Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å koke grøt i steikeovnen

#1

Chanett sa for siden:

Jeg svir alltid grøten. Alltid. Kan noen fortelle meg hvordan je koker grøte i steikeovnen. Jeg prøvde nemlig etter eget hode i dag og den ble litt tynn, dog ikke svidd. Det er jo et fremskritt.:D


#2

007 sa for siden:

Kok opp grøten om morgenen. Sett grøten i steikeovnen og gå på jobb. Kom hjem - ta ut grøten og kok den opp igjen. La koke på svak varme til den er ferdig (=tykk nok), som oftes noen minutter. Rør godt så den ikke svir.


#3

Chanett sa for siden:

Jeg får angst når jeg ser ordet svir. :eek:


#4

Mei sa for siden:

Har hørt flere metoder å gjøre dette må. Med og uten temperatur på i steikovnen mens grøten står der inne. Liven: det fungerer uten varme på også? Høres jo veldig veldig deilig lettvint ut da.


#5

daffy sa for siden:

Oppskrift på garantert svifri grøt:

Sett stekovnen på 200 grader.
Kok opp 60-minutters risengrynsgrøt i en god slipp lett eller aliminumspanne med stålhåndtak (som tåler stekovnen).

Plasser gryten i stekovnen som slås av, og gå på tur eller gjør noe annet et par timer. Når grøten skal spises kokes den bare opp til kokepunktet igjen på platen og er ferdig.


#6

007 sa for siden:

Jada, kald steikovn er ingen problem. Risen sveller i pannen, og steikeovnen blir lunken pga den varme pannen i lukket ovn.


#7

Mei sa for siden:

Med eller uten lokk inne i steikovnen?


#8

007 sa for siden:

"Kok opp under stadig omrøring", da. Hvis det er bedre.
:liker å kalle en spade for en spade:


#9

007 sa for siden:

Med lokk. Må holde på varmen inni pannen.


#10

Chanett sa for siden:

Jeg hadde uten lokk. Der har eg forbedringsptensiale. Jeg er håpløs med grøt. I utgangspunktet er jeg godt over middels flink til lage mat, men grøt og meg det skjærer seg.


#11

malena sa for siden:

Har du kjele med slipp-belegg? Kok grøt på vanlig måte i den, bruk lavere varme enn du pleier og rør oftere enn du pleier.
Jeg tror mye beror på kjelen, da.


#12

Chanett sa for siden:

Jeg tror det meste beror på meg. Mannen har nemlig aldri problemer med å koke grøt i samme kjelene. ;)


#13

linka-mor sa for siden:

Dette har jeg aldri hørt om før. Må være tingen for meg som regelrett hater og stå og røre i gryta i en time.:rolleyes: Hvis jeg bare skal la den putre litt, glemmer jeg den tvert og den blir svidd.
:noterer bak øret:


#14

Beathe sa for siden:

Jeg antar det er dette mammas kusine fra Hadeland kaller "dynegrøt". Tror hun koker opp grøten, og pakker kjelen inn under dyna. Etter noen timer er dynegrøten ferdig (sikkert etter et lite oppkok igjen) ;)

Forøvrig spiser de grøt sammen med spekemat og flatbrød - knallgodt!


#15

malena sa for siden:

Det er oppskrift på dynegrøt på Geisha sin grøtrispakke. Den står også i lange tider og lager seg selv.


#16

Magica sa for siden:

Dette er virkelig helt genialt!


#17

polarjenta sa for siden:

MEn da lar du mannen koke grøt;)


#18

Mandarin sa for siden:

Her koker mannen grøt. Jeg prøvde i ovn en gang, men ble tynn og ikke bra.


#19

Chanett sa for siden:

Jammen. Det er ikke alltid han er hjemme. Jeg har forøvrig fått dreisen på steikeovnskokinga og alt er såre vel.


#20

apan sa for siden:

Abonnerer. Har også grøtangst. Etter at jeg i studietiden sved risengrynsgrøt til 10 sultne personer i den grad at alt ble uspiselig (ikke hadde vi annen mat i huset heller, her snakker vi kollektiv uten noe særlig matlager), har jeg ikke turt å koke grøt. Hadde Fjordlandgrøt igår :flau: .


#21

Señora sa for siden:

Vet du, de selger fjordland grøt i pakker, den kan du varme i mikrobølgeovnen.

:ler:

Eller ha dynegrøt. Man koker opp grøten, pakker gryta inn i et par håndklær, pakker gryten inn i dynen og lar den stå i timevis.


#22

Dragen sa for siden:

All mat er god mat. Grøt er ikke mat.

Det sier pappa, og han er en klok mann.


#23

polarjenta sa for siden:

Men da lar man være å ha grøt når han ikke er hjemme;) løsningsorientert


#24

Benzo sa for siden:

Anbefaler dynegrøt, mye bedre enn kokt på plata. Trenger ikke noe oppkok etterpå heller.


#25

Michayla sa for siden:

Spiser de det med Risgrøt?
Her spiser man dette sammen med rømmegrøt og flatbrød i hvertfall---

Klarer ikke se for meg søt grøt med spekemat og flatbrød...yæk


#26

Michayla sa for siden:

Snikk snakk...


#27

Beathe sa for siden:

Ja - med risgrøt.

Jeg syntes også det var en rar greie, men du verden så godt bare man er tøff nok til å prøve! :)


#28

Myrsnipa sa for siden:

Jeg skjønner ikke problemet. Riktig kjele og 5-minutters Toro grøt er løsningen. Den er skikkelig god også. :nam:


#29

Filifjonka sa for siden:

Jeg prøvde såkalt dynegrøt en gang, det ble helt grusomt. Riskornene ble altfor bløte. Hvis grøt skal være spiselig så må den ha litt motstand i konsistensen.


#30

TBM sa for siden:

Jeg har kokt grøt i ovn og "dyne" i mange år, men det er viktig å ikke la den stå for lenge for det er heller ikke bra.

Det siste halvåret må jeg innrømme at den ferdigkjøpte grøten er både god og forholdsvis billig, derfor koker jeg bare grøt om vi er mange (dvs. mer enn oss fire...).

I Trøndelag spiser vi graut-pinn - varm kokt potet, spekeskinke og flatbrød ETTER grøtmåltidet... Deilig!!!


#31

Divine sa for siden:

Jepp. I min familie spiser vi kokte poteter, morrpølse, rømme og flatbrød. Jummi!


#32

Pelikan sa for siden:

Nye panner tror jeg er løsningen:)


#33

Vito sa for siden:

:nikke: det tror jeg også, har en kjele jeg kan koke grøt i, i alle de andre koker det over så det synger :o
Men når jeg bruker den ene pannen med slipp-belegg, og den fremgangsmåten du bruker der ... så blir alt perfekt!

Ellers kan jeg si at tipse med oppkok om morgenen, inn i kald steikeovn og oppkok til middagen fungerer supert! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.