Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Torskehalsene - hva gjør jeg med de?

#1

Floksa sa for siden:

Jeg har møtt langeren min i dag :skeptisk:
Og 40 kg skrei er skåret pent i skiver og lagt i salt. Men jeg har jo 12 digre "hals" stykker med masse godt kjøtt på, som jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre med?

Tips til enkel bruk av disse mottas med takk.
Tips som er vanskelige kan gå å legge seg :nemlig:


#2

Che sa for siden:

venter på fiffig svar fra torsken sjøl

Torskehoder er vel en delikatesse og regne, så koke og pilke av kjøtt og lage fiskegrateng?


#3

Skilpadda sa for siden:

Det er ikke hoder, nei, men bare det stykket av fisken som er nærmest hodet? Hvorfor ikke bare ha det sammen med de andre stykkene? Det er jo akkurat det samme som resten, bare litt annen fasong.


#4

Floksa sa for siden:

Men det er ikke noe hode på....
De kommer uten hode og uten innmat.
Men det er et stykke øverst på fiskekroppen (hvor flink jeg er i fiskeanatomi :dåne: )
som ikke egner seg til å blir kokeskiver av...


#5

Floksa sa for siden:

De er så klumpete og lager uorden i pakkene mine :dramaqueen:


#6

tink sa for siden:

Kok dem og rens dem til plukkfisk, fiskegrateng eller fiskesuppe. Også kan du vel koke fiskekraft på noen av dem - høres ut som om du har litt.


#7

Mex sa for siden:

Bruk det til stekefisk, fiskegrateng, eller bak dem i ovnen.


#8

Che sa for siden:

Kok de før du fryser ned. Ja - for en strålende idé!


#9

Mani sa for siden:

Kattemat?


#10

Fakse sa for siden:

Jeg ville ha kokt dem og rensket dem. Frys i passe porsjoner til f.eks fiskegrateng.


#11

Floksa sa for siden:

Da tenker jeg at det blir koking, plukking og frysing.
Sisk kokte jeg og lagde fiskekaker..... De ble ikke så vellykket kan man si...... :sparke:


#12

Nabojenta sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på hjemmelaget fiskegrateng! :sulten:


#13

Skilpadda sa for siden:

Fiskekaker av kokt fisk?


#14

torsk sa for siden:

Nuss forsiktig så det ikke blir sugemerke?

:sjempestolt:


#15

Floksa sa for siden:

Ehem.... ja........ :flau:


#16

Floksa sa for siden:

:suss:


#17

Fakse sa for siden:

Bønder på fisketur altså! :knegg:

Prøv med rå fisk neste gang, så skal du se det blir bedre! :riktig:


#18

Floksa sa for siden:

Ja, de sier så. Rå fisk til fiskekaker.

Og det morsommer er jo at jeg aldri ville prøvd å lage kjøttkaker av kokt kjøttdeig lizm.....


#19

Mex sa for siden:

Jeg hadde nok bare renset, plukket og filetert dem før de gikk i frysen.
Fisk skal ikke kokes. :niks:


#20

Floksa sa for siden:

Fisk skal ikke fileteres og plukkes heter det.
Du skulle sett meg da jeg fikk de første 40 kg og trodde jeg skulle filetere alt sammen..... Vel vel, dog er skreien ganske stor, men noen okse er det ikke.
Nå skjæres alt i skiver som KOKES :eek: bortsett fra disse halsene.


#21

Mex sa for siden:

Du må trekke fisken, ikke koke den. Kok opp, trekk så til side og la fisken trekke til skinnet løsner.


#22

tink sa for siden:

Neinei, ikke koke, men trekke. Flisespikkere.


#23

Tjorven sa for siden:

Jeg lagde veldig enkle og gode fiskekaker sist uke som gikk ned på høykant selv hos mine ekstremt kresne unger.

Få av så mye fiskekjøtt som mulig. Dette kjørte jeg i foodprosessor med ett egg, en spiseskje potetmel, salt og pepper. Deigen ble formet til kaker, vendt i griljermel (eller noe sånt) og stekt noen minutter på hver side. Den fine utsiden gjorde at ungene ikke ble så skeptiske som de pleier, og de spiste MASSE mat. Enkelt var det også.

Oppskriften sa også at jeg skulle ha i noe urter. Hadde jeg gjort det så hadde i hvert fall ikke minstemann spist. Mannen og jeg tok heller urter på oppå etterpå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.