Jeg er den heldige eier av 2 stk indrefilet, 2 stykk ytrefilet og 1 stek av rein.
Det fantes også mørbrad i store mengder, men de er spist opp i en fantastisk viltgryte.
Hva gjør jeg med indrefilet, ytrefilet og steik?
Jeg fikk samme type kjøtt i fjor, og da laget jeg viltgryte av alt. :knegg: Og min mor, og muligens noen her inne om jeg ikke husker feil, holdt på å dåne. Tydeligvis må man ikke bruke indrefilet og slikt til gryte. :nemlig:
Men det er jo så godt. :sparke:
Filetene helsteker du FORSIKTIG med salt og pepper i varm stekepanne, lar hvile 20 min og serverer med soppstuing, rosenkål, babygulrøtter, ripsgele og viltsaus - til meg.
Vi helsteker ikke filetene, vi skjærer de i passe store biter. Jeg syns det er lettere å få perfekt resultat da og så kan man steke de ulikt ut fra hva de ulike personene foretrekker (rå/medium/godt stekt).
Reinsdyrkjøtt er ekstremt lettstekt, og blir brunt tvers gjennom før du vet ordet av det. Jeg liker det best når det er tydelig stekeskorpe, rosa kjøtt og blodig indre. Det er enormt mye bedre og mørere enn oksebiff.
Men ok, helsteke indrefileten og ha sopp og fiffige poteter til.
Ytrefileten må jeg finne på noe annet med, siden jeg da har hatt både gryte og biff. Og steken bare steker jeg som stek.
Viltkjøttkoffert fra arbeidsgiver til jul er genialt.
Helsteke er genialt :) Kjerne temperatur på reinsdyrfilet bør være 65 grader om du vil ha den rosa og 70 om du liker den gjennomstekt. Og for best resultat hadde jeg brukt steketermometer :)
Her er noen gode tips til steking :)
Kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking.
Hele steker saltes og krydres og settes i ovn.
Fileter, roastbiff og lignende brunes raskt i pannen før man setter den i ovnen.
Bruk alltid steketermometer for å sikre at kjøttet blir passe stekt. Dette fordi steketiden avhenger av steketemperatur og stekens tykkelse.
Stek og fileter skal alltid hvile i 15-20 minutter før de skjæres opp. Kjøttsaften vil da sette seg og man får et saftig og godt resultat. Dekk steken med aluminiumsfolie eller klede.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.