Jeg har møtt langeren min i dag :skeptisk:
Og 40 kg skrei er skåret pent i skiver og lagt i salt. Men jeg har jo 12 digre "hals" stykker med masse godt kjøtt på, som jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre med?
Tips til enkel bruk av disse mottas med takk.
Tips som er vanskelige kan gå å legge seg :nemlig:
Det er ikke hoder, nei, men bare det stykket av fisken som er nærmest hodet? Hvorfor ikke bare ha det sammen med de andre stykkene? Det er jo akkurat det samme som resten, bare litt annen fasong.
Men det er ikke noe hode på....
De kommer uten hode og uten innmat.
Men det er et stykke øverst på fiskekroppen (hvor flink jeg er i fiskeanatomi :dåne: )
som ikke egner seg til å blir kokeskiver av...
Fisk skal ikke fileteres og plukkes heter det.
Du skulle sett meg da jeg fikk de første 40 kg og trodde jeg skulle filetere alt sammen..... Vel vel, dog er skreien ganske stor, men noen okse er det ikke.
Nå skjæres alt i skiver som KOKES :eek: bortsett fra disse halsene.
Jeg lagde veldig enkle og gode fiskekaker sist uke som gikk ned på høykant selv hos mine ekstremt kresne unger.
Få av så mye fiskekjøtt som mulig. Dette kjørte jeg i foodprosessor med ett egg, en spiseskje potetmel, salt og pepper. Deigen ble formet til kaker, vendt i griljermel (eller noe sånt) og stekt noen minutter på hver side. Den fine utsiden gjorde at ungene ikke ble så skeptiske som de pleier, og de spiste MASSE mat. Enkelt var det også.
Oppskriften sa også at jeg skulle ha i noe urter. Hadde jeg gjort det så hadde i hvert fall ikke minstemann spist. Mannen og jeg tok heller urter på oppå etterpå.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.