Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Red velvet: oppskrift og størrelse

#1

Krem sa for siden:

Utrolig klønete overskrift, men uansett...

Jeg har en sånn hjertekakeform i silikon, som jeg gjerne skulle bakt red velvet i. Hvor stor posjon trenger jeg da?


#2

Filifjonka sa for siden:

Hva er egentlig red velvet kake? :) Er det røde sukkerbrød med farge?


#3

Kitty Bastard sa for siden:

Det er en vidunderlig sjokoladekake. Som tilfeldigvis er rød.


#4

Filifjonka sa for siden:

Må prøve å lage det en gang. :) Den ser fin ut.


#5

Salt sa for siden:

Hvor stor er formen, da?


#6

Krem sa for siden:

Tja, ca 20 cm på det bredeste på hjertet, og ca 4 cm dyp tenker jeg.

#7

Salt sa for siden:

Jeg vil heller si at det er som en lys kake med et hint av sjokoladesmak. Veldig godt!


#8

Salt sa for siden:

Denne er beregnet på rund form med Ø20 cm, i 2 omganger. Så jeg vil anta at du kan bruke denne, for ofte så steker de i to omganger for å slippe å dele kaken etter at den er stekt. :gruble:


#9

Kitty Bastard sa for siden:

Det er mer sjokolade enn det i den oppskriften jeg har (en halv dl ca), men ok, direkte sjokoladekake er kanskje ikke riktig.



#11

Salt sa for siden:

Jeg skal innrømme at jeg ikke er så glad i oppskriftene fra Passion4Baking, for jeg synes de er så fryktelig søte. Men denne er god, og ble brukt i bryllupskaken vår. Skal du lage i flere lag?


#12

Krem sa for siden:

I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt det, siden det bare er "til hjemmebruk", men så slo det meg; hvorfor ikke? Om ikke annet kan jeg late som jeg øver meg til å bake til større selskaper engang. ;) (Vurderer å kline til å prøve meg på sånn fondantgreie på toppen og. Jeg er en forholdvis habil baker, men når det kommer til pynten... :rolleyes:)


#13

Bayone sa for siden:

Det står 6 ss konditorfarge til denne. Hvor mye må jeg bruke av wilton farge for å at det skal bli samme farge. Og går det an å bruke annen farge, f.eks blå, grøn el.l. Har tenkt å lage de til en guttebursdag ;)


#14

Salt sa for siden:

Da ville jeg bare laget oppskriften fra Det Søte Liv, også evt. stekt i to omganger. :jupp: Her er god oppskrift på sukkerpasta. Den kan med fordel smakssettes.

Jepp, du kan bruke andre farger. Til oppskriften til Bakerella bruker jeg vel 1-2 ts med Wiltonfarger. Brukte flytende første gang (Idun), og det blir ikke like bra!


#15

GinaK sa for siden:

Salt, den oppskriften du viser til, den siste fra Det SØte liv, der er ikke toppingen med ostekrem som fyll/topping? Trodde toppingen på alle disse kakene var det samme som cupcakeskremene, med ostekrem, jeg.

Men er denne toppingen god på kake? Kanskje den ikke er så søt som ostekremtopping?? :confused: Den blir vel kanskje mer som smørkrem/skjokoladekrem, bare hvit?


#16

Salt sa for siden:

Jeg bruker ostekrem, ja. Oppskriften fra Det Søte Liv var ment til selve kaka, sorry dårlig presisering!


#17

Krem sa for siden:

Her er forresten resultatet:

Pyntet av 9 og 11 åringen, og ny favorittkake for hele gjengen.

Takk for hjelp!


#18

Smash sa for siden:

Hvis man vil ha sukkerpasta på toppen, bør man han ostekremen mellom kakelagene eller kan man ha sukkerpastaen rett på ostekremen?
Ble et langt og innviklet spørsmål, skjønte du det? :knegg:


#19

Smash sa for siden:

Og hva bruker du for å smakstilsette sukkerpastaen?


#20

Skremmern sa for siden:

Kjempefint resultat!


#21

Salt sa for siden:

Du må i allefall ha ostekrem mellom kaka og lokket. Om du vil ha mellom lagene også er jo en smakssak, men jeg ville nok hatt det.

Jeg bruker smaksoljer fra LorAnn, men har også brukt mandelessens fra butikken. Det ble også bra.


#22

Smash sa for siden:

Hvor mye mandelessens sånn cirka, trenger jeg? Trenger t-skjeforklaringer på det meste. :p


#23

Zip sa for siden:

Den så god ut. Men kikka bare på oppskriften på den søte liv. Der var det ikke ostekrem?, er det egentlig det inni?. Var samme krem inni og utenpå der.


#24

Salt sa for siden:

Jeg tror jeg brukte 8 - 10 dråper, jeg.


#25

Skremmern sa for siden:

Jeg lagde denne i går, himla god kake, assa!


#26

Smash sa for siden:

Så bra!
Jeg skal ha mammatreff med mødrene i 2.klasse i kveld, og syns det er litt skummelt å servere en kake jeg aldri har smakt før.


#27

Skremmern sa for siden:

Jeg smekket den sammen i går, og tok den med til broren min som nettopp har flyttet inn i nytt hus. Skummelt uten å smake den først, men jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, god ble den, og masse skryt fikk jeg. :D


#28

Tallulah sa for siden:

I "gamle dager" kom den røde fargen av en kjemisk reaksjon mellom kakaopulveret og en syrlig ingrediens, som f.eks. kefir. Nå tror jeg de har gjort noe med kakaoen så det skjer ikke lenger. Synd, for jeg syns konditorfarge smaker så vondt.


#29

Smash sa for siden:

Jeg brukte Wilton sin rødfarge med no taste. Hadde litt lite igjen, men den ble da rød nok egentlig. Bare et tips. :)


#30

Smash sa for siden:

Jeg maser litt igjen jeg.
Denne sukkerpastaen starter med gelatinpulver og vann i et vannbad. Er det nødvendig? Og hva bruker jeg? En liten kasserolle oppi en større?


#31

frksnupp sa for siden:

Hvor lang tid i forveien kan denne kaka bakes? Altså red velvet (fra passion for baking), kan jeg bake den 2-3 dager før servering og oppbevare den (uten pynt selvsagt) i kjøleskapet? Skal bake til dåp som vi skal reise til, hadde vært greit å ha noe klart på forhånd.


#32

Stompa sa for siden:

Jeg tenkte å lage red velvet i helga, og oppskrifta Salt lenker til lenger opp ser jo god ut. Men hva i all verden betyr disse sitatene, om akkurat den oppskrifta? Hva er det som skal brukes hvor, og er det noe av dette som ikke står i oppskrifta? :confused:


#33

Pasta sa for siden:

Jeg bakte denne kaken forrige helg, og ble skikkelig skuffet.
Ikke særlig god!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.