så lagde vi fiskekaker i forrige uke og da ble det nevnt at man skulle bruke enten egg eller potetmel som bindemiddel hvis man trengte å ta hensyn til slikt. Men det er ikke alltid det er så enkelt. Særlig ikke når det er flere allergier å ta hensyn til.
Ja, jeg leste litt om det. Men de tar samtidig høyde for at det meste kan inneholde det meste, og da blir jeg i tvil om hvordan det virkelig er. Men om det stort sett virkelig er rene råvarer som blir levert, så er det jo greit nok å tilpasse oppskriftene, egentlig. Uansett er det sikkert for lite mat til oss. :sukk:
Vi har egentlig fått ganske mye forskjellig;
· Dampet torsk med persillesmør og gulrøtter[font=Calibri][/font]
· Kyllingcarbonara med brokkoli[font=Calibri][/font]
· Tomatisert grønnsakssuppe med chorizopølse og egg[font=Calibri][/font]
Svinefilet med sopprisotto, soppsjy og salat (ukens doble for de med 5-dagersmeny)
Hjemmelaget karbonade med løkkompott og poteter[font=Calibri][/font]
· Ovnsbakt torsk med potet og gresk salat[font=Calibri][/font]
· Pasta med bacon, svin og storfekjøtt[font=Calibri][/font]
Kylling Korma med basmatiris (ukens doble for de med 5-dagersmeny)
Kyllingbryst med risotto og hjemmelaget pesto[font=Calibri][/font]
· Stekt sei med purregrateng[font=Calibri][/font]
· Nakkekotelett ”Ossobucco” med risone og gremulata[font=Calibri][/font]
Chili con carne (ukens doble for de med 5-dagersmeny)
[font=Calibri][/font]
LilleVenn spiser som regel noe av maten, men langt fra alt.
[font=Calibri][/font]
[font=Calibri][/font]
[font=Calibri][/font]
Nå ble jeg inspirert og har tegnet abonnement med oppstart på mandag.Vi satser i første omgang på ekspressmenyen.
Er spent på hvordan det kommer til å fungere med tre små som er litt opp og ned både i matlyst og preferanser, men tror det blir deilig med variasjon og ikke minst å slippe hastehandelen.
Det ser ut som mye god mat, men det var litt lite fisk. Føler det er fiskemiddager jeg hadde trengt mest hjelp til...
Vi handler en gang i uka og har middagsplan, og jeg må si jeg skjønner godt at det må være slitsomt å gå i butikken hver dag. Synes det holder lenge med en gang i uka, jeg.
Vi handlet også etter ukesmenyer og ukeshandling da vi gjorde det, men nå slipper vi å bruke en kveld/ettermiddag på handlinga. Vi er på butikken en dag i uken nå også. For å handle basisvarer, pålegg og melk. Det tar vi gjerne på fredags ettermiddag ettermiddag og det tar toppen 15 min. det kan jeg leve med :knegg:
Erfaring fra mitt hjem viste at det blir mye av det samme til middag med ukesmenyer også, kreativiteten og lysten til å prøve ut noe nytt en helt vanlig torsdag er ofte ikke så stor. Da vil man ha middagen ferdig ikke eksperimentere med ingredienser. Middagshjelp er fin input på nye matretter.
Vi har også fått vår første leveranse, og det var virkelig en fryd å sette middag for 5 dager framover inn i kjøleskapet. Råvarene ser gode ut. Oppskriftene virker veldig detaljerte, og kanskje litt tidkrevende. Men det er helt ok når jeg slipper å bruke tid på å handle.
Vi skal ha ovnsbakt torsk med spinatstuing og poteter i morgen. :D
I pakken fulgte det forresten med en bunt med koriander som ikke er i potte, den er kuttet. Noen som vet hvordan jeg best bør oppbevare denne til den skal brukes om et par - tre dager?
Inspirert av denne tråden og andre positive omtaler har vi tegnet abbonnement og skal få første forsyning på mandag.
Jeg synes noe av det geniale er at man får med alt man trenger - det ble blant annet beskrevet tidligere i tråden hvordan også krydder følger med.
Jeg ble igrunnen ganske irritert da jeg fikk mail fra dem nå med info om menyen til uka og de legger med denne lsiten over ting som må kjøpes i tilegg!
Du trenger følgende basisvarer:
· Olje og smør til steking
· Salt og pepper
· Grønnsaks/kyllingbuljongterninger
· Dijonsennep
· Litt cayennepepper (ikke nødvendig)
· Litt hvetemel
· 1 dl H-melk (evt lettmelk)
· Litt revet muskatnøtt
· Tørket oregano
· Spisscummin
· Karripulver
· Laurbærblad (kun for de med 5-dagersmeny)
· Pepperkorn (ikke nødvendig) (kun for de med 5-dagersmeny)
· Kyllingbuljongterning (kun for de med 5-dagersmeny)
Melk, olje og salt&pepper skjønner jeg - men really?
De har jo en liste over basisvarer de forventer at man har i hus.
Tenker det blir tungvindt for alle parter om de skal drive å administrere 2 ss med dijonsennep og en teskje tørket oregano.
"Når vi i løpet av en uke benytter små mengder av det som forventes å være normale basisvarer f.eks melk, egg og smør forventer vi at du har dette selv. Når det blir sentrale deler av oppskrifter/retter og gjentas i løpet av uken vil vi sende dette med."
Se der ja - det hadde ikke jeg fått med meg!
Jeg bet meg bare merke i det som ble sagt i denne tråden om at "krydderet til retten fulgte med".
Nå ser jeg at den liste du lenket til ikke er så veldig mye lengre enn den jeg fikk i mailen, så da er det bare å slenge på et par krydderblandinger til, også skulle vel akkurat det være i boks for mange uker framover. :nikker:
Skjønner du ble overrasket siden du ikke hadde sett listen over basismatvarer, Zöe. Det som er bra er jo som du selv har oppdaget, at den listen er ikke så lang.
Denne uken kom det altså med fersk koriander, hvitløk, fersk chili f.eks. så det meste er med.
Vi har hatt et noe amputert utbytte av første uken siden halve husholdningens medlemmer er syke og ikke orker å spise eller å lage mat. Men vi lagde torsken i går, og den var veldig god. Til og med 3 åringen som absolutt IKKE vil ha noe som ikke ligner på kylling, ris eller ketsjup på tallerkenen spiste fisk og spinatstuing. Hun som nesten får anfall av å se en grønnsak på min tallerken spiste noe med grønn farge som hun aldri hadde sett før. :dåne:
Foreløpig er vi iallefall nesten helt sikre på at dette er vår redning fra en evinnelig runddans med pølser, fiskekaker og fiskeboller. :knegg:
Kan jeg det da, sånn uten å trampe han der TvNorge kokken på tærne?
Og sånn ellers så kan det hende at det var entusiasmen rundt bordet som lurte skeptikteren vår til å smake altså, men hun likte det og det er ikke verst bare det. :nemlig:
Da har godt levert vært her og så til de grader fylt opp kjøleskapet mitt. Det ser veldig bra ut, men jeg får se hvordan mengdene er. Spesielt fisk var det mindre av enn jeg hadde kommet til å kjøpe til min familie, men vi får se, det kan være det er mer grønnsaker som kompenserer (noe kan tyde på det, jeg burde hatt mer plass til grønnsaker i det kjøleskapet). :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.