Jeg er i grunn ikke så veldig glad i å lage mat. Og jeg har faktisk en gammel sak fra begynnelsen av 90-tallet, BOCH eller noe sånt. Men den har jeg igrunn aldri likt.
Jeg kommer evt til å bruke den til å lage kaker, gjærbakst og sånt til å begynne med. Hvis jeg får ånden over meg så kan det jo hende at jeg utvider litt.
Jeg synes Kenwood Major(var det vel) er veldig bra, har den på jobb og ønsker meg en hjemme.
Den jeg har fungerer veldig bra, så da får jeg bare håpe den snart ikke virker :sparke:
Hiver meg i Kenwoodkoret. Min stålbolle tar 2 kg mel, har eltekrok, k-krok og ballongvisp. Jeg kjøpte med kjøttkvern og blender som ekstrautstyr. Det er nesten ikke måte på hva for slags ekstrastash man kan ha, dersom man får ånden over seg.
1,8 l væske er ganske mye selv for en kenwood, jeg er usikker på om det går. Jeg lager bolledeig med ca 1,5 l væske totalt, da er det rimelig fullt oppi der. Men det kan være jeg hadde fått oppi noen dl til.
Jeg tror nok at du er veldig mye mer opptatt av å lage mat enn meg, jeg lager faktisk ikke mat i det hele tatt. (Jeg bør kanskje ikke si at grunnutdannelsen min er tatt på samme sted som Ingrid Espelid Hovig?)
Jeg er definitivt ikke på DD-nivå hva angår matlaging. Men når jeg først er i brødbakesving så er det like greit å få unna 3 store eller 4 små brød i samme slengen. 2 kg mel og 1,2 l væske går finfint. Den bråker, men det gjør gjerne alle kjøkkenmaskiner? Savner dør mellom stue og kjøkken. Elting av brøddeig går forbausende ofte samtidig med barne-tv.
Jeg har Kenwood Major, og er veldig fornøyd. Men lekker er den jo ikke akkurat.
Det som er fint med Kenwood, er at bakebollen ikke MÅ sitte fast. Altså - det er mulig å bruke en diger bolle, og bare bruke maskinen som elteverktøy. Mamma hadde en diger plastbolle som hun hadde deig til 10 brød i.
Ja, det er jo selve eltekrafta vi er ute etter. Per dags dato så eltes det for hånd, og derfor blir det ikke hjemmebakte brød så ofte som ønsket. :rolleyes:
Følger interessert med! Jeg vurderer å kjøpe en Kenwood. Men det er jo så mange typer. Er det ikke flere Kenwood Major? Forskjellig effekt f.eks?
Jeg vil ha en som er kraftig nok til å kunne elte deig lenge og vel, og som har en god størrelse. Jeg mener å ha sett at de fåes med både 1200 og 1500 watt. Hva bør man ha for å elte en stor deig?
Den skal nok brukes til annet enn deig, men jeg mener å ha lest at det er en av de tyngste jobbene. Mulig jeg tar feil. Jeg har aldri hatt en kjøkkenmaskin før, så jeg er helt grønn på området.
Det kommer an på hvordan du definerer mellomstore ting. En litt stor bolle- eller brøddeig er en stor ting. Men ellers er KA vakker. Jeg skulle gjerne hatt en kenwood i en ka-kropp. En annen ting er at du betaler like mye for designet på KA som du betaler for oppgradering til den kraftigste motoren på en kenwood. Hvis penger betyr noe.
Det er den mintgrønne som er finest. Med den pastellgule på andre plass :knegg:
Jeg skjønner egentlig ikke hva det kapasitetgreiene er jeg. Jeg baker glatt dobbel bolledeig i min KA og det klarer det fint. Og den bråker lite, og den har plenty ekstrautstyr (jeg har kjøttkvern, juicer og grønnsaksslicer + rivjern til min). Man kan kjøpe større bolle enn standard og det finnes ismaskin, pastamaskin osv. Herlig!
Vianne: Jeppsi. Jeg bruker en bolledeig med 22 dl mel i, og det funker det, altså. Så KA er stor nok for oss som er mange, hilsen hun som gjerne baker til mange også. KA er vakker, men har mer gående for seg enn bare utseende. Titter jeg på diverse kokkeprogram synes jeg at jeg ser en KA i sving hver eneste gang, så det er tydelig at den er en favoritt blant profesjonelle også. :jupp:
Hvordan gjør du det? Jeg fikk KM til jul og ble så skuffet da jeg fant ut at i henhold til bruksanvisningen i hvertfall, bolle- og rundstykkedeigene jeg pleier å bake egentlig er for store til Kenwooden. Da var jo hele poenget borte. :sukk:
Dette er mitt inntrykk også. Jeg kjøpte meg den kraftigste KM og prøvde den en gang på brøddeigen min (6 brød) Det gikk ikke i det hele tatt, så jeg returnerte den tvert. Jeg fant ut at jeg fikk bruke min hunngamle Siemens til brødbakingen, og så har jeg en KA til resten :hjerter:
Nenne sa:
Hvordan gjør du det? Jeg fikk KM til jul og ble så skuffet da jeg fant ut at i henhold til bruksanvisningen i hvertfall, bolle- og rundstykkedeigene jeg pleier å bake egentlig er for store til Kenwooden. Da var jo hele poenget borte. :sukk:
Nå vil jeg jo ha KA. :mumle:
Men det finnes så mye ekstrautstyr til Kenwooden ... Som jeg sikkert aldri kommer til å bruke. Kjøttkvern bruker jeg jo aldeles ikke, og blender har jeg utenom.
Jeg som ikke baker brød eller boller har aldri opplevd min KA som noen begrensning. Jeg baker kaker, blander deig til kjøttkaker og sånn i den. Til det er den helt super.
Og i tilegg er den pen og tar bare moderat mye plass.
Jeg baker boller, men ikke de største mengdene. Og baker jeg brød, er det for det meste brød som kan eller skal rører sammen for hånd (No knead bread, hellebrød).
Det går mest i kakerører og krempisking og slikt.
Og så skal vi pusse opp hele kjøkkenet nå og få DET flotte kjøkkenet, da MÅ jeg vel kanskje ha en fin KA? :hmm:
Det finnes visst en kraftigere ka har jeg hørt, men jeg finner den ikke noe sted i norge. Bestiller de fra utlandet de som har den da? (Det er nok den de bruker i bakeprogrammer tenker jeg).
Jeg har en mørkebrun. Den er superfin, men passer egentlig ikke perfekt inn på vårt kjøkken hvor alt det andre er svart, hvitt eller børstet stål.
Det var mannen som kjøpte den i presang, og da jeg hadde pakket den ut klasket han seg i panna og utbrøt: "Pokker. Kjøkkenet vårt går jo i svart og hvitt. Det er stua vår som går i bruntoner." :rofl: Vi sendte den til Frankrike for å bytte den (siden han hadde kjøpt den på nett), og fikk tilsendt nok en brun trilbake. Så nå har vi en Kitchen Aid som står perfekt til sofaen vår. :hehehe:
Jeg er nå en meget lykkelig eier av en lyserosa KA. :hjerter:
Jeg tenkte at vi skulle ta den isblå siden den er billigere, men mannen insisterte på den lyserosa. Jeg sa ikke nei til det. Den har fått plass på kjøkkenet, og skal testes ut i morgen.