Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp meg å handle på e-bay!

#1

Corona sa for siden:

:) Jeg er e-bay jomfru... Kan noen hjelpe meg så første gangen blir en smertefri og koselig opplevelse? :p

Hvordan gjør jeg det, i grove trekk? Noe spesiellt jeg bør passe på? Er det sikker betaling? Er litt redd for useriøse selgere, hvordan finner jeg de "seriøse"? Andre tips?

:o


#2

Nessie sa for siden:

Også jomfru der gitt! ;)

Men det du evt har tenkt å kjøpe koster jo ikke all verden, så det er nok en trygg start uansett! :jupp:.


#3

Corona sa for siden:

Ja, det er sant, ikke mange kronene å tape. Men hva om jeg vil ha flere ting fra en selger da? Smartere det da, enn å f eks kjøpe en ting til en, og en annen ting til en annen? Tenker på kakeformer jeg da.. ;)


#4

Candy Darling sa for siden:

Jeg vil også ha tips! Jeg vet at mange handler ID-sminke, f.eks.? Men det virker så fryktelig skummelt ... :sparke:


#5

Corona sa for siden:

Og så er jeg litt redd for at når jeg først gjør det en gang, så blir jeg e-bay-nymf... :flau:


#6

Elisabet sa for siden:

Jeg er ikke e-bay jomfru lenger, men har bare kastet meg inn i det noen ganger nå. :blunke: Har ikke handlet for større beløp enn 100-400 kroner, for da tenker jeg som så at det går som det går. Jeg har handlet av firmaer i UK og USA, og det har gått bra hver gang og er veldig fornøyd. :D Om du går inn på den du har lyst å handle av, så finner du en vurdering av selgeren som er gjort av kunder som har kjøpt ting.


#7

allium sa for siden:

Sjekk selgers feedback. Ikke tolerer mange negative kommentarer.

Sjekk om selger sender til Norge, og for all del - sjekk hva porto kommer på! Mange selger billig, og tar det igjen med en høy porto. Registrer deg på Paypal før du byr, så du vet at betalingen går greit.

Sett en budgrense for deg selv, gå ikke over den. Ikke la deg rive med i budkrig. Og selv om det automatiske budsystemet ser ut til å gjøre det unødvendig, så lønner det seg som regel å by under et minutt før auksjonen slutter.

:feedback 368:


#8

malena sa for siden:

Du bør også huske å sjekke at selgeren du vil handle hos bruker paypal hvis det er betalingsmåten du ønsker å bruke. Du kan søke spesielt på selgere som bruker pp i menyen til venstre på siden.
Husk også at lav porto (fra USA) kan bety at du må vente i flere uker på å få varen din. Dette har jeg dog opplevd kun et par ganger. Som regel tar det en uke, ca.


#9

Corona sa for siden:

Så jeg skal kanskje bare hive meg i det da.... :gruble: :)


#10

m^2 sa for siden:

De mer proffe selgerne har egne "nettbutikker" inne på ebay. Da kan du kjøpe flere ting fra samme selger. Send gjerne en melding og spør selgeren OM de sender til Norge, og hva porto blir, så får du ingen kjipe ovveraskelser.
Det kan nemlig skje at noen tar fullstendig ublu pris for å sende til Norge, kanskje helst for å slippe ekstrastyr med papirer og sånt.
Bruk gjerne Paypal, det er smertefritt og enkelt, og du får forsikring med på kjøpet om ting skulle forsvinne i posten eller om du mot all formodning skulle bli lurt.
Vær også obs på at du risikerer at pakken blir stoppet, da er det vel 24% +89kr gebyr du må betale. Men uansett lønner det seg gjerne!
Og vær obs på at pakker kjøpt gjennom ebay.co.uk kan (ikke alltid) være billigere enn ebay.com fordi portoutgiftene blir lavere.

Prøv med noe billig under 200,- først da vet du, så får du prøvd!


#11

malena sa for siden:

Mener du at man ved å bruke paypal automatisk har forsikring på forsendelsen?


#12

m^2 sa for siden:

Både ebay og Paypal har forsikringsordinger, uten at jeg er helt inne i hvordan de fungerer. Her der det som står om (en av) paypals forsikringsordninger.

Purchase protection on eBay — PayPal Buyer Protection.

When you’re shopping on eBay, look for items that are covered by PayPal Buyer Protection.

With it, you get free protection of up to $2,000.00 USD on your purchases. To determine if your item is eligible, look for PayPal Buyer Protection in the Seller Information box on the View Item page. When your transaction isn’t covered by PayPal Buyer Protection, you may still be covered by our Buyer Complaint Policy.

To review guidelines for filing a claim and for specific terms and conditions, please review the PayPal Buyer Protection Policy and Buyer Complaint Policy in our User Agreement.


#13

malena sa for siden:

Tusen takk for info! Dette var jeg ikke klar over.


#14

Corona sa for siden:

Ikke lenger e-bay jonfru... :flau:

Har bestillt et par crocs til minstemann, bydd på et par til størstemann, og bydd på Lynet McQueen kakeform... :flau:


#15

Elisabet sa for siden:

Lett å bli hekta. :D


#16

Corona sa for siden:

Oh my God, I know.. :flau: Har nå to par crocs underveis, to pakker med jibbiz, en kakeform, bydd på et tredje par med crocs.. :flau: Nekter meg selv adgang på e-bay en stund...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.