Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste pai/quiche

#1

Filifjonka sa for siden:

Det lagde jeg mye en periode, men nå er det lenge siden, og jeg husker rett og slett ikke hvilken oppskrift jeg pleide å bruke. Skal ha gjester til lunsj i morgen, har veldig vondt i ryggen og lite energi, og jeg må finne ut hva som må handles.

Har du en ordentlig god oppskrift, med sprø deig og god konsistens på fyllet? Jeg vil ikke ha skinke i, men gjerne spinat, løk og tomater. Kanskje bacon. Men det er først og fremst grunnoppskriften jeg trenger.


#2

Input sa for siden:

Bunn:
3 dl hvetemel
100 g margarin/smør
2-3 ss vann

Fyll:
4 egg
3 dl rømme
200g ost.
100 g. skinke
paprikakrydder

Jeg bytter ut skinken med kylling og/eller bacon, og putter oppi det jeg har av grønnsaker i kjøleskapet som passer.



#4

Input sa for siden:

Også skal den steke nederst i ovnen på 250 grader i 30 min. Hender jeg bytter ut rømmen med lettmelk, da steker den litt lenger.


#5

Pelen sa for siden:

Jeg er jo håpløs på å skrive ned oppskrifter: :sparke: Jeg måler jo ikke når jeg gjør maten selv.

Gjør en lys paideg, sett i kjøleskapet og forstek i 5 min.

Så har jeg champinjonger, skinke eller kjøtt fra kalkun, rød løk, kanskje litt spinatblader, litt brokkoli og andre grønnsaker som kan passe og ost og noen hele egg på toppen. Så gjør jeg en eggstanning på melk, egg og litt pepper.


#6

*TB* sa for siden:

Jeg lager fyll av creme fraiche og kremost, og har oppi det jeg har av grønnsaker (purre, paprika, løk, sopp etc) og kylling/skinke/bacon. Ost på toppen. Får alltid skryt av den.


#7

Filifjonka sa for siden:

Takk alle sammen! Nå husker jeg litt mer av hvordan jeg pleide å lage det selv. :) Brukte antagelig ikke oppskrift jeg heller, siden jeg lagde det ganske mye en periode, og så har den forsvunnet ut av hodet mitt.

TB: Bruker du ikke egg?


#8

Annki sa for siden:

Når dere lager pai, forsteker dere da bunnen før dere tar på fyllet?
Og steker dere rett i paiform, i form med bakepapir eller andre alternativer?
Synes ofte bunnen blir bløt/ustekt jeg...

Vil ha sånn sprø bunn som jeg har fått servert andre steder! :)


#9

Nextlife sa for siden:

Jeg forsteker alltid, kanskje 10-15 minutter.

Jeg trykker bunnen rett i forma, det jo såpass mye smør at det ikke er nødvendig med bakepapir eller smøring av form.


#10

tante Veronica sa for siden:

Aldri laget pai :sparke:
Men kanskje følge litt med her, og hente inspirasjon :)


#11

*TB* sa for siden:

Sorry seint svar. Nei, jeg bruker ikke egg. Fyllet blir litt løsere enn med eggestand, men ikke for løst. Det går sikkert fint å ta i et egg eller to for å få det fastere, men jeg syns ikke det er nødvendig.

Jeg forsteker bunnen i 10-15 min først.


#12

nokon sa for siden:

Gammal tråd, men eg skal lage pai i dag. Blander du rømme og egg, som ein elles ville gjort med eggestand og heller over resten?


#13

Input sa for siden:

Jepp. Men som regel bruker jeg melk jeg altså.


#14

Bomull sa for siden:

Åh, nå fikk jeg lyst på pai!!


#15

annemede sa for siden:

Om man ikke kan ha melk, hva har man i som fyll da?


#16

DM sa for siden:

Og med ikke melkeprodukter i det hele tatt? :slenger meg på spørsmålet:

#17

Input sa for siden:

Havrefløte? Aner ikke om det blir bra. Man kan kanskje bruke vann som væske i eggestanden?

Jeg må innrømme at jeg bare lager pai når guttungen ikke skal ha, for jeg er veldig glad i ost i. :slem mamma:


#18

DM sa for siden:

Blir det godt med bare egg og fløtefyll, uten alskens rømme og ost?


#19

nokon sa for siden:

Det er jo det vanlege, men eg synest ikkje eggestand av egg og melk/fløte er spesielt godt...


#20

DM sa for siden:

Det er vel ikke mest vanlig å ikke ha ost på? Er det? Det er liksom det som holder meg fra å laget det, at jeg ikke kan ha ost på.

#21

nokon sa for siden:

Ost på toppen høyrer med. Veit ikkje korleis det blir utan.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.