Jeg har jo lest utallige bøker om kost og ikke en av dem er noe for melkeprodukter egentlig - annet enn lavkarbo (men det har jeg ikke så mye til overs for - altså å spise masse fløte, bacon ol - vet man kan leve lavkarbo uten det).
Problemet er at jeg også allerede er for å leve uten mye mel og sukker også.
Det jeg spiser som regel er:
hjemmelaget musli med havregryn, nøtter, korn, gojibær og bær MED MELK/KEFIR ol, hva kan man bytte ut med? Jeg er litt skeptisk til mye soya, men litt går jo greit, men ikke 3 ganger om dagen. Nøttemelk er vel ok, er det veldig kaloririkt? Rismelk og havre er for høy GI
Kravstor - eh jah :P
I tillegg blir det jo vanskelig å unngå til middagene da sønnen min er veldig glad i alt med melk, lasagne, fiskeboller i hvit saus, makaronistuing osv... det kan jeg jo klare å unngå.
Viktigste er jo å kutte mer ned på det for å se om jeg får effekt i helsen min da jeg sliter med muskelsmerter, konsentrasjon, hukommenlse, svimmelhet, mage osv, formen er bedre på sunn kost - men jeg tror jeg har mer å gå på der :)
Noen lever uten gluten, sukker, melk, Mat med høy GI uten å måtte være helt fanatisk. Tar imot masse tips :)
Om du spiser lav GI-mat, så er det helt greit å spise en god del med nøtter. Nøtter er også såpass fettrikt og proteinrikt ( i varierende mengder, ikke alle er like fete) at de også vil være med på å senke GI-en i måltidet.
Jeg lever uten gluten og melk, og periodevis uten sukker. Men for min egen trivsel sin del, så drikker jeg jus og smoothier og spiser glutenfrie knekkebrød og pasta innimellom. (Og sjokolade. Min største svakhet. I perioder ingenting, og andre perioder mer. Spiser Lindt Eccelence, de hvite pakkene, de er uten melk og gluten, og Pamli sine appelsin og mintsjokolader.)
Vi spiser en del tacokjøtt med salat og grønnsaker, med og uten nachos. Og så går det mye i gryteretter, ofte basert på kokosmelk. Hjemmelagde karbonader, og Gilde sine Go`og magerprodukter. Pølser og kjøttboller til hjemmelaget tomatsuppe. Og grønnsakssupper, og ... ja, du kan jo lage hjemmelagde fiskekaker også, med litt soyamelk.
Det er jo helt kurrant å bruke soya og havrefløte og alle slike erstatninger når man skal lage slike produkter. Det er jo noe helt annet å bruke det daglig på frokosten. Så kanskje du kan vurdere å lage deg havregrøt på melk istedet til frokost? Vi lagde en (lang!) periode havregrøt på vann, og hadde i solsikkefrø og linfrø, og helt på slutten rørte vi inn to eggeplommer som ble såvidt kokt inn, og så hadde vi over i tallerken sammen med litt sunn olje og rørte inn raspet walnøtt. Og hadde kanel på toppen. (Og litt rosiner om vi skulle skjeie ut litt.)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.