Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg vil gjerne spise fisk, men liker ikke fiskesmak. Hva spiser jeg?

#1

Trulte sa for siden:

Det går liksom i fiskeboller her..


#2

mkj sa for siden:

Jeg liker heller ikke fisk. Jeg KAN spise laks. Og jeg begynner faktisk å lære meg å smake litt på rå laks (sushi)

Hvit fisk orker jeg ikke, ei heller i fiskegrateng eller fiskekaker, så det er ikke så mye tips å få fra meg.


#3

Mex sa for siden:

Fiskekaker, fiskepudding? Fiskegrateng?
Er det all fisk du ikke liker? Det er jo stor forskjell på smak på feks torsk, laks og tunfisk.


#4

Trulte sa for siden:

Jeg tør ikke smake før jeg vet at det ikke har den smaken jeg opplever som veldig fiskeaktig. :fobi:


#5

Kirsebær sa for siden:

Hvis du lager fiskebollene selv så er det jo mulig å få i seg litt fisk.

Ellers anbefaler jeg å forsøke med litt ihjelstekt laksefileter. Slike uten bein og skinn og andre mystiske saker.. Jeg tror de fleste liker det. :nemlig:
Og hvis laks går greit er det mye bedre med fiskegrateng av laks enn av hvit fisk.


#6

Drømmedama sa for siden:

Vi har en liten fiskehater i hus, kan skrive litt om hva som funker her. Hva med fiskegrateng? Lager du den selv velger du hvor mye fisk du vil ha opp i, og hva annet du ønsker. Stekt seifilet med løk er godt, mildt og rent i smaken. Ellers kan du ta fiskefileter i ildfast form, helle over hollandaisesaus, litt ost på toppen og inn i ovnen. Eventuellt ha kokte poteter og grønnsaker i den ildfast formen. Server med poteter og masse grønnsaker. Vi kjøper også gode, grove fiskekaker på fiskeutsalget.


#7

mkj sa for siden:

Ja, laks kan ha en kjøttaktig smak, gjerne hvis den er litt tør. Jeg skulle ønske jeg synes f.eks. torsk var kjempegodt, men jeg greier rett og slett ikke å svelge det.

Jeg har planer om å lage fiskepinner av laks, kanskje det kan være noe?


#8

Cuyahoga sa for siden:

Grove fiskekarbonader, med masse grønnsaker, sopp, bacon, etc i?


#9

Filifjonka sa for siden:

Laks som er stekt for lenge kan begynne å smake tran, og det er ihvertfall ikke godt. Jeg liker vanligvis fisk veldig godt, men fikk ekstremt aversjon mot det i siste svangerskap. Det satt i en god stund etterpå. Da syntes jeg den beste måten å spise fisk på var der smaken ble litt kamuflert av andre smaker, gjerne litt sterke. Til laks er det for eksempel godt med en salat av små terninger av mango, avokado, rødløk, chili og tomat, og så mye rømme til.


#10

safran sa for siden:

Da spiser du sushi. Fisk smaker bare fisk når den er kokt eller stekt.


#11

Syrin sa for siden:

Som Filifjonka seier - litt smak kan hjelpe! Laks er godt med tacopulver på, steikt i terningar på panne. Server som taco.

Laks kan du rekke i ei panne med vatn nokre minutt, rense den fri for bein og mose det ferdig kokte kjøttet med eit egg, litt løk, strøkavring, salt og pepper. Bruk ein gaffel til å røre alt saman. Klapp det saman til burgerar og gi dei ei rask steikeskorpe på ei panne. Server med burgerbrød, salatblad, agurk og ein kvit dressing, f.eks yogurtdressing. Ein dressing laga av matyogurt, pressa kvitløk, sitronsaft, litt sennep og dill er kjempegodt til.


#12

Miromurr sa for siden:

Spis fisken ferskest mulig, pøs på med krydder og saus.


#13

Syrin sa for siden:

Eg er gift med ein som er veldig glad i fisk og van med fersk fisk. Eg har gitt opp på fisk frå frysedisken. Eg syns det smakar heilt fint, men han brekker seg ved bordet. Gjeld særlig feit fisk, slik som laks.
Islending og utskjemt. Han har lite godt å seie om norsk fisk er eg redd... men stort sett treff vi blink når vi kjøper fersk fisk frå ein god butikk. Ikkje allltid den er fersk, men sjangsen er i alle fall betre.



#15

Syrin sa for siden:

Her er forresten oppskrift på noko som ungane mine sluker. Dei elskar hyse som er steikt på denne måten. Appelsin er underlig godt til!


#16

Miromurr sa for siden:

Jeg er også gift med en fiskekresen mann oppvokst på yttersida (og jeg er kresen selv også), han er veldig glad i fisk men vi kan ikke kjøpe i frysedisken eller fiskedisken i vanlige butikker. Fiskebutikkfisk kan gå, men da må vi ringe for å høre når de får helt ferske leveranser. Lofoten fiskekaker går til nød, men det er ganske sterk fiskesmak av de også synes jeg. Heldigvis har vi blitt kjent med en fisker, så nå kan vi også ha fisk til middag.


#17

Myria sa for siden:

Noen av det som fungerer bra her er:

  • stekt laksefilet (stekt fisk smaker bedre enn kokt) med god rømmedressing med gressløk og sitron
  • hjemmelagede fiskekaker hvor man blander like mengder kokt most potet med fisk kokt i melk tilsatt hel pepper og laurbærblad, samt hakket gressløk eller purre, salt og pepper, litt smør og evt litt av melken fra kokingen. Disse formes til kaker som settes kaldt en halvtimes tid før de paneres, dvs dyppes først i vispet egg og så i loffsmuler, og stekes i panne. Nydelig!)
  • "vanlige" fiskekaker tilsatt purre og hvitløk, ekstra smak tar bort fiskesmaken
  • hjemmelagede fiskepinner, dvs fiskefilet etter eget ønske som skjæres i passe biter og dyppes først i mel, så i vispet egg og til slutt i loffsmuler, før de stekes.

Og til slutt, bruk fersk fisk fra fiskedisken. Frossen fisk fra frysedisken, selv rene fileter, smaker ikke det samme.


#18

polarjenta sa for siden:

Jeg er heller ikke glad i fisk, men kveite syns jeg er godt, og den smaker ikke sånn typisk fiskesmak. Stekt med masse krydder er best.


#19

skyfri sa for siden:

:fnis: Jeg er også fra yttersida men har flyttet langt vekk, og har det slik som din mann; jeg greier ikke fisk fra frysedisk eller fiskebil, og de eneste fiskekakene som til nød går an er Lofoten.
Jeg drømmer om den ferske fisken jeg vokste opp med, og angrer på at jeg ikke satte mer pris på dette da jeg var yngre.

:ikke så hjelpsom:


#20

Pebbles sa for siden:

Det hadde jeg tenkt å foreslå også. Man vil kanskje kunne tenke at sushi smaker mer fisk enn noe annet, men det er motsatt. Prøv!


#21

liefje sa for siden:

Fisk i wok eller gryteretter eller pasta - da smaker man ikke fiskesmaken lenger. Det er jo en haug med oppskrifter "out there" hvis du googler, bare unngaa de typiske norske rettene, de er mye mer fiskete sml. med asiatiske eller sydeuropeiske fiskeretter. Unngaa sei, det smaker mest fisk synes jeg. Steinbit og breiflabb er faste, hvite fiskesorter som ikke har "fiskesmak" i det hele tatt.


#22

lilletroll sa for siden:

Mange fiskeslag som er milde i smaken, i frysediskene litt rundt omkring har de en type som heter Pangasius filet, den er mild og god i smaken. Kjempegod stekt. Ellers så er fersk torsk også veldig mild.
Ellers så har jo Findus mye panerte varianter, der er det jo ikke fiskesmaken som er sterkest.

Sønnen min ble helt hektet på de nye fiskenuggetsene som kom for ikke lenge siden.

Men jeg anbefaler deg å prøve å spise fisk, for det er masse som er kjempegodt :)

Kjøp litt av gangen og prøv deg frem, nå om dagen er det mange flinke folk som jobber i fiskediskene, så de hjelper deg sikkert med å finne noe godt :)
Lykke til


#23

Ami sa for siden:

Jeg er litt som deg der, Værdama.

Laks er virkelig ikke noe jeg får i meg, men annen fisk kan gå om den er bearbeidet til den ikke smaker fisk lenger.

Å ovnsbake fisk i folie med masse grønnsaker, fløte og smør er finfint. :jupp:


#24

MsM sa for siden:

Torsk smaker jo ikke mye, og med smakfullt tilbehør er det ikke mye fiskesmak.
F.eks. Kutt en pakke med bacon i biter og stek. Sett til side. vend torskefilleter i mel, salt og pepper og stek i baconfettet og litt ekstra smør.
Ha over det sprøstekte baconet helt på slutten av steketiden.

Server med søtpotetstappe og smørdampet spinat :hjerter:


#25

Harriet Vane sa for siden:

Fiskesmaken er egentlig bare smaken av ihjelstekt eller ihjelkokt fisk. Tips nummer en er å steke enda kortere og bare trekke fisken.

Sushi er mine unger veldig glad i, rå laks smaker rent og nesten søtt. Sammen med soya er det nydelig.

Hellstrøm lager fiskesuppe ved å lage en nydelig fløtebasert suppekraft og helle over løvtynne skiver av kamskjell og fisk. Definitivt en god måte å lage fiskesuppe på. Mine unger elsker engelske fiskekaker (har lagt ut oppskrift her) og hjemmelagde fiskekaker a'la Bent Stiansen smaker mildt og fiskebolleaktig og er mye sunnere enn de du kjøper.


#26

Harriet Vane sa for siden:

Ja, og hvis du liker indisk kan en curry med fisk være veldig godt!


#27

Stjerneskuddet sa for siden:

Har akkurat sittet og spist Crispies fra Findus. Smakte ikke fisk, bare ost, men aner ikke om det er ost i de da... Om de er sunne aner jeg heller ikke... Lakesfilet synes jeg kan smake veldig tran.
Fiskegrateng smaker ikke fisk... Iallefall ikke mer enn fiskeboller.


#28

Palmen sa for siden:

Det er mitt bænkers-råd. Fiskekaker eller fiskebiter i indisk curry (min favoritt er korma og jalfrezi til fisk) er veldig godt, og fiskesmaken blir helt borte.


#29

Filifjonka sa for siden:

Den skorpen trekker nok temmelig mye ned sunnhetsmessig. Lite fisk og mye fett/salt i den type produkter.


#30

Syrin sa for siden:

Salma-laks smakar aldri tran! (finst og nå med andre navn på, men er pakka på same måte). Ein del av den frosne laksen er rett og slett forferdelig. Veldig leit at det skal vere sånn bingo med fisk.


#31

Vianne Rocher sa for siden:

Breiflabb! Fisken som ikke smaker fisk. Kan brukes i mange retter og er aldeles nydelig!


#32

Ru sa for siden:

Lyr. Smaker ikke fisk. :niks:

Sånn generelt; fersk fisk er best. Jo mer fisk det lukter, jo eldre er den.
Jeg har vokst opp med en farfar som fisket selv og er derfor godt vant. Jeg sliter med å finne god nok fisk. :fisefin:


#33

Tussa sa for siden:

Er fisk i frysedisken beinfri i grunn? Er det som stoppe meg. :sparke:


#34

Mex sa for siden:

Hvis du kjøper vakumpakkede fileer så er de beinfri ja.


#35

Ru sa for siden:

Ja, men en god fiskedisk har også beinfri fisk.
Men de der laksefileten er i hvert fall beinfri.


#36

Miromurr sa for siden:

For mange som ikke liker fisk er det fiskesmaken som kommer fra trimetylaminoxid som brytes ned som er problemet. Da er det eneste som hjelper at fisken er så fersk som mulig.


#37

Cuyahoga sa for siden:

Eventuelt bare innse at fisk ikke er din greie og heller kjøpe D-vitamintilskudd og omega-3? :vetikke: Man kan helt sikkert leve lykkelig i landet uten tre fiskemåltider i uka.


#38

Harriet Vane sa for siden:

Billig laksefilet kan smake veldig tran. Salma, fersk fisk ol. er vel verdt pengene.


#39

Harriet Vane sa for siden:

Miromurr: Jeg skjønte ingenting, men jeg ble veldig imponert! :knegg:


#40

Miromurr sa for siden:

:kry:

:fnise:

(Typisk "gammelfisklukt" av for eksempel torsk skyldes gjerne det, antagelig i kombinasjon med fiskebakterier).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.