Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat fra havet

#1

vixen sa for siden:

Jeg synes at vi burde være flinkere til spise mer sjømat i familien, men synes det er litt vanskeligere å eksperimentere med det enn med kjøtt. Helt sikkert vane.

Det skrives mye om hva man skal spise og ikke. Ikke fisk som er fisket her pga rovfiske og ikke der pga miljøgifter. Scampi skal man ikke spise pga miljøskader. Fisk fra frysedisken er heller ikke bra. Oppdrettsfisk fra ekle anlegg i Asia bør man holde seg unna etc etc.

Det jeg lurer på er hva kan man spise og hva skal man holde seg unna? Jeg er nemlig ikke glad i fisk som smaker mye fisk om jeg kan si det slik. F.eks sei og makrell.

Kan noen gi meg en innføring?



#3

Lavender sa for siden:

Fersk kortreist fisk. Her er oversikt over sesonger for de ulike fiskeslag. Nå er torsk, skrei og blåskjell godt og relativt rimelig.
ccmat.no/Faktaommat/Fiskeavdelingen/Fisk/tabid/4892/Default.aspx

Eks, en Findus pakke med Kapteinens Fylte 300 gr eller God Gammeldags Fiskegrateng 500 gr, gir ca 30% fisk = 90 til 150 gr. Det er lett å erstatte med fersk fisk.

Det er gode oppskrifter her på FP.


#4

Cuyahoga sa for siden:

Vi spiser neste bare fisk fisket av lokale fiskere i fjordene rundt foreldrene mine. Ikke fordi jeg er så fryktelig opptatt av kortreist fisk, men fordi det er så pjaktisk at mamman min sørger for fiskematinnkjøpene våre. :blånn:

Men grunnen til at jeg sier det er jo at det kan kanskje være noe for dere også? Det må jo være lett og få tak i god fisk der dere har sommerhus for eksempel?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.