Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Briller og øredobber sammen

#1

Filifjonka sa for siden:

Etter at jeg begynte med briller går jeg nesten ikke med store øredobber mer. Det blir liksom for mye? Har aldri tenkt over det før jeg begynte med briller selv, eller lagt merke til det på andre. Men hver gang jeg tar på meg noe litt mer enn bare helt smått i ørene nå, så syns jeg det blir rotete og tar dem av igjen. Det er litt synd, for jeg liker egentlig litt store øreringer av diverse typer. Brillene mine er ganske nøytrale og helt uten bling og dill på stengene.

Er dette noe andre med briller har tenkt på, eller er det bare meg som er litt overfølsom? :gruble:


#2

zeppelin sa for siden:

Skjønner hva du mener. Jeg går stort sett med linser, men når jeg har brillen på føler jeg ofte det blir too much med smykker i tillegg.


#3

Malama sa for siden:

Det har jeg egentlig aldri tenkt på, men jeg har vel ikke noe "stor ørepynt" uansett da, bare små.

Men jeg har brukt briller hver dag siden jeg var 9 år (og tok ikke hull i ørene før jeg var 22 eller noe sånn.) og skal nok fortsette med det resten av livet. Brillene er rett og slett en del av meg, noe smykker ikke er. Så smykker og ørepynt er ekstra. Brillene er default, basis, bare meg.


#4

Teofelia sa for siden:

Jeg tror det er en vanesak, først og fremst. Det er i alle fall ikke noe jeg reagerer på på andre.


#5

Filifjonka sa for siden:

Jeg har heller aldri lagt merke til det på andre. Det er når jeg ser det på meg selv det føles som for mye rot i og rundt trynet. :)

Nå er det bare et par måneder siden jeg begynte med briller på heltid, så jeg er ikke helt vant til det ennå.


#6

rine sa for siden:

Jeg har aldri lagt merke til om noen går med briller og smykker samtidig. :niks:


#7

zeppelin sa for siden:

Jeg må presiserer at heller ikke jeg legger merke til dette hos andre. Det er mer en følelse jeg får når jeg selv går med briller. Og jeg tror også at jeg ikke hadde tenkt slik om jeg gikk med brillene ofte.


#8

zeppelin sa for siden:

Et kjapt og kjipt bildesøk viser at det går an :knegg:


#9

Trulte sa for siden:

Det har jeg aldri lagt merke til hos andre nei.

Jeg har kraftige typete litt hornaktige briller. Så for meg blir det litt stilkollisjon.


#10

-ea- sa for siden:

Har aldri tenkt på problemstillingen. Nå bruker jeg aldri noe i ørene da, men jeg bruker smykker ellers. Noen ganger.
Så lenge du ikke har slike dekorative gøyale brede brillestenger, skulle jeg tro øreringene dine passer fortsatt.


#11

tiddelibom sa for siden:

Jeg bruker briller, og unngår for stor ørepynt, ja.


#12

konsulenten sa for siden:

Jeg har knapt brukt øredobber siden jeg fikk briller. Det blir for mye med begge deler, rett og slett. Det måtte i så fall vært noe lite og diskret, men for min egen del ser jeg ikke poenget med det. Jeg har fått samme syn på langt hår også etterhvert. Lange lokker og briller synes jeg ikke fungerer så bra. Jeg har redusert lengden på mitt hår og når det blir for langt innimellom så setter jeg det opp, det fungerer greit.


#13

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror det er en vanesak. Jeg har jo alltid hatt briller, og ser dem mer som en del av ansiktet mitt, ikke som tilbehør, og dermed har jeg vel knapt noen gang tenkt over hvorvidt de passer til andre ting jeg har på meg. Men siden du nettopp har begynt med briller, tenker jeg at du "ser dem" hele tiden, på en annen måte. (Litt som at jeg alltid "ser det" når jeg er sminket, fordi jeg ikke går med sminke til vanlig.) Det går sikkert over. :jupp: Og jeg bruker alltid øredobber, vanligvis ganske store, selv om jeg har briller.


#14

Filifjonka sa for siden:

Det er nok min teori også, Skilpadda. Jeg bruker nesten alltid litt sminke og "ser" ikke den, brillene opplever jeg fortsatt veldig lite som en naturlig del av fjeset mitt.

Og jeg har aldri tenkt på det som noe problem med både briller og øredobber på deg, eller andre. :)


#15

Malama sa for siden:

Langt hår, briller, og bruker tid tider både øredobber, sminke og smykker.

Tross alt har jeg vært brillebruker i 23 år eller noe sånn, så det er jo ikke så rart at jeg føler meg naken uten dem, og ikke "ser" dem. De er bare en del av meg, rett og slett. Fra før jeg går ut av senga, til etter jeg krabber oppi den på kvelden.


#16

konsulenten sa for siden:

Forresten, det jeg skrev om at diskrete øredobber går til briller kan man jo snu på hodet. Diskrete briller går til øredobber.

Personlig synes jeg Mira hadde sett bedre ut uten øredobber til disse store og iøyenfallende brillene. Eller, en liten gulldings på øreflippen synes jeg kanskje hadde vært ok, men hengende blingbling ville jeg ikke valgt. Hun har jo et pent ansikt som jeg synes kommer best til sin rett uten øredobbene. Men jeg liker godt enkelt og naturlig, det er jo smak og behag oppi dette også.


#17

isola sa for siden:

Jeg har alltid noe i ørene, og bruker briller. Jeg bruker øredobber da, ikke noe stort. Som regel noen små gullhjerter, i dag er det små perler. Når jeg skal stæsje meg skikkelig blir det vel helst kontaktlinser.


#18

Skilpadda sa for siden:

Jeg liker øredobbene på det bildet, konsulenten - jeg synes sånne hengende øredobber gir en fin linje på hver side av ansiktet som egentlig er med på å balansere brillene og øyesminken og forsåvidt også håret. Den effekten er litt av grunnen til at jeg nesten alltid bruker hengende øredobber selv. (Og så liker jeg ganske store øredobber og store smykker fordi jeg er så stor selv, og små nusselige greier liksom ikke helt passer - de forsvinner mest. Men akkurat det er jo ikke tilfellet med denne slanke damen på bildet.)


#19

Skilpadda sa for siden:

I ørene? :humre:



#21

Teofelia sa for siden:

Jeg er ikke helt enig; jeg syns øredobbene hennes er fine. (Jeg syns derimot at brillene er aldeles skrekkelige og alt for store, så jeg hadde skippet brillene, men beholdt øredobbene i hennes tilfelle.)

#22

Malama sa for siden:

enig der ja.


#23

Skilpadda sa for siden:

Men hvis man nå først har stygge briller, så kan man jo henge på et par øredobber med masse bling, i håp om at folk ser på dem i stedet. :jupp: Hadde hun tatt av øredobbene, ville man jo knapt hatt noe annet sted å feste blikket enn på brillene.


#24

Teofelia sa for siden:

Godt poeng. :knegg:

#25

Malama sa for siden:

Meget godt poeng :)


#26

Filifjonka sa for siden:

Etter å ha startet denne tråden kunne jeg ikke unngå å legge merke til at damen som ekspederte meg på apoteket i dag ihvertfall ikke har de samme skruplene som meg. I tillegg til briller med kjempebrede stenger med masse bling på, hadde hun også noen av de største og mest utagerende øredobber jeg har sett, en skinnreim med et digert hjerte surret mange ganger rundt halsen, store ringer OG et par armbånd. :)


#27

amylin sa for siden:

Jeg har også brukt briller så lenge at det for meg er mer noe nødvendig jeg putter på meg som undertøy og sko. Bruker øredobber hver dag, men for tiden bruker jeg små øredobber. Tidligere brukte jeg mye stort i ørene, og har aldri tenkt på at det kræsjer med brillene.


#28

konsulenten sa for siden:

Jeg mente ikke at øredobbene ikke var fine. Bare at de ble for mye sammen med de brillene. Jeg forutsatte at hun skulle ha brillene på. Men øredobber uten briller hadde vært fint, enig i det. :)


#29

Bluen sa for siden:

Det har jeg aldri tenkt over. Om ikke annet har jeg nå lært at selv vakre Mira Craig kan se rar ut. :knegg:


#30

isola sa for siden:

:knegg:
Poenget var ihvertfall at jeg dropper brillene når jeg skal ha sminke og mye smykkegreier. Det matcher jo aldri.


#31

Filifjonka sa for siden:

I dag kjøpte jeg nye og litt store øredobber, ikke kjempestore men store til å være meg. Og da kom jeg til å tenke på denne tråden. :) Det viser seg at to år etter har jeg blitt mer vant til å ha briller, og ser ikke på briller + øredobber på samme måte lenger i det hele tatt. Har også byttet briller i denne perioden, men alle brillene mine har vært av den enkle typen uten stæsj på stengene. Så nå er det øredobber igjen, og jeg ser at det er som Skilpadda og andre langtidsbrillebrukere sa.

Ja, om noen lurte. :knegg:

Å droppe brillene når jeg skal ha sminke og smykker er ikke noe alternativ. Da ser jeg ikke noe. Og sminke har jeg jo hver dag.


#32

Malama sa for siden:

For mange av oss er ikke det å droppe brillene noe alternativ.

Og jeg sminker meg, pynter meg og gjør som jeg vil likevel. heldigvis.


#33

ming sa for siden:

Litt morsomt at denne tråden kom opp igjen akkurat nå, siden jeg har hentet brillene mine i dag, og har stått litt foran speilet og lurt på om jeg blir nødt til å droppe øredobber framover. :knegg: Ikke noe dill på stengene hos meg heller, så jeg får satse på at ørepynt går bra, selv om det føles litt mye nå i starten. :nemlig:


#34

Filifjonka sa for siden:

Ja det er virkelig helt merkelig hvordan det forandret seg for meg. Jeg syntes det var SÅ rotete med briller og øredobber sammen - nå set det helt naturlig ut. :knegg:


#35

Hyacinth sa for siden:

Hm. Denne tråden minnet meg om at jeg MÅ bli flinkere til å bruke brillene mine. Kjøpte dingleøredobber i påsken, etter å kun ha brukt sånne som sitter helt fast i flere år. Men har enda ikke prøvd dem sammen med brillene.


#36

Bluen sa for siden:

Nå trodde jeg denne tråden hadde kommet opp igjen pga Mia Gundersen, som de siste ukene har hatt en helt ubetalelig kombo av briller og skulderlange, frynsete øredobber i Norske talenter. :knegg:


#37

Filifjonka sa for siden:

Hoho, det er IKKE sånne øredobber jeg har kjøpt! :)


#38

Malama sa for siden:

Det blir en vanesak :)


#39

Filifjonka sa for siden:

Etter åtte år med briller så tenker jeg ALDRI på dette lenger. :D


#40

Taien sa for siden:

Jeg ble litt :sjokk: nå. Jeg tenkte at nå var det ENDA en ting jeg har tabbet meg ut på.
Jeg bruker briller, dingleøredobber hver dag (med mitt trillrunde fjes, og lite slanke ramme så forsvinner små faste øredobber helt) og bruker sminke. Og neglelakk også, bare for å hive på mer. Men jeg bruker det JEG trives med, så får andre bare laøle meg rar eller merkelig. :nemlig:


#41

Filifjonka sa for siden:

Kan ikke se at du har noen grunn til å føle deg rar altså. Som jeg skrev for åtte år siden da jeg begynte med briller, så var dette ALDRI noe jeg hadde lagt merke til hos andre.


#42

frukt sa for siden:

Det har jeg faktisk aldri tenkt på de gangene heg har truffet deg Taien. ;) Du har sånn en sprudlende personlighet så det kler deg synes jeg. :jupp:

Jeg skulle ønske jeg klarte å venne meg til å bruke briller, men det ser jo bare teit ut. Har noen veldig fine og dyre briller nemlig. Og selv om jeg har vært nærsynt siden tredje klasse har jeg aldri klart å venne meg til det.
Nå er jeg jo faktisk ikke nærsynt lenger, men hornhinnene er like skjeive, og det gjør det vanskelig å lese skilt på avstand.


#43

Taien sa for siden:

Takk frukt! :slengkyss:
Det er en overgang det å venne seg til briller. Jeg syntes også at jeg så helt blåst ut, og det irriterte meg, for alle andre var så flotte med briller. Men jeg var nødt å bruke dem (begynte å bli pinlig å ikke se folk som hilste på gata...eller ikke se hvilke barn som var oppå haugen i barnehagen) så nå er jeg vant med dem. Syns fremdeles ikke det er kledelig på meg (men så har jeg sånne billig-briller, for jeg har ikke råd til andre enda) men drit på. Jeg kan i alle fall se! :glis:


#44

Malama sa for siden:

Etter hm. 31 eller 32 år som brillebruker er definitivt fortsatt de noe jeg bare har på meg uten å tenke over eller SE den, en del av meg omtrent.

Og det er jo gøy å se at den utviklingen tok tråden også :)

Fortsatt enig med meg selv altså. Sminke og neglelakk og øredobber og smykke velges utfra helt andre kriterier enn at jeg har på meg briller. Relativt langt og krøllete hår har jeg også. Til gjengjeld ser jeg ikke hva jeg har om jeg tar av brillene da så det er sånnsett greit at jeg har dem på meg.

Så på gamle bilder sammen med ungene i går og eldstemann syntes det var rart å se bilder av seg selv uten briller. Han fikk briller knapt 4,5 år gammel etter at han strøk på synstesten på 4 års kontrollen. De er en del av ham som han tar på når han står opp og av når han legger seg.


#45

-ea- sa for siden:

Tror jeg ikke helt på, siden du husket tråden din. :humre:


#46

Millen sa for siden:

Dette.


#47

frukt sa for siden:

Jeg har bestemt meg for å prøve å venne meg til brillene mine. De er for fine til å ligge i en skuff. :jupp:


#48

Filifjonka sa for siden:

Den tråden dukket opp da jeg lette etter noe annet. :) Skulle finne ut når jeg begynte med briller.

Jeg er fortsatt ikke helt vant til å ha briller, forresten, og er ikke noe glad i det. Men jeg klarer dessverre ikke å bruke linser.


#49

isola sa for siden:

Jaja, jeg er vel set in my ways, for jeg mener akkurat det samme fortsatt. Jeg vet jo at det kun er i mitt eget hode, men jeg føler meg ikke like pyntet med briller, rett og slett. Hva andre kombinerer legger jeg ikke merke til.


#50

Strå sa for siden:

Gammel tråd og gammelt dilemma. Jeg husker jeg HADDE en venninne som ble hysterisk nesten fordi ørepynten min visstnok ikke passet til brillene. Jaja, nå er jeg blitt så gammel at jeg stort sett glemmer ørepynten. I disse tider ligger uansett alle smykker i skrinet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.