Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mobil til 8 1/2-åring

#1

Estrella sa for siden:

Christian er 8 1/2, han bir 9 i august og går i 3 klasse nå. Han har flere ganger ymtet frempå at han ønsker seg mobil men vi har sagt nei for han har ikke behov. Det viser seg at ca. halve klassen hans har mobil og har hatt det en stund.
Hvis vi skal gi ham en så kan han få en av mine gamle som nesten er som ny. :sparke:
Er det sånn at man kan sperre av sånn at man ikke kan ringe 800/815 nr og slikt?
Han skal ikke få enda men det blir vel ikke så lenge til.


#2

Erica sa for siden:

Jeg synes 8 1/2 er tidlig for å få mobil. Min mellomste er snart 8, jeg ser ikke for meg at hun skal ha mobil på en goood stund ennå. Grunnen til det er at jeg vil at hun skal vise ansvarlighet UTEN mobil først. Med det mener jeg at hun lærer seg å ringe hjem og si hvor hun er når hun drar på besøk ol.

Jeg syns ofte radiusen til barna blir mye større med en gang de får mobil. Da er det så lett å nå dem, ofte farter de mer når det er så lettvindt. Det blir mer tungvindt når man må ha en fasttelefon og gi beskjed med hvor man er og hvor man skal. Jeg ønsker å ha det slik, jeg ønsker å ha avtaler om hvor hun er, på forhånd.

I tillegg til dette er det noe med ansvarlighet i forhold til bruken av mobilen. Selv med kontantkort kan det fort blir litt dyrere enn tenkt.

Eldstemann fikk mobil når hun var litt over 10, og mellomste må nok vente like lenge.


#3

Chanett sa for siden:

Er du sikker på at halve klassen har? Jeg har en på samme alder og synes at de er for små til mobil. Man trenger jo ikke å skape behov.


#4

Chanett sa for siden:

Jeg ser at 3barnsmor er helt på linje med oss. ;)


#5

Nenne sa for siden:

Det var da veldig så tidlig ute de var i hans klasse da. Storesøster har ikke spurt ennå og så vidt jeg skjønner har ingen i hennes klasse fått ennå. Heldigvis, så slipper vi det maset.


#6

Sitron sa for siden:

Emma har mobil. Hun har behov for det. Den brukes veldig lite. Jeg har ikke sperret for noen nummer, gjør heller ikke det før et slikt behov skulle melde seg, om det nå i det hele tatt er mulig.


#7

Kaz sa for siden:

Jeg synes det er vanskelig å kategorisk svare ja eller nei på om det er for tidlig.

Storebror på snart sju har nettop lært seg å bruke en av mine gamle telefoner som jeg har satt i et kontantkort og knyttet til vår trådløse familie. Der har han nummeret til meg og pappan sin i tilegg til min mor (som også er i vår trådløse familie). Han bruker den bare når han er hjemme alene (vi har nemlig ikke fasttelefon), også fikk han den med seg da han var alene på påskeferie til mormor. Han får ikke lov til å ha den med seg ut av huset, og vi har den liggende hos oss, tar den frem hvis han vil være hjemme når vi skal på butikken o.l.

Hadde vi hatt hustelefon så hadde vi nok ikke hatt denne ekstratelefonen.

Det blir jo litt annerledes i din situasjon enn med oss, vår sønn er fortsatt så liten at han ikke har forstått hva SMS er, han kan ikke nummeret til "sin" telefon. Han bruker den til å ringe mormor og til å ta bilder av katten og bamsene sine. :fnis: Og han er veldig stolt over å ha sin egen telefon.
Vi har gjort et poeng av at han ikke får ta den med seg når han er ute og leker, både fordi vi vil han skal lære seg til å følge klokka og komme hjem til avtalt tid, og fordi vi mener at ved å gi han en telefon mister han litt av "friheten" sin.

Har du spurt han om hva han vil bruke telefonen til? Vet du hva de andre barna bruker telefonen til? Hva med å be om et foreldremøte i klassen hvor dere kan diskutere regler for telefonbruk, høre hva andre mener/gjør og så videre?

Barnevakten.no har nyttig informasjon om barn og medier, de kan også komme og holde kurs på skolen om barn og mobiltelefoner (og mange andre aktuelle temaer).


#8

Claire sa for siden:

De to eldste fikk mobil da de fylte 9 år. Jeg synes det er litt tidlig, men hun eldste fikk det i gave til 9-årsdagen av noen andre, og dermed ble det grensen for nestemann også.


#9

Frost sa for siden:

8 åringen fyller 9 i juni. Han fikk mobil rett før jul da hun sluttet på SFO.
Vi ville at han kunne gi beskjed til oss om han dro hjem til noen etter skolen.
De aller fleste skolekameratene bor ganske langt unna oss.
Det har fungert veldig bra. Han bruker kun telefonen til dette.
Vi har ikke sperret den, men det er bare et kontantkort i telefonen.


#10

Miss Norway sa for siden:

Storesøster fikk mobil da hun var seks. Fordi JEG ville at hun skulle ha det; for min skyld altså.

Blant annet fordi hun var så utrygg at når hun skulle utforske verden på egenhånd så snudde hun alltid etter noe meter pga spørsmål, engstelse etc. Med telefon ringte hun istedet og dermed turde hun med. I begynnelsen ble det hyppige telefoner, nå er det kun fornuftig bruk.

Hun kunne lånt min, men jeg har alltid dyre telefoner med masse dilldall som jeg er redd for å låne bort... :flau:

Den brukes ytterst sjelden. Max et par ganger i måneden.


#11

Elisabet sa for siden:

Har ikke erfaring med når ungene skal få mobil selv ennå, men guttene til søsteren min fikk når de var 10 år og 9 år. Har inntrykk av at 9 år er ganske vanlig alder å få mobil nå. Hva med at han kan få det når skolen er ferdig for i år eller til bursdagen, hvis dere bestemmer dere for at han skal få det nå?


#12

mammamia sa for siden:

vi har ei jente som går i 3. klasse, før jeg i det hele tatt fikk sukk for meg hadde mange i klassen fått mobil. Jeg og mannen min har diskutert dette og kommet frem til at vi vil vente. Jeg må si jeg er engstelig for strålingen samtidig som jeg ser at hun egentlig ikke har behov for det. Vi har heldigvis venner i datteren vår sin klasse som har samme innstilling som oss så når hun en gang kommer og sier at "alle andre har" vet jeg at det ikke stemmer. Leste nylig at 85% av alle 10 åringer har mobil og det øker raskt så jeg skjønner at lillebror som er 5 år yngre nok sikkert kommer til å få mobil tidligere enn det storesøster får, men uansett må det jo være et virkelig behov for det. Fikk selv mobil først for 5år siden så jeg vet det går an å klare seg uten:nikker:


#13

Kirsebær sa for siden:

Stesnuppa fikk mobil nå i januar da hun fyllte 9. Og hun var en av de siste i klassen.
Hun bruker ikke telefonen noe særlig, og har den sjelden med seg. Mobilen blir mest brukt til spill og til å ta bilder. Men det er kjekt å vite at hun har en telefon. Kjekt å vite at hun kan få tak i oss hvis det er noe.

Egentlig har ikke en 9-åring bruk for egen telefon, men jeg ser ikke helt problemet med å gi dem en heller.


#14

Kirsebær sa for siden:

Man kan sperre for slike nummer ja. Og man bør sperre for telefonsalg, og andre listeoppføringer.


#15

Obelix sa for siden:

Eldste på 9 år har hatt mobil snart 1,5 år.
Det har ikke vært noe problem med overbruk. Det var veldig stas i begynnelsen, men nå tror jeg kanskje telefonen er påskrudd x1 pr.mnd.
Hun har kontantkort og jeg har full oversikt over hvor mye som er brukt. Vi har trådløs familie så hun ringer og sender SMS gratis til meg og faren.
Hun har med seg mobilen når hun skal være borte lenge fra oss. Ellers er det yderst sjelden den er med ut.

Kan ikke se hva som er så galt at barn har mobil.

Har reservert oss mot at mobilnr. står oppført noen steder.


#16

Miss Norway sa for siden:

Jada, man kan sperre egentlig alt annet enn de få spesifikke numrene man vil bruke faktisk.


#17

Michayla sa for siden:

Har ikke hørt et pip om mobiler her har heller ikke sett så små unger med mobil og her er det mange barn.

Vi har satt grensen til 12 år hvis de begynner å mase.
Under det synes jeg er unødvendig.
Den trimmen han får når han må gå hjem for å fortelle hvor han skal etter han har vært et annet sted har han bare godt av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.