Vi har planer om å invitere familien på pizza på eldstemann sin 12 års dag. Dette er en hverdag og vi rekker ikke alt fra vi kommer hjem til gjestene kommer.
Er det mulig å lage deigen dagen før? Legges den da i kjøleskapet? Skal den heves først?
Og kan man behandle glutenfri deig på samme måte? Og noen som har en god glutenfri enkel pizzadeig?
Jeg vil tro det lar seg gjøre å lage deigen dagen før, heve og kjevle ut, og deretter kanskje rulle den sammen (mellom f.eks. bakepapir og plastfolie) og ha den i kjøleskapet. Jeg baker min glutenfrie pizza med en oppskrift fra Toro Lys gl.fri melblanding. Men jeg tilsetter litt fiberhusk i væsken slik at den blir lettere å kjevle. Tror det er 2 dl vann, 1/2 pk gjær, noen dæsjer olje, og 5 1/2 dl Toro lys glutenfri melblanding (kan sikkert bruke andre melblandinger også). Holder til en stor pizza som dekker et brett sånn ca.
Min glutenfrie deig er berre som heilt vanlig pizzadeig, men bytter ut mjølet.
GLUTENFRI PIZZA
1 pk. gjær
1 dl olivenolje
1 ts salt
2 ss fiberhusk (kan utelatast)
5 dl lunka vatn
10 dl. glutenfritt mjøl (gjerne blanding av fint og grovt)
Rør gjæren ut i vatn og tilsett alt det andre. Elt i maskin og hev til dobbel storleik.
Eg trykker deigen utnpå brettet, brukar ikkje kjevle.
Du kan helt fint lagre deig i kjøleskapet i dager. Jeg pleier å legge i en brødpose, og beregne heverom når jeg lukker posen.
Så er det bare å ta fram, trykke utover og steike.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.