Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spørsmål om pizzadeig (vanlig og glutenfri)

#1

Sonar sa for siden:

Vi har planer om å invitere familien på pizza på eldstemann sin 12 års dag. Dette er en hverdag og vi rekker ikke alt fra vi kommer hjem til gjestene kommer.

Er det mulig å lage deigen dagen før? Legges den da i kjøleskapet? Skal den heves først?

Og kan man behandle glutenfri deig på samme måte? Og noen som har en god glutenfri enkel pizzadeig?


#2

Kanina sa for siden:

Jeg vil tro det lar seg gjøre å lage deigen dagen før, heve og kjevle ut, og deretter kanskje rulle den sammen (mellom f.eks. bakepapir og plastfolie) og ha den i kjøleskapet. Jeg baker min glutenfrie pizza med en oppskrift fra Toro Lys gl.fri melblanding. Men jeg tilsetter litt fiberhusk i væsken slik at den blir lettere å kjevle. Tror det er 2 dl vann, 1/2 pk gjær, noen dæsjer olje, og 5 1/2 dl Toro lys glutenfri melblanding (kan sikkert bruke andre melblandinger også). Holder til en stor pizza som dekker et brett sånn ca.


#3

Syrin sa for siden:

Min glutenfrie deig er berre som heilt vanlig pizzadeig, men bytter ut mjølet.

GLUTENFRI PIZZA
1 pk. gjær
1 dl olivenolje
1 ts salt
2 ss fiberhusk (kan utelatast)
5 dl lunka vatn
10 dl. glutenfritt mjøl (gjerne blanding av fint og grovt)
Rør gjæren ut i vatn og tilsett alt det andre. Elt i maskin og hev til dobbel storleik.
Eg trykker deigen utnpå brettet, brukar ikkje kjevle.


#4

Inka sa for siden:

Du kan helt fint lagre deig i kjøleskapet i dager. Jeg pleier å legge i en brødpose, og beregne heverom når jeg lukker posen.
Så er det bare å ta fram, trykke utover og steike.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.