Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen presskanne-eksperter her?

#1

Erica sa for siden:

Det har seg sånn at espressomaskinen vår for tiden er ute av drift, den trenger service. Og jeg har en del god espressokaffe jeg godt kunne tenkt meg å få brukt. Kan den brukes i en presskanne? Og i såfall hvilket mengeforhold? Noen som vil forbarme seg over meg og opplyse meg??


#2

Beathe sa for siden:

Jeg lurer på om det kan bli litt grumsete kaffe av det. Er ikke espressokaffe kanske finmalt? Til kaffepresse bruker vi kokekaffe som vel er en del grovere.

:drikkerikkekaffe:


#3

mehmet sa for siden:

Dersom kaffen er for finmalt kan en del "slippe gjennom" filteret når du presser det ned. Da får du kaffe med grums i. :nemlig:


#4

Teofelia sa for siden:

Er den malt? I så fall bør den ikke brukes alene. Jeg bruker ofte en måleskje espresso til fire måleskjeer presskannekaffe, for smakens del. Det går fint med finmalt espresso i så små mengder i presskannen, synes jeg. Det blir litt grums, men ikke så mye at det er plagsomt. Det er uansett bare å la den siste halve koppen være igjen i kanna.

Hvis du maler selv, er det jo bare å kjøre på med grovmalt espresso. Du får selvsagt mye sterkere kaffe hvis du bruker espresso i stedet for vanlig kaffe, men det ser du jo kjapt om du liker eller ikke. :)


#5

Erica sa for siden:

Takk for svar! Kaffen er veldig finmalt, så det blir nok ikke aktuelt å bruke den da skjønner jeg. Får la den ligge i frysen til vi har fått fikset espressomaskinen.


#6

Che sa for siden:

Evt kjøpe en bialettikanne (250,- for en liten) eller en billig IKEA-modell (Funker, men kan definitivt ikke sammenlignes med bialettikanna...


#7

Gaia sa for siden:

Jeg ville kjøpt en bialettikanne. Lager like god espresso som en maskin, syns jeg. :kaffekjerring:


#8

Tjorven sa for siden:

Det er filtermalt kaffe som kan brukes i presskanne (hvis kaffen ikke er malt for presskanne da).

Men sånne små kaffekanner som man putter rett på komfyren fungerer overraskende bra. Vi har to slike og to presskanner ...... ingen espressomaskin og ingen kaffetrakter.


#9

Divine sa for siden:

Jeg trodde kokmalt var bedre enn filtermalt, jeg. :undrer:


#10

Gaia sa for siden:

Kokmalt er bedre enn filtermalt i presskanne, ja. Presskannemalt er en mellomting mellom filtermalt og kokmalt. Poenget er at jo finere kaffen er malt, jo mer grut får du i koppen.


#11

Tjorven sa for siden:

Ops. Vi har visst tatt feil hele veien vi da. Vel, vi kjøper nesten bare kaffe som vi får malt for oss, så jeg har ikke egentlig tenkt så mye på det.


#12

Gaia sa for siden:

Det har ikke så veldig mye å si. Jeg bruker ofte filtermalt (og overlever litt ekstra gruff i koppen) rett og slett fordi utvalget i filtermalt kaffe er bedre hvis jeg ikke har rukket å kjøpe "ordentlig" kaffe.


#13

Che sa for siden:

Vi har kaffekvern (en billig en for 200 kroner) - Så har vi kaffebønner i ulike smaker. (Jeg har de i fryseren, men det vet jeg ikke om er lurt eller bare dumt) - Alltid goood kaffe av det altså lidenskapelig


#14

mehmet sa for siden:

Kaffekvern er genialt! Når det gjelder å fryse bønner - jeg vet ihvertfall om flere kaffebarer som har bønnene i fryseren, men det aller viktigste er at de oppbevares lufttett. :)

#15

Che sa for siden:

Ja, lufttett boks når de er malt (maler jo av og til litt for mye). Kjøpt ferskmalt kaffe bør forøvrig ligge i kjøleskapet.

(Min bialettikanne kom inn i hus da espressomaskina vår gikk ad dundas - og siden har det aldri kommet en ny inn i hus - ikke før jeg får en fra Francis Francis :sparke: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.