Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Koteletter i ovn

#1

Fnissa sa for siden:

Tenker å ha koteletter til Søndagsmiddag.. :) Men jeg har alltid pleid å steke dem på 200 grader i ca 1 time. Lurer på å prøve å steke dem på 100 grader i ca 3 timer isteden. Og da har jeg ett spørsmål ang. grønnsakene for jeg pleier å steke dem sammen med kotelettene, det er jo så godt! Men blir det ikke veldig lenge å legge dem i samtidig med kotelettene? :eek: Er det noen av dere som pleier å steke kotelettene på denne måten som kan fortelle meg hvordan dere tilbereder grønnsakene deres? :rolleyes:


#2

Leandra sa for siden:

Kan ikke svare deg, men vil gjerene vite hvordan du steker koteletter i ovnen? bruner du dem først? Vi har helt sluttet med koteletter pga de alltid blir seige, alltid!! uansett hvor mye eller lite jeg steker dem blir de tørre og seige. Vet at jeg for mange år siden pleide steke dem, ha dem i fløte m masse hvitløk og krydder og ha dem i ovnen, men husker ikke hvor lenge..Sist jeg prøvde det ble de seige da også. Gode råd mottas med takk:digger:


#3

Hulda sa for siden:

Trenger ikke å brune dem nei. (Og de blir så møre at de ramler fra hverandre når du skal ta dem opp...)

Jeg legger litt grønnsaker inn etterhvert, men ordner mesteparten på platene.


#4

Snuppa sa for siden:

Men hvor lenge og på hvor lav varme stekes de for å bli møre... jeg prøvde meg på 160 grader i ca 2 timer forrige helg. Slang inni litt vann etterhvert, men de endte opp tørre.


#5

Salt sa for siden:

Jeg vil også lære å lage møre koteletter!


#6

Robyn sa for siden:

Jeg henger litt her jeg og, for mine koteletter blir tørre i stekeovnen også - selv med vann. :mumle:


#7

Mrs. Longbottom sa for siden:

er det en mulighet for at det er forskjell på hva folk tenker på som koteletter som er problemet?
Jeg syns nemlig nakkekoteletter blir møre og saftige med lang steketid, mens vanlige svinekoteletter har lett for å bli tørre.


#8

cecix sa for siden:

Jeg får alltid skryt for kotelettene mine, og de er nesten uten unntak møre og saftige. Bruker allerhelst nakkekoteletter men går fint med vanlige svinekoteletter også. Bruner de litt i panna og så legger jeg de direkte i ovnspanna. Har smurt ovnspannen med litt olje eller smør slik at de ikke brenner seg fast, slenger et par smørklatter oppi og inn i ovnen. 160 grader i 45 - 60min. Ikke mer. Hovedproblemet jeg har erfart som gjør kotelettene tørre er at de står for lenge i ovnen. Mamma har tørre koteletter hver bidige gang, men det er ikke rart ettersom de står i ovnen store deler av dagen..


#9

Mandino sa for siden:

Folieposer gjør susen :)


#10

cecix sa for siden:

Ja, glemte å si at jeg salter og peprer de litt etter at jeg har stekt de i panna. Noen ganger hiver jeg på diverse grønnsaker (les: det jeg har tilgjengelig) og lar de steke med. Blir så godt atte! :-)


#11

Fnissa sa for siden:

Pleier å steke dem (vanlige svinekoteletter) i en time på 200 grader. Jeg har dem i ildfast form med lokk, litt vann og grønnsaker i bunnen. Snur dem etter en halvtime. De blir ikke tørre eller seige. :) Nå tar jeg meg i å lure på hvorfor jeg i alle dager vil steke dem over lengre tid når jeg igrunnen har funnet en metode som funker fint.. :rolleyes:


#12

Fnissa sa for siden:

Og jeg bruner dem ikke først.. ;-)



#14

Isolde sa for siden:

Jeg bruner først og så steker jeg på 150grader i ca 45min. Synes de blir mye bedre når de er brunet først. Svigermor kaster de inni med folie uten å gjøre noe med de først og de synes jeg blir seige, mens mine blir saftige, faller fra hverandre og har sprø overflate.


#15

Smash sa for siden:

Vi bruner de først og krydrer samtidig. Har de i ovnen sammen med litt vann i 3 timer på 100 grader.
De blir alltid møre og saftige.


#16

Blå sa for siden:

Jeg ble inspirert av denne tråden og stekte koteletter i ovn i dag. Jeg bruner dem i panne og steker dem i ovnen i ca 45 minutter på 200 grader, på en grønnsaksseng. Myke og saftige.


#17

Leandra sa for siden:

Takker for gode råd, pÅ søndag skal jeg prøve, mange år siden sist😄


#18

tante Veronica sa for siden:

Må prøve dette. Steker helst kotelettene i ovn, men med litt ulikt resultat. Har liksom ikke funnet oppskriften som sitter helt.


#19

Fintdethei! sa for siden:

Henger litt her. Det er sjelden vi har koteletter, for de blir så lett tørre, og det er jo ikke noe godt. Satster på saftige koteletter på søndag.


#20

Grøten sa for siden:

Jeg steker dem på 200 grader i ca en time, over det blir tørre.
Jef bruker storsett nakke og dele hver bit i to.
Har dem i ildfast eller langpanne, etter som hvor mye jeg skal lage.
Har over olje, krydder etter ønske(hvitløk, grovt salt og pepper brukes ofte.)
Har i gulrøtter og løk gjerne mellom kjøttet, samt litt vann.

Jeg steker dem ikke først, men mulig de blir enda bedre av det. Men trikset er å ikke la dem ligge for leng. Da må gradene ned. Kan være lurt å snu dem, men ikke et must. Følg med når det har gått 45min, noen ganger er det nok for har litt med tykkelsen også.

Serverer somregel da med kokte poteter, surkål, andre grønnsaker om jeg gidder og noen ganger
saus. Synes ofte kraften fra formen er mer enn god nok.


#21

Pesten sa for siden:

Svigermor sine koteletter er nam.
Hun vender de i salt/pepper/mel og egg. Steiker de lett på steikepannen og så inn i ovnen. 100 grader i minimum 4 timer. Serverer poteter, gulerøtter og surkål + en fantastisk brun saus.


#22

Fnissa sa for siden:

Mmmm... Gleder meg til i morra kjenner jeg! ;-) Og hos oss er ertestuing en sikker vinner, i tillegg til gulrøtter og løk. :-) Skal prøve meg på langsteking med bruning først tenker jeg. Må muligens bake bollene i dag dag.. Hmm..


#23

Hulda sa for siden:

Bare ekstraarbeide å steke dem først...

Jeg ovnssteker både nakke og svinekottiser og de blir alltid møre. Men så bruker jeg flere timer og lavere temperatur enn de fleste her.
Temperaturen kommer an på hvor lenge de skal stå, laveste temp jeg bruker er 100 g.

Man kan evt skru opp tempen på slutten for å få dem brunere. :)

Jeg har soppstuing, sellerirotmos og masse grønnsaker til.


#24

Smash sa for siden:

Vi prøvde en gang å hoppe over bruninga, men vi ble ikke fornøyd med resultatet. Mulig fordi de ble så lyse, kunne kanskje ha kjørt opp temperaturen på slutten, når jeg tenker meg om.

Vi blander en boks fløte og et par desiliter vann med kraften, jevner den og tilsetter salt og pepper, det blir en kjempegod fløtesaus. :nam:


#25

GinaK sa for siden:

Nå har jeg latt meg friste. Nam. Dette hadde vi i går.
Nakkekotletter som ble krydret og brunet i jerngryte, så i stekepose i ovnen i 50 minutter.
La inn poteter i båter, squash, shampinjong, 1 løk i båter, noen sjarlottløk og to hakkede hivtløk som stod i sammen de siste 30 minutter.
Mør og fin kotelett og kjempegodt med ovnsbakte grønnsaker til.
Begge gutta ville ha mer. :D
Digger sånn mat som kan gå inn i ovnen uten for mye dilldall og oppvask.


#26

Pesten sa for siden:

Kjekt med mat som lager seg selv. :jupp:


#27

cecix sa for siden:

Dette vil jeg prøve. Spennende.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.