Så spennende! Jeg skulle bare legge til at jeg tror det grengs litt stivelse eller sukker for å få til selve gjæringsprosessen, men det har du jo også tenkt på. Jeg merker i alle fall at deigen blir luftigere når jeg baker med stivelse (hvetestivelse, rismel, maismel) i melet. (Gluten må jeg jo klare meg uten, men jeg opplever at det ikke er en forutsetning for heving, kanskje mer en forutsetning for spenst og for at bakverket skal holde seg saftig).
kokosmel oppfører seg helt håpløst i en sånn deig altså :nemlig: Har du prøvd det før?
Det trekker til seg alt av fukt og gjør det meste knusktørt. Jeg synes det blir litt bedre hvis du også har oppi johannesbrødkjernemel, men det er vel der du har prøvd å ha oppi glutenmel da - det bruker ikke jeg. Men jeg har ikke prøvd i gjærdeig, bare så det er sagt.
Kikertmel synes jeg "binder" mer, og den drar ikke til seg alt av fukt på samme måten, men den er jo ikke like karbefri hvis det er et poeng. Ellers har jeg erfaring med at chiafrø gir fin saftig substans til bakst (igjen, uten gluten), men det knaser litt :humre: (aner ikke hva karbeinnholdet er)
Jeg tok utgangspunkt i Fristende Lavkarbo sine mandelboller, men tweak'et den litt.
Blandet sammen 0,75 dl mandelmel, 0,75 dl glutenmel, 2 ss Tagatesse, 2 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker (ordentlig vaniljesukker, pga gjæren), nesten en hel pose tørrgjær for søte deiger og kardemomme.
Så varmet jeg opp 2 dl creme fraiche, og en spiseskje smør, til ca 40 grader. Så hadde jeg det oppi melblandingen, og blandet godt. Til slutt hadde jeg oppi 4 egg, 1 dl kokosmel og 2 ts fiberhusk.
Lot det stå en stund under plast, så det hevet og ble luftig. Hadde så en drøy ss "deig" oppi muffinsformer av silikon (de flyter ut ellers), og lot dem stå på benken og heve en stund til.
Stekte dem på 200 grader i 15 min. Litt marsipan- / fyrstekakesmak på dem, men utrolig godt! Spesielt til fastelavn.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.