Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salt til småbarn

#1

My sa for siden:

Jeg lurer på hvor mye salt mat jeg skal la jentungen (ca 20 mnd) få lov til å spise. Jeg vet at de små ikke har like god evne til å bryte ned salt som voksne, i tillegg til at det generelt sett ikke er bra med for mye salt for noen, og vanligvis har vi ikke mye salt i maten som hun spiser. Men spekemat er hun helt vill etter. Hvis vi har rømmegrøt og i tillegg setter spekemat på bordet (jeg vil jo veldig gjerne ha spekemat til rømmegrøten selv da :sparke: ) er grøten helt uinteressant, det er bare spekemat hun skal ha. Særlig spekeskinke og fenalår. Dette er jo fryktelig salt, særlig fenalår som hun elsker. Bør jeg begrense hvor mye av det hun får lov til å spise, eller kan hun bare få stappe i seg så mye hun orker, siden det er såpass sjelden (langt sjeldnere enn en gang i måneden) vi har det? Hvis hun i tillegg drikker masse?


#2

Kaz sa for siden:

Dette er det sikkert andre her som har greie på, men jeg ville nok latt henne stappe i seg så mye hun orket, siden det er såpass sjelden. :)

Men håper noen kan komme med skikkelig svar, i tilfelle jeg tar feil.


#3

Nessie sa for siden:

Jeg kan ikke se for meg at det skal være noe galt i å la henne gafle spekemat en sjelden gang. En ting er nå om det er hver dag.. men av og til?

Har også ei på 20 mnd. Men hun nekter spise grøt :sur:. Så her er det sjelden grøt og spekemat :blunke:. Men jeg hadde nok latt henne spise ja.

Om hun drikker godt med vann i tillegg så ville jeg bare latt henne kose seg jeg.


#4

Kirsebær sa for siden:

Jeg henger meg på synserne og ser for meg at det er helt greit så lenge man ikke spiser mye salt hele tiden.

Regner med en av de som faktisk vet hva de prater om dukker opp i tråden din snart :knegg:

Poden er også glad i saltmat.


#5

Cilius sa for siden:

Hun er jo ikke så liten lenger, så jeg ser heller ikke problemet med at hun spiser salt (det er spesielt før de er 1 år man skal unngå salt).
Man spiser jo potetgull, pizza og andre salte ting også :nikker:


#6

My sa for siden:

Da lar jeg henne få mumse. :nikker:

Jeg burde vel heller bekymre meg over mitt eget spekematinntak, gravid som jeg er ...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.