Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Restemiddag av helstekt kylling

#1

Acino sa for siden:

Stekte to kyllinger, hele, på søndag. Hadde noe så enkelt som ovnsstekt løk og gulerøtter samt ris og saus til. Har igjen en kylling som skal brukes til middag idag. Forslag til hvordan bruke den og sammen med hva? Har dessverre ikke salat ellers så hadde det frista med noe wraps eller salat.



#3

kamp sa for siden:

Jeg pleier å ta 2-3 ts currypaste og steke sammen med litt løk, helle over en boks kokosmelk, en pose wok grønnsaker (eller ferske..) og koke opp. Tilsetter kyllingen (kuttet i biter) helt på slutten.
Evt ha litt fiskesaus/soyasaus, litt lime/honning oppi..


#4

Fakse sa for siden:

Vi pleier å kjøre en tre-dagers med Rubber Chicken. Da har vi helstekt kylling første dagen, plukker av kjøttet og bruker f.eks til tex-mex andre dagen og lager suppe med grønnsaksrester, kjøttrester og kyllingkraft den tredje dagen. Super utnyttelse av maten :)


#5

Acino sa for siden:

Det var vel ikke så langt ifra rubberchicken-måten jeg lagde på. Smurte den inn med kryddersmør(brukte bare paprika, chili osv, ingen urter denne gangen) og stekte sammen med løk og gulerøtter. Hadde i litt vann underveis. Øste den innimellom. Lagde saus av kraften.
Tror nesten jeg må lete i kriker og kroker for å se om jeg kan skrape sammen småpeng til en salat(februar er en grusom måned økonomisk, jammen godt med full fryser!), det hørtes så godt ut med noe tex-mex, men da er det godt med salat til.

Utrolig mange gode tips hittil, tar gjerne imot flere!

Måtte google hva quesedillas var. Må innrømme jeg ikke er så godt kjent med fersk koriander. Må prøves ut en gang!

Kamp: Jeg innser jeg er ganske kjedelig i matveien når jeg ser forslaget ditt. Har visst mye å gå på. :humre:


#6

Myria sa for siden:

Pai? Kle en paiform med paideig (150 g smør, 3 dl mel, en klype salt og litt kaldt vann, bruk to tredeler til bunnen og spar resten til lokket) . Lag fyll ved å steke løk og hvitløk, og ha i fløte, Dijon-sennep, krydder (f.eks. timian) og en skvett sherry om du har. Tilsett kyllingkjøtt i biter og gjerne litt ferdigkokte grønnsaker (trenger ikke være noe fancy, litt gulrøtter, brokkoli, selleri og en håndfull frosne erter). Legg på deiglokk, lag luftehull, pensle med egg og stek i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter.


#7

Fakse sa for siden:

Rubber Chicken kan jo varieres i det uendelige da, med ulike krydder og smakstilsetninger på når man helsteker, plukke av kjøttet og bruke til en eller annen passende rett (tex-mex, pai, pastasalat med kylling osv) andre dagen også suppe den tredje dagen. Jeg følger aldri den Flylady-oppskrifta slavisk, bruker bare ideen bak som inspirasjon.


#8

Annki sa for siden:

Rubber Chicken var en fantastisk bra ide! :-)
Vi har alltid rester igjen når vi har hatt kylling til middag...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.