Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp til indisk måltid

#1

Marla Singer sa for siden:

Jeg har lyst til å lage et ordentlig godt, indisk måltid på lørdag, men er på ganske tynn is. Det er viktig at det er mye smak, og selv om det ikke nødvendigvis må være fullt og helt autentisk, vil jeg lage noe nærmest mulig.

Jeg tenker at en form for gryte kunne vært greit. Er det noen som har en skikkelig god oppskrift jeg kan få prøve?

Planlegger å bake nan til, hvilket annet tilbehør hører med?


#2

Daisy sa for siden:

Jeg har på noe som jeg tror er Tikka Masala. Da skal man marinere kyllinglår i en kefirblanding med krydder over natten og så steke i ovnen. Lårene skal deles på midten, de blir veldig saftige.

Tilbehør er tomatsalat, raiita, nanbrød og ris.

Og så har jeg en annen, der man marinerer kyllingfilet i youghurt og krydder og lar det stå over natten. Så steker man det i 10-12 min i ovnen før man har det oppi en tomat/kryddersaus. Koker det i 10 minutter til.
Samme tilbehør som over. Denne tror jeg at jeg har fra et kurs hos www.masalamagic.com eller.no

Si fra hvis du er interessert så kan jeg skrive inn de lange oppskriftene hehe.

Ellers er jeg også interessert i en slags gryte, gjerne med annet enn kylling, og gjerne ikke tomatbasert!


#3

Marla Singer sa for siden:

Vil veldig gjerne ha oppskriftene, Daisy! Hvis du gidder. Jeg har tenkt å eksperimentere mer med indisk mat i år, så det er fint med forskjellige varianter.

Fant forresten en oppskrift på kremet indisk mandelkylling som så god ut.


#4

Irma sa for siden:

Jeg har lagt ut en del indiske oppskrifter i Irmas kokebok. Oversikt over oppskriftene:

Av disse er det vel murga curry, keema matar og løkbhaji vi har laget flest ganger. Gjerne med raita og nan ved siden av.



#6

Irma sa for siden:

Jøss, det ser ut til at alle bildene i Irmas kokebok er borte? På grunn av endringene hos Fotoknudsen kanskje? Ja, ja.

Kan ellers anbefale den fantastiske boka til Niru Kumra hvis man vil prøve seg på litt autentisk indisk mat, "Indisk mat på norske fat". Vi har likt alt vi har laget fra den boken, den fikk terningkast seks av kritikere husker jeg. Mulig den ikke selges lenger, men ymse bibliotek har den sikkert inne.


#7

Marla Singer sa for siden:

Den boka kom jeg over da jeg søkte rundt tidligere i kveld også. Jeg skal få skaffet meg den. Ser ut som om den fås kjøpt hos både Bokkilden, Masala Magic og Ark.


#8

Daisy sa for siden:

Jeg skal legge inn oppskriftene senere i dag jeg da!


#9

vixen sa for siden:

Har laget en kyllingrett som jeg fikk mye gode tilbakemeldinger på:
Naturell youghurt 3 dl
Chili og hvitløk etter smak og behag. Jeg bruker en rød chilli og et par båter hvitløk. Da blir den ikke så veldig sterk, men kjenner det litt.
En teskje garam masala
En teskje tandorikrydder.
Litt frisk hakket koriander
Fire ss presset sitron.

Putt alt dette sammen og bruk stavmikseren slik at alt blir knust og du får en jevn saus. Dette er marinaden. Jeg bruker kylling, men du kan jo også bruke annet kjøtt. La det ligge noen timer eller over natten i kjøleskapet.

Ta ut kjøttet og stek det. Når kjøttet er stekt så hell over resten av marinaden.

I en annen panne (eller wok/jerngryte) så freser du en god del smør (3 ss iallefall) sammen med et glass tomatpurre. La det surre noen minutter før du blander alt dette sammen. La hele gryten putre en stund før du smaker til med litt fløte, salt og pepper.

Jeg serverer med ris, nan og mangochutney.


#10

Smash sa for siden:

Jeg vil gjerne prøve noe nytt, men siden jeg aldri har laget indisk mat uten ved hjelp av Toro, så trenger jeg litt forklaringer.
Og finner jeg dette på Mega eller Meny?

Murga curry

7-8 ss ghee eller olje Hva er ghee?
5-6 kali pepperkorn Hva er pepperkorn?
5-6 nellik
5 cm kanel
2-3 kardemommekapsler Hva er det?
1 ts spisskummen
200 g løk
2-3 fedd hvitløk
300 g tomater
2 ss tomatpuré
2 ts gurkemeie
1 ½ ts salt
1 ½ ts chilipulver
2 ts tørket bukkehornkløver Hvor finner jeg det og hva er det?
2 ss raspet ingefær
1-2 dl kefir (evt rømme)
1 kg kyllinglår renset for skinn Kan man bruke kyllingfilet i stedet?
2-3 dl vann (evt fløte)

Garnityr:
2 ts garam masala Er det krydder?
2-3 ss fint strimlet fersk koriander


#11

tink sa for siden:

Jeg har testet denne. :nam:


#12

Daisy sa for siden:

Det ser godt ut altså! Må jammen prøves.


#13

Irma sa for siden:

Smash du må i en innvandrerforretning eller noe sånt for å få tak i alle krydderne, vanlige matbutikker har ikke så godt utvalg. Vi bruker stort sett kyllingfilét, det går fint. :jupp: Ghee er klarnet smør. Det går fint å bruke vanlig. Garam masala er et krydder.


#14

m^2 sa for siden:

Du finner en del i denne tråden :)


#15

Marla Singer sa for siden:

Her var det jo masse spennende, tusen takk! :lykkelig:

Tror jeg prøver mandelkyllingen i morgen, men jeg skal definitivt prøve flere av oppskriftene jeg har fått her.

Er det noen som har gode forslag til blandinger av eget "tandoorikrydder" og garam masala? Det er vel en blanding av en hel haug andre krydre, regner jeg med. Jeg finner om jeg søker på nett, så jeg lurer på om noen har prøvd noe selv, som funker bra.


#16

mamsen74 sa for siden:

Jeg har i løpet av de siste ukene laget denne Tikka Masala oppskriften fra Trines matblogg flere ganger:
trinesmatblogg.no/2011/10/07/chicken-tikka-masala-med-raita/

Den kan virkelig anbefales!! Mannen og jeg følte vi var på indisk restaurant så godt ble det!! I går lagde jeg den, men med løvtynn kylling siden det var på tilbud, men den er aller best med litt større kyllingstykker slik det står i oppskriften. Anbefales på det sterkeste!! Yummi!!



#18

Pamina sa for siden:

Denne videokokeboken har jeg hatt mye glede av for å lære de helt grunnleggende teknikkene når jeg lager indisk mat. Gode oppskrifter og fine og forståelige instruksjoner.

Videojug


#19

Smash sa for siden:

Irma eller andre:

I Murga Curry-retten, skal det være ferske tomater eller hermetiserte? Jeg har kjøpt begge deler for sikkerhets skyld.


#20

Bokormen sa for siden:

Kaktus laget noe veldig godt en gang jeg var hos henne, hun har sikkert oppskrift om du spør. :jupp:


#21

Pamina sa for siden:

Smash: Det kan du i grunnen velge. Det er viktig at det skikkelig modne tomater som lukter ordentlig tomat om de er ferske. Veldig mange restauranter bruker hermetiserte.


#22

Smash sa for siden:

Takk takk, da bruker jeg hermetiserte. :)


#23

Marla Singer sa for siden:

Takk for flere forslag og tips!

Jeg lagde kremet mandelkylling med ris, raita, nan og mango chutney på lørdag, og det var virkelig fantastisk godt.


#24

Smash sa for siden:

Murga Curry var veldig godt, lett å lage og jeg fikk masse skryt. :stolt:
Bakte nanbrød og kokte ris ved siden.


#25

Marla Singer sa for siden:

Nå har jeg prøvd Niru Kumras chicken tikka masala, med noen få unntak. Jeg hadde ikke muskatblomme, og siden jeg ville ha mer saus (vi liker masse saus til å dyppe brødet i) ble kanskje forholdene væske/krydder ikke helt etter boka. Men det ble godt, selv om det i utgangspunktet ikke er det beste jeg vet. Mannen elsket det, så jeg antar at den kan anbefales. Neste gang skal jeg lage en egen blanding istedet for å bruke det ferdig blandede tandoori-krydderet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.