Det lagde jeg mye en periode, men nå er det lenge siden, og jeg husker rett og slett ikke hvilken oppskrift jeg pleide å bruke. Skal ha gjester til lunsj i morgen, har veldig vondt i ryggen og lite energi, og jeg må finne ut hva som må handles.
Har du en ordentlig god oppskrift, med sprø deig og god konsistens på fyllet? Jeg vil ikke ha skinke i, men gjerne spinat, løk og tomater. Kanskje bacon. Men det er først og fremst grunnoppskriften jeg trenger.
Jeg er jo håpløs på å skrive ned oppskrifter: :sparke: Jeg måler jo ikke når jeg gjør maten selv.
Gjør en lys paideg, sett i kjøleskapet og forstek i 5 min.
Så har jeg champinjonger, skinke eller kjøtt fra kalkun, rød løk, kanskje litt spinatblader, litt brokkoli og andre grønnsaker som kan passe og ost og noen hele egg på toppen. Så gjør jeg en eggstanning på melk, egg og litt pepper.
Jeg lager fyll av creme fraiche og kremost, og har oppi det jeg har av grønnsaker (purre, paprika, løk, sopp etc) og kylling/skinke/bacon. Ost på toppen. Får alltid skryt av den.
Takk alle sammen! Nå husker jeg litt mer av hvordan jeg pleide å lage det selv. :) Brukte antagelig ikke oppskrift jeg heller, siden jeg lagde det ganske mye en periode, og så har den forsvunnet ut av hodet mitt.
Når dere lager pai, forsteker dere da bunnen før dere tar på fyllet?
Og steker dere rett i paiform, i form med bakepapir eller andre alternativer?
Synes ofte bunnen blir bløt/ustekt jeg...
Vil ha sånn sprø bunn som jeg har fått servert andre steder! :)
Sorry seint svar. Nei, jeg bruker ikke egg. Fyllet blir litt løsere enn med eggestand, men ikke for løst. Det går sikkert fint å ta i et egg eller to for å få det fastere, men jeg syns ikke det er nødvendig.