Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bør jeg investere i av objektiver?


#2

Chanett sa for siden:

Fastlinse for makrobilder. Dybdeskarpheten blir så fin og jeg elsker den.


#3

Katta sa for siden:

Ønskelista di er som følger: :knegg:

Nikon 18-200
Makrolinse, fex nikon 105mm
Nikon 50mm f1,4 (super til dårlig lys inne og det meste annet, portretter på passe avstand)
Nytt kamerahus (d70 er ganske utdatert etterhvert, det blir veldig mye morsommere med nytt hus også :knegg:)

Da har vi kommet fra det jeg har og over på min ønskeliste;

vidvinkellinse, etellerannet 10-20 mm-ish
Zoomlinse, jeg ønsker meg nikon 80-400.
Gorillapod.

:jupp:


#4

Niobe sa for siden:

Jeg har en 18-200 mm og en 50 mm f/1.4. Jeg er veldig godt fornøyd med den kombinasjonen.


#5

Chanett sa for siden:

Det er vel det jeg også har. ikke så opphengt i tall og bokstver :D



#7

Isolde sa for siden:

Jeg har en 50mm 1,4 og en 70-200 2,8. En god kombinasjon. De neste objektivene jeg ønsker meg vil være en 17-40 og et fast macro objektiv.


#8

Niobe sa for siden:

Ser jo at du vil ha Nikon, men da vi kjøpte kamera, så passet Canon sine kamerahus veldig mye bedre i mine små hender, enn Nikon sine.


#9

Katta sa for siden:

Nikonkameraene har krympet noe siden d70. Tror jeg. myser opp i skapet for å se d70


#10

Isolde sa for siden:

50mm er lenger vekke fra det du tar bilde av enn 105mm. Du får mye mer med i bildet. Det er like vel veldig nært. 50mm er et perfekt "ta bilder av barna" objektiv. 105 er nok fint om du er litt på avstand, men kan i veldig mange tilfeller bli alt for nært om det er personer du skal ta bilder av ikke ting. Inne vil det fek bli ganske knotete.

Jeg bruker 50mm når jeg tar bilder inne, og så bytter jeg på 50 og telelinsen når jeg er ute, kommer ann på hva vi skal. Veldig sjeldent jeg bruker tele inne. Du kommer mest sannsynlig til å kjøpe et crop kamera. Da vil 50mm som heter normalobjektiv tilsvare rundt 80mm i forhold til et 35mm kamera (altså sånn gameldags filmkamera). Du vil altså få mindre inn i bilde ditt med samme objektiv som med et gamelt kamera. Jeg har fullformatkamera som er likt de gamle 35mm kamera i cropfaktor. Jeg synes til tider 50mm blir litt langt fra nå, savnet sånn den var på cropkameraene jeg hadde tidligere for det er en helt perfekt brennvidde til å ta bilder av barn med.


#11

Wix sa for siden:

Den macrolinsen som er nevnt her er 105 fordi du vil jo zoome inn på det du vil ta nærbilder av. 50 mm macro vet jeg ikke om finnes, liksom.


#12

Juste sa for siden:

Dersom du ikke har det veldig travelt med og bytte kamera så skal jeg kjøpe meg nytt kamerahus når Nikon D800 kommer i slutten av mars. Da vil jeg selge ett av de to kamerahusene jeg har. Jeg har ett D90 og ett nesten nytt D7000. Jeg er ikke helt sikker på hvilket som blir solgt, men du kan få kjøpe det til hyggelig pris :)


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Henger litt her eg. Har eit nikon D60 med eit tamron objektiv til. 18-200 mm. Har lyst på nye objektiver, men det er ein jungle der ute.


#14

kiki sa for siden:

Mens jeg nettopp kjøpte Nikon D7000. Jaja, det er en betydelig oppgradering fra min D40 hvertfall. :humre: Og jeg har fått med meg at D800 skal være veldig bra. :ja:

Ellers er jeg veldig fornøyd med mitt 50 mm. f/1.4 og mitt 10-20 mm vidvinkel f/4-5.6. Det første er supert til portretter og til å få bakgrunnen uklar mens hovedmotivet virkelig blir i fokus, mens det siste er ypperlig til landskapsbilder.


#15

Perhonen sa for siden:

Hva med nikon 5100? noen som har det? Jeg har en makrolinse fra før, D40 kameraet streika forrige uke, og vil ha nytt. Har barnebarn og katter som er hyppig fotografert, pluss at jeg virkelig digger den Nidarosdomen. Finner så mye bra på den med skikkelig zoom.


#16

Wix sa for siden:

Nidarodomen! :digger:


#17

Isolde sa for siden:

Det er et godt kamera det. Mellomklasse, ikke av den helt kipeste typen men heller ikke spesielt fancy. Vet ikke hcordan iso følsomheten er på det kamera, kansje noen nikon folk her vet det? Tilsvarer canon 550 eller 600d.


#18

Katta sa for siden:

70-200-objektivet er blytungt, lyssterkt og kjapt. Det blir brukt av sportsfotografer. Det skal bra teknikk til for å gi et så lyssterkt objektiv med så mye zoom, derav prisen. Det står på ønskelista mi, men jeg tror ikke det hadde blitt hverdagsobjektivet for å si det sånn, til det er det for stort og tungt.

Det første objektivet du linker til er veldig bra, nr 3 er dårligere, men fortsatt en grei løsning. Det i midten vet jeg ingenting om, det er mindre lyssterkt, men en liten makro. Jeg har det første og det er i hvertfall veldig godt.


#19

Katta sa for siden:

Det siste dropper du, det er mindre lyssterkt og tregere. Det er rett og slett et dårligere objektiv. De to første er nok begge gode, jeg har det i midten. Da jeg kjøpte mitt hadde ikke sigma kommet med den kjappe utgaven av den linsa der ennå, så det var i grunnen bare en mulighet. Man betaler nok ekstra for at det står nikon på objektivet, men jeg kjøper som regel det likevel da jeg har vært mest fornøyd med det. Andre vil være veldig uenige med meg der og synes sigma og andre produsenter som tamron gir minst like bra bilder og man sparer jo endel på det.


#20

Juste sa for siden:

Jeg har både Nikon og Sigma-objektiver og er godt fornøyd med begge. Nikon er bedre, i hovedsak på byggekvalitet så de er mer holdbare og har høyere annenhåndsverdi. Tamron har jeg bare hørt negative ting om så de ville jeg holdt meg unna.

Jeg har den 18-200mm Nikon-linsen du linker til Sonja og det er en god allround-linse. Den er ikke best på noe, men det er en linse du alltid kan ha på kameraet og få gode bilder. Perfekt når du bare er ute på tur og ikke har noen spesielle planer om hva du skal fotografere.


#21

Katta sa for siden:

Det er i praksis de to linsene jeg bruker ja. Jeg har en 105mm som jeg bruker av og til, men den "trenger" jeg ikke. Jeg har en 18-70 f2,8 også, en god portrettlinse. Stor og tung. Men med de to der har du det du trenger i overskuelig fremtid.


#22

Katta sa for siden:

Den 18-55-linsa vet jeg forresten lite om, men generelt er ikke slike kitlinser så mye å samle på.


#23

Isolde sa for siden:

Sigma er et av de beste produsentene av uorginale objektiver. I noen tilfeller er sigma objektivene bedre enn orginale. Fek på 50mm 1,4 hos canon, usikker på Nikon. Jeg har denne og den er helt fantastisk: www.fotovideo.no/Produkter/Objektiver/Nikon/Normal/Sigma-50mm-F14-EX-DG-HSM-Nikon-Autorisert-forhandler,-5-%C3%A5rs-EX-garanti-116646-p0000097096.aspx

Jeg ville valgt dette over det du har funnet med macro, om ikke macroen er veldig viktig for det. Ofte er blender 2 veldig fin å ha. Lenger ned trenger jeg skjeldent. Men ofte er de nederste og øverste blendertallene litt dårligere derfor kan det være greit å ha litt mer å gå på enn man føler man trenger.

Det kan som sagt variere om sigma er bedre eller dårligere enn det orginale. på 70-200 2.8 hos canon er bedre i byggingen enn sigma sin, men ikke så mye bedre i linsene. Derimot er det veldig stor prisforskjell. Jeg har sigma sin og er veldig fornøyd.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.