Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Viltkjøtt

#1

Kirsebær sa for siden:

Jeg er den heldige eier av 2 stk indrefilet, 2 stykk ytrefilet og 1 stek av rein.

Det fantes også mørbrad i store mengder, men de er spist opp i en fantastisk viltgryte.

Hva gjør jeg med indrefilet, ytrefilet og steik?
Jeg fikk samme type kjøtt i fjor, og da laget jeg viltgryte av alt. :knegg: Og min mor, og muligens noen her inne om jeg ikke husker feil, holdt på å dåne. Tydeligvis må man ikke bruke indrefilet og slikt til gryte. :nemlig:
Men det er jo så godt. :sparke:


#2

-ea- sa for siden:

Indrefilet/ytrefilet hadde jeg kommet til å bryte i steikpanna som annen biff. Rødvin til!


#3

Fakse sa for siden:

Enig med ea. Jeg har brukt Lone Landmand sin rødbetegrateng som tilbehør, det passer veldig godt og smaker nydelig.


#4

Mauser sa for siden:

Filetene helsteker du FORSIKTIG med salt og pepper i varm stekepanne, lar hvile 20 min og serverer med soppstuing, rosenkål, babygulrøtter, ripsgele og viltsaus - til meg.


#5

trøtt sa for siden:

Indre og ytrefilet ville jeg absolutt brukt som biff.


#6

Kirsebær sa for siden:

:yessir:

Bare et lite spørsmål; steke forsiktig i varm stekepanne?.
I motsetning til å steke det uforsiktig i kald stekepanne? :blond:


#7

Kirsebær sa for siden:

Dere som sier "stek som biff" ville dere delt opp fileten i biter da? Eller ville dere helstekt den også dele den opp når man serverer?


#8

Marit K sa for siden:

Helsteke. Serveres med uanstendige mengder soppstuing, hasselbackpoteter, og wokede sesonggrønnsaker. Når er det middag? :sulten:


#9

Kirsebær sa for siden:

Hasselbackpotet har jeg aldri vært borti før, men ser nå at det blir min nye helgefavoritt. :nam:


#10

trøtt sa for siden:

Vi helsteker ikke filetene, vi skjærer de i passe store biter. Jeg syns det er lettere å få perfekt resultat da og så kan man steke de ulikt ut fra hva de ulike personene foretrekker (rå/medium/godt stekt).


#11

Kirsebær sa for siden:

Men behandler man ikke viltkjøtt annerledes enn oksekjøtt?
Er det like godt med halvblodig biff av rein som den vanlige biffen?


#12

Floksa sa for siden:

Man pakker det godt inn i avispapir og sender alt samme i posten til meg :nemlig:


#13

Mauser sa for siden:

Reinsdyrkjøtt er ekstremt lettstekt, og blir brunt tvers gjennom før du vet ordet av det. Jeg liker det best når det er tydelig stekeskorpe, rosa kjøtt og blodig indre. Det er enormt mye bedre og mørere enn oksebiff.


#14

Floksa sa for siden:

Oksebiff er egentlig ikke mat. Oksekjøtt er kjøttdeig materiale. Ku/kvige/kastrat er biff.


#15

Mauser sa for siden:

Men kua har jo den unike egenskapen at den skifter kjønn etter slakting.


#16

Floksa sa for siden:

Ja, og jeg kan love deg at etter 1 mars blir det mye post mortem kjønnsskifte å se :knegg:

Ikke at jeg egentlig skjønner hvorfor, for ku smaker langt bedre i stykningsdeler.


#17

trøtt sa for siden:

Viltkjøtt kan ikke sammenlignes med oksekjøtt i smak. Vi spiser ikke oksekjøtt lenger utenom i kjøttdeig innimellom.


#18

Kirsebær sa for siden:

Er det ikke okse det vi pleier å kjøpe når vi kjøper "vanlig" biff? :blond:


#19

trøtt sa for siden:

Jo det er okse.


#20

Floksa sa for siden:

Jo, synd for dere :pekele:


#21

Kirsebær sa for siden:

:knegg:
Nå fikk dere meg til å føle meg dum.

Men ok, helsteke indrefileten og ha sopp og fiffige poteter til.
Ytrefileten må jeg finne på noe annet med, siden jeg da har hatt både gryte og biff. Og steken bare steker jeg som stek.

Viltkjøttkoffert fra arbeidsgiver til jul er genialt.


#22

lilletroll sa for siden:

Helsteke er genialt :) Kjerne temperatur på reinsdyrfilet bør være 65 grader om du vil ha den rosa og 70 om du liker den gjennomstekt. Og for best resultat hadde jeg brukt steketermometer :)

Her er noen gode tips til steking :)
Kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking.
Hele steker saltes og krydres og settes i ovn.
Fileter, roastbiff og lignende brunes raskt i pannen før man setter den i ovnen.
Bruk alltid steketermometer for å sikre at kjøttet blir passe stekt. Dette fordi steketiden avhenger av steketemperatur og stekens tykkelse.
Stek og fileter skal alltid hvile i 15-20 minutter før de skjæres opp. Kjøttsaften vil da sette seg og man får et saftig og godt resultat. Dekk steken med aluminiumsfolie eller klede.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.