Jeg lurer på hvor mye salt mat jeg skal la jentungen (ca 20 mnd) få lov til å spise. Jeg vet at de små ikke har like god evne til å bryte ned salt som voksne, i tillegg til at det generelt sett ikke er bra med for mye salt for noen, og vanligvis har vi ikke mye salt i maten som hun spiser. Men spekemat er hun helt vill etter. Hvis vi har rømmegrøt og i tillegg setter spekemat på bordet (jeg vil jo veldig gjerne ha spekemat til rømmegrøten selv da :sparke: ) er grøten helt uinteressant, det er bare spekemat hun skal ha. Særlig spekeskinke og fenalår. Dette er jo fryktelig salt, særlig fenalår som hun elsker. Bør jeg begrense hvor mye av det hun får lov til å spise, eller kan hun bare få stappe i seg så mye hun orker, siden det er såpass sjelden (langt sjeldnere enn en gang i måneden) vi har det? Hvis hun i tillegg drikker masse?
Hun er jo ikke så liten lenger, så jeg ser heller ikke problemet med at hun spiser salt (det er spesielt før de er 1 år man skal unngå salt).
Man spiser jo potetgull, pizza og andre salte ting også :nikker: