Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pai til koldtbord

#1

lavendely sa for siden:

Jeg har aldri laget pai før og har vel egentlig ikke spist det så mye heller. Nå skal vi snart stelle i stand koldtbord i forbindelse med barnedåp, og jeg vurderer å lage pai.

Noen som har en god oppskrift på pai som er like god varm som kald?


#2

Salt sa for siden:

Løkpai!

Paideig
4 gule løk i skiver, surres blanke i smør
1 dl hvitvin
3 egg
3 dl kremfløte
Salt og pepper

Cashew-nøtter (ca. 100 gr)

200 grader i 25 min

Lykke til!


#3

lavendely sa for siden:

Takk! Ikke særlig ammevennlig, men høres veldig god ut!


#4

Myria sa for siden:

Denne er nydelig. :)

Vårpai
100 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 egg

3-4 sjalottløk
3-4 hvitløksfedd
et par never frisk spinat
2 dl friske urter (f.eks. persille, gressløk og timian)
fetaost

4 egg
1½ dl kremfløte
1½ dl melk
1½ dl revet moden ost (f.eks. cheddar)
salt/pepper

Smuldre smør, mel og bakepulver og rør inn egget. Klem deigen ut i en 24 cm paiform. Prikk bunnen med gaffel og forstek ved 200 grader i 10-15 minutter.
Finhakk løk, hvitløk og urter. Skyll spinaten, la renne godt av og riv i mindre biter. Stek løk og hvitløk mykt. Tilsett spinat og la steke med et par minutter, til den har falt sammen. Rør inn urtene og fordel over paibunnen. Smuldre over litt fetaost. Pisk sammen egg, fløte, melk, salt og pepper og hell over i paiformen. Dryss over revet ost. Stek på nederste rille ved 180 grader i 30-40 minutter. La hvile ca 15 minutter før servering (eller server kald).


#5

Syrin sa for siden:

Sopp-pai er veldig godt, og ammevennlig vil eg tru. Bortsett frå at den oppskrifta eg har brukt har litt løk i. Veldig godt med ein nokså enkel grønn salat til.

Har ikkje oppskrift her i farten, men du finn sikkert fleire om du googlar.


#6

Nextlife sa for siden:

Til koldtbord synes jeg en enkel pai med grønnsaker og eggestand, gjerne med litt revet ost i er det beste. Den kan spises som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller alene.
Jeg lager et paiskall som jeg forsteker, fyller med de grønnsakene jeg liker (paprika,broccoli, rødløk/vårløk, halve cherrytomater, sukkererter, squash, spinat osv) og pisker sammen egg og fløtemelk og heller over til det dekker grønnsakene og steker til det er ferdig.
Kan serveres både varm og kald.


#7

Nelly Nickers sa for siden:

Sånn i all enkelhet (noen liker jo det), må jeg si at NÅ ferdig paibunn smakte veldig godt og var en herlig avveksling til hjemmelaget paideig som riktignok smaker godt, men som jeg gremmes grønn over å skrape av benkeplata (+ at jeg aldri klarer å kjevle den stor og flat). Sist jeg laget pai hadde jeg oppi smårettskinke, cherrytomat og blomkål - i tillegg til en vanlig eggestand med ost og en hvitløksbåt. Den ble innmari god! Har laget mye pai, men denne ble blant de beste jeg har laget.


#8

Stripete ullsokk sa for siden:

Til barnedåpen brukte eg bare ein NÅ paibunn.
Fyllet va to egg og 1 boks fløte
Salt og pepper
Brokkoli
Blomkål
Sopp
Bacon
Ost

Kuttet grønnsaker og bacon opp i små biter så den blei enklere å skjære i når den blei kald.

Den forsvant med eingong og både voksne og barn syns den var god


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.