Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gräddost på fiskegrateng

#1

Skremmern sa for siden:

Noe må man glemme på butikken, men jeg har gräddost i kjøleskapet, vil det smake veldig feil, tror dere?


#2

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns ikke smeltet gräddost er godt siden fettet renner veldig når den smeltes også blir den litt sånn rar og syrlig på smak.

Må du ha ost på fiskegratengen forresten? Jeg har aldri laget fiskegrateng med ost på toppen.


#3

Daisy sa for siden:

Slår til og anbefaler brødsmuler jeg.


#4

Prøvende sa for siden:

Jeg har smeltet greddost en gang og det ble med den gangen! Kan ikek er statte vanlig ost! Jeg slenger meg med de som anbefaler kavring/smuler e.l Har aldri hatt ost på fiskegrateng:niks:


#5

Skremmern sa for siden:

Ikke ost, men brødsmuler? :gruble:


#6

Embriksmamma sa for siden:

:nemlig:


#7

Input sa for siden:

Eller stivpisket eggehvite. Det er veldig godt altså.


#8

Elisabet sa for siden:

Greddeost er i alle fall ikke noe suksess å bruke på ostesmørbrød (har testet), så da ville jeg tro at det ikke blir så suksess å steke den i ovnen heller.


#9

Kirsebær sa for siden:

Jeg har heller aldri brukt ost på fiskegrateng.
Ikke har jeg sett det på kjøpte varianter heller. Gå for sånn gerilja-mel! :jupp:
Eller brødsmuler da, hvis du har slikt.


#10

Mrs. Longbottom sa for siden:

ost er godt på fiskegrateng, men brødsmuler fuker også.


#11

mamaria sa for siden:

Pleier å bruke griljermel eller hva det heter vi også. Det er vel noe ala knust kavring?


#12

Kula sa for siden:

Eller om man ikke har griljermel, kavring eller tørkede brødsmuler i hus, kan du putte noen knekkebrød i en pose og dælje til det bare er smuler igjen av de. Funker som bare det.

Men er ost på fiskegrateng vanlig?


#13

Filifjonka sa for siden:

Har aldri brukt ost på fiskegrateng, jeg bruker brødrasp eller griljermel. Tror også greddost blir litt fett.


#14

Robyn sa for siden:

Mine svigerforeldre som er nordfra bruker ost på fiskegratengen, jeg kan styre min begeistring og syns brødrasp e.l. smaker bedre.


#15

DM sa for siden:

Men hvorfor sier dere enten-eller? Vi hadde ost under og griljermel på toppen! Men, det var jo bra å høre at man kan bruke bare griljermel på toppen, siden vi ikke skal ha ost. Admini har bestillt fiskegrateng, og jeg har vridd hjernen for å finne en måte å få til å lage det godt uten melk og gluten. Jeg kan knuse glutenfrie knekkebrød og ha over!

(Ellers, så er det sikkert for sent nå, men jeg stemmer også ned smelting av gräddost. Jeg har forsøkt det på ostesmørbrød, og synes ikke det var en suksess, pga alt fettet som smeltet ut. )


#16

Nextlife sa for siden:

Liten avsporing.

Har du vært borti Arrowrot, DM?
Det er et pulver av en rot som har ypperlige egenskaper for å tykne saus f.eks, og er glutenfri.
www.helseogkost.no/nettbutikk/anti_allergi/arrowroot_toerket_glutenfri


#17

DM sa for siden:

Nei, det har jeg ikke sett. Om det funker greit, så er jo det en mye bedre ide enn potetmel, ja? Har du forsøkt det?


#18

Nextlife sa for siden:

Ja, masse i mitt tidligere liv som kokk.
Den setter ikke smak, trenger ikke koking etter man har funnet rett tykkelse, krever lavere temp for tykning enn f. eks hvetemel og sausen blir veldig blank og fin.
Jeg pleide ikke å koke sausen noe særlig etter at rett konsistens var oppnådd, det var en grunn til det, men jeg husker ikke hva. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.