Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags kjøkkenmaskin ønsker jeg meg?

#1

Anne C sa for siden:

Jeg er i grunn ikke så veldig glad i å lage mat. Og jeg har faktisk en gammel sak fra begynnelsen av 90-tallet, BOCH eller noe sånt. Men den har jeg igrunn aldri likt.

Jeg kommer evt til å bruke den til å lage kaker, gjærbakst og sånt til å begynne med. Hvis jeg får ånden over meg så kan det jo hende at jeg utvider litt.

Men hva vil jeg ha?


#2

Guttemammis sa for siden:

Jeg synes Kenwood Major(var det vel) er veldig bra, har den på jobb og ønsker meg en hjemme.
Den jeg har fungerer veldig bra, så da får jeg bare håpe den snart ikke virker :sparke:


#3

venla sa for siden:

Kenwood Major. Den finnes det plenti ekstrautstyr til, den dag du får ånden over deg. Stor bolle til brøddeig.


#4

Marit K sa for siden:

Du vil ha en Kenwood Major. :nemlig:


#5

tink sa for siden:

Hiver meg i Kenwoodkoret. Min stålbolle tar 2 kg mel, har eltekrok, k-krok og ballongvisp. Jeg kjøpte med kjøttkvern og blender som ekstrautstyr. Det er nesten ikke måte på hva for slags ekstrastash man kan ha, dersom man får ånden over seg.


#6

emin sa for siden:

Får man 4 brød i slengen i en Kenwood, lurer mannen på. Han bruker 2 kg mel og 1,8 liter væske når han baker brød.

:undertegnede avslører sine manglende skills på kjøkkenet:


#7

Katta sa for siden:

1,8 l væske er ganske mye selv for en kenwood, jeg er usikker på om det går. Jeg lager bolledeig med ca 1,5 l væske totalt, da er det rimelig fullt oppi der. Men det kan være jeg hadde fått oppi noen dl til.


#8

Anne C sa for siden:

Så jeg ønsker meg ikke en KitchenAid i en lekker smekker farge?


#9

Tjorven sa for siden:

Jo, det gjør du. Hvis du ikke lager store ting.

Jeg elsker min lekre, mørkebrune KA og den brukes masse. Og er definitivt pen nok til alltid å stå fremme.


#10

Anne C sa for siden:

Jeg kommer ikke til å lage store ting.


#11

Katta sa for siden:

Hvis du ikke skal lage dobbel bolledeig eller tilsvarende ville jeg ønsket meg en ka. De er så fine. Men akk så små når det kommer til store deiger.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal kjøpe en Kenwood Major om noen uker (eller tidligere), og jeg skal kjøpe ismaskin til den, bla. :hjerter:


#13

Anne C sa for siden:

Jeg tror nok at du er veldig mye mer opptatt av å lage mat enn meg, jeg lager faktisk ikke mat i det hele tatt. (Jeg bør kanskje ikke si at grunnutdannelsen min er tatt på samme sted som Ingrid Espelid Hovig?)


#14

tink sa for siden:

:knegg:

Jeg er definitivt ikke på DD-nivå hva angår matlaging. Men når jeg først er i brødbakesving så er det like greit å få unna 3 store eller 4 små brød i samme slengen. 2 kg mel og 1,2 l væske går finfint. Den bråker, men det gjør gjerne alle kjøkkenmaskiner? Savner dør mellom stue og kjøkken. Elting av brøddeig går forbausende ofte samtidig med barne-tv.


#15

LilleRosin sa for siden:

Jeg har Kenwood Major, og er veldig fornøyd. Men lekker er den jo ikke akkurat.

Det som er fint med Kenwood, er at bakebollen ikke MÅ sitte fast. Altså - det er mulig å bruke en diger bolle, og bare bruke maskinen som elteverktøy. Mamma hadde en diger plastbolle som hun hadde deig til 10 brød i.


#16

venla sa for siden:

Eller du kan ha to Kenwood-boller til store bakeprosjekter.


#17

emin sa for siden:

Ja, det er jo selve eltekrafta vi er ute etter. Per dags dato så eltes det for hånd, og derfor blir det ikke hjemmebakte brød så ofte som ønsket. :rolleyes:


#18

Katta sa for siden:

Kenwood er flink til å elte. :jupp:


#19

Flubby sa for siden:

Mannen min er faktisk litt sjalu på han Kenny :hjerter:


#20

Anne C sa for siden:

Er det bare en type av KitchenAid?


#21

tjolahopp sa for siden:

Følger interessert med! Jeg vurderer å kjøpe en Kenwood. Men det er jo så mange typer. Er det ikke flere Kenwood Major? Forskjellig effekt f.eks?
Jeg vil ha en som er kraftig nok til å kunne elte deig lenge og vel, og som har en god størrelse. Jeg mener å ha sett at de fåes med både 1200 og 1500 watt. Hva bør man ha for å elte en stor deig?

Den skal nok brukes til annet enn deig, men jeg mener å ha lest at det er en av de tyngste jobbene. Mulig jeg tar feil. Jeg har aldri hatt en kjøkkenmaskin før, så jeg er helt grønn på området.


#22

Fløyel sa for siden:

Jeg er urolig glad i min Kenwood, men innrømmer at jeg ønsker meg en KA også, til de mellomstore tingene.


#23

Anne C sa for siden:

Så hvis jeg et mest på mellomstore og små ting så er KA en fin ting å ha?


#24

Katta sa for siden:

Det kommer an på hvordan du definerer mellomstore ting. En litt stor bolle- eller brøddeig er en stor ting. Men ellers er KA vakker. Jeg skulle gjerne hatt en kenwood i en ka-kropp. En annen ting er at du betaler like mye for designet på KA som du betaler for oppgradering til den kraftigste motoren på en kenwood. Hvis penger betyr noe.


#25

Fløyel sa for siden:

Ja, det tror jeg, uten å være bastant. Men type 20 boller, langpannekake og 2 brød vil gå greit.


#26

Fløyel sa for siden:

Kitchen har stadig tilbud på disse, bortsett fra den lysrosa, den har fast pris pga støtten til brystkreft/rosa sløyfe.


#27

Anne C sa for siden:

Det er den rosa som er finest.


#28

Vianne Rocher sa for siden:

Det er den mintgrønne som er finest. Med den pastellgule på andre plass :knegg:

Jeg skjønner egentlig ikke hva det kapasitetgreiene er jeg. Jeg baker glatt dobbel bolledeig i min KA og det klarer det fint. Og den bråker lite, og den har plenty ekstrautstyr (jeg har kjøttkvern, juicer og grønnsaksslicer + rivjern til min). Man kan kjøpe større bolle enn standard og det finnes ismaskin, pastamaskin osv. Herlig!


#29

Skremmern sa for siden:

Vianne: Jeppsi. Jeg bruker en bolledeig med 22 dl mel i, og det funker det, altså. Så KA er stor nok for oss som er mange, hilsen hun som gjerne baker til mange også. KA er vakker, men har mer gående for seg enn bare utseende. Titter jeg på diverse kokkeprogram synes jeg at jeg ser en KA i sving hver eneste gang, så det er tydelig at den er en favoritt blant profesjonelle også. :jupp:


#30

Skremmern sa for siden:

Jeg har for øvrig den som er kremfarget. Kjøpte den på NetOnNet til 2999.


#31

Stellebord sa for siden:

Jo, det gjør du. Jeg har Kenwood, og den er skranglete og har vært inne på reparasjon to ganger. Neste gang blir det kanskje KA.


#32

Stellebord sa for siden:

Og Kenwood bråker. I hvert fall vår.


#33

Anne C sa for siden:

Den som heter isblå er også ganske lekker.


#34

Vianne Rocher sa for siden:

Det er den jeg kaller mintfarget! Jeg er iallefall veldig fornøyd med både farge og maskin :)


#35

Nenne sa for siden:

Hvordan gjør du det? Jeg fikk KM til jul og ble så skuffet da jeg fant ut at i henhold til bruksanvisningen i hvertfall, bolle- og rundstykkedeigene jeg pleier å bake egentlig er for store til Kenwooden. Da var jo hele poenget borte. :sukk:


#36

gnuri sa for siden:

Dette er mitt inntrykk også. Jeg kjøpte meg den kraftigste KM og prøvde den en gang på brøddeigen min (6 brød) Det gikk ikke i det hele tatt, så jeg returnerte den tvert. Jeg fant ut at jeg fikk bruke min hunngamle Siemens til brødbakingen, og så har jeg en KA til resten :hjerter:


#37

Dixie Diner sa for siden:

Nå vil jeg jo ha KA. :mumle:
Men det finnes så mye ekstrautstyr til Kenwooden ... Som jeg sikkert aldri kommer til å bruke. Kjøttkvern bruker jeg jo aldeles ikke, og blender har jeg utenom.

:hmm:


#38

Tjorven sa for siden:

Jeg som ikke baker brød eller boller har aldri opplevd min KA som noen begrensning. Jeg baker kaker, blander deig til kjøttkaker og sånn i den. Til det er den helt super.

Og i tilegg er den pen og tar bare moderat mye plass.


#39

Dixie Diner sa for siden:

Jeg baker boller, men ikke de største mengdene. Og baker jeg brød, er det for det meste brød som kan eller skal rører sammen for hånd (No knead bread, hellebrød).
Det går mest i kakerører og krempisking og slikt.

Og så skal vi pusse opp hele kjøkkenet nå og få DET flotte kjøkkenet, da MÅ jeg vel kanskje ha en fin KA? :hmm:


#40

Skremmern sa for siden:

:jupp:


#41

LilleRosin sa for siden:

Du bruker bare en bakebolle som du setter under eltekloa. Du må passe litt på da, og snu på bollen underveis.

Jeg har forøvrig brukt min KM til din rundstykkeoppskrift (2 kg mel, ja?), og det går helt fint.


#42

Najade sa for siden:

Jeg synes min Kenwood Major Titanium er veldig fin også jeg! :hjerter:
Og får stadig komplimenter for den også..


#43

Katta sa for siden:

Det finnes visst en kraftigere ka har jeg hørt, men jeg finner den ikke noe sted i norge. Bestiller de fra utlandet de som har den da? (Det er nok den de bruker i bakeprogrammer tenker jeg).


#44

Dixie Diner sa for siden:

Hvor billig kan man få de derre KA-ene? Og hvordan i himmelens navn skal jeg klare å velge farge?!


#45

Katta sa for siden:

Den røde er den fineste synes jeg, men på mitt kjøkken måtte jeg hatt en svart. Alt annet er svart og hvitt her. :knegg: Og børstet stål.


#46

kamp sa for siden:

Det går akkurat... btdt men da bør du ha en med sterk motor (1200/1500W). De på rundt 800W sliter veldig med en så tung deig.


#47

kokosbolle sa for siden:

Jeg baker kanskje 2-3 ganger i måneden og greier meg fint med KA. Har den kremfargede jeg også, kjøpt billig på netonnet.




#50

Dixie Diner sa for siden:

FORELSKA! :hjerter: Den skal jeg ha!


#51

Floksa sa for siden:

Jeg har en Boch og du kan stappen kenwooden oppi skapet altså.

Den tar 4 kg mel og 2l væske ( det krever dog litt trening å få til :knegg: )

Den visper, elter, knuser og kverner. Hos oss er den et familiemedlem :hjerter:


#52

Nenne sa for siden:

OK. Det skal jeg greie. :) Brukte du den originale bollen til min oppskrift altså? Så bra da!

#53

emin sa for siden:

Ja, jeg har sett på den på 1200W. :nemlig:


#54

Katta sa for siden:

Jeg har 800w, den synes i grunnen det er nok med en posjon nennes rundstykker. :nemlig: Skulle gjerne hatt større motor.


#55

Tjorven sa for siden:

Jeg har en mørkebrun. Den er superfin, men passer egentlig ikke perfekt inn på vårt kjøkken hvor alt det andre er svart, hvitt eller børstet stål.

Det var mannen som kjøpte den i presang, og da jeg hadde pakket den ut klasket han seg i panna og utbrøt: "Pokker. Kjøkkenet vårt går jo i svart og hvitt. Det er stua vår som går i bruntoner." :rofl: Vi sendte den til Frankrike for å bytte den (siden han hadde kjøpt den på nett), og fikk tilsendt nok en brun trilbake. Så nå har vi en Kitchen Aid som står perfekt til sofaen vår. :hehehe:


#56

Fløyel sa for siden:

Hvis man kjøper denne i USA, er det vanskelig å skifte stick tror dere?

bm. Har bestilt ekstra bagasje.


#57

Anne C sa for siden:

Jeg har fått klarsignal for å kjøpe en KA. Mannen ønsker seg faktisk en rosa en.


#58

Estrella sa for siden:

Vi har også denne brune. :love:


#59

Dixie Diner sa for siden:

Kenwooden min er fra 1980 eller noe. Greit å bli kvitt den. :knegg:


#60

Anne C sa for siden:

Jeg er nå en meget lykkelig eier av en lyserosa KA. :hjerter:

Jeg tenkte at vi skulle ta den isblå siden den er billigere, men mannen insisterte på den lyserosa. Jeg sa ikke nei til det. Den har fått plass på kjøkkenet, og skal testes ut i morgen.


#61

Estrella sa for siden:

Grattis :)


#62

Kaija sa for siden:

Jeg bruker alltid Kennyen til rundstykkene dine. Det går så bra som bare det, så det er bare å bake i vei, Nenne.


#63

gnuri sa for siden:

Gratulerer så masse! Du blir garantert fornøyd :klemme:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.