Jeg har laget 2 måltider nå, og jeg synes oppskriftene er litt vanskelige å følge her og der. Det er ikke det at selve matlagingen er vanskelig, men jeg synes det av og til mangler et par setninger som hadde gjort det hele vesenlig enklere å forstå. Samt noe om hvordan det tenkes servert.
Ellers er jeg veldig fornøyd med maten, råvarene og produktet i seg selv, det er gode oppskrifter. Mannen synes han spiser på restaurant. :knegg:
Følger med. Dette vurderes sterkt, mannen er dog skeptisk under dusteargumentet "Tenk om vi har lyst på karbonader en dag også er det fisk til middag!" Det argumentet er allerede gravlagt.
Jeg er enig, Katta, det er en smule utfordrende å følge oppskriftene. Vi lagde en kyllingrett fra sist uke i går (er litt på etterskudd siden jeg har vært syk), og enkelte ting sto ufullstendig beskrevet, eller faktisk ikke i det hele tatt. Den ene dressingen f.eks sto ikke nevnt i beskrivelsen, men jeg skjønte at den skulle lages siden ingrediensene var nevnt i ingredienslisten til retten.
Jeg synes oppskriftene har vært greie å følge så langt. LøveMannen sliter litt mer. Det eneste jeg har reagert på er at jeg som regel trenger lengre tid på tilberedningen enn det som står i oppskriften.
Drar opp denne igjen jeg, nå leverer de visst her også. Er dere fornøyde? Har dere ekspress eller orginalmeny? Jeg vurderer ekspressmeny tre dager i uka for å prøve det. Er innmari lei av planlegging og handling, og håper dette kan gi oss et lite løft.... :knegg:
Jeg slenger meg også på og lurer på om barna spiser denne maten? Jeg har et veldig kresent barn som dog kanskje lar seg forføre av konseptet og derfor vil være villig til å smake på litt mer enn hun vanligvis er.
Det er det samme der. Jeg følger oppskriftene ganske greit, men synes kanskje de er noe lite utførlige. Mannen min er vant til å få ting inn med teskje og sliter med å lage middagene.
For dere som lurer, så anbefaler jeg å teste det ut. Vi har hatt slike middagsleveranser i over 3 år nå og er fornøyd. Det er relativt sunne middager og det er ålreit å prøve noe nytt. Noen ting går bare inn i kategorien "greit nok", mens andre ting er veldig godt. Sønnen min er ekstremt kresen. Han spiser på langt nær alt, men vi kan ikke bare lage mat han liker uansett. Det er alltid noe som er greit nok for ham også.
Vi sluttet fordi det var for lite mat til vår familie slik at det ble ganske dyrt hvis man hele tiden skulle supplere med en halv middagsposjon av hovedrettene. Ganske mye handlejobb også, ikke noe spart tid. Oppskriftene er imidlertid fine, men inneholder veldig mye sånt som barn ikke spiser så mye av og litt lite av det ungene vil ha. Og så var det litt mye variasjon for ungenes del, vi voksne var fornøyd med den siden av det.
Oppskriftene på vanlig meny krever at man er kjent på et kjøkken før, det hender at ganske vesentlige trinn i prosessen ikke står noe sted eller forutsettes kjent. Og så tar alt mer tid enn det som står, tiden stemmer hvis man får kokkelere uten barn og har kuttet alt på forhånd.
Vi er jo to voksne og to barn, så mengdemessig skal det nok gå greit. Har kresne barn her også, men håper dette kan hjelpe litt.... Jeg er rimelig flink til å variere, men sliter med å være kreativ på tilbehør og den slags. Synes det jeg har sett av ekspress-menyene ser bra ut, orginalmenyene blir nok for spesielle for mine barn.
For to store og to små blir det nok greit, vi hadde jo tre barn hvor den ene spiser mer enn voksne. Jeg synes vi fikk gode tips til variasjon, og innkjøp av krydder og basisvarer hjalp veldig det også. Og så lærte vi hva gode råvarer betyr for resultatet.
Vi har hatt både Ekspress og Original. Det blir mye mat til tre, spesielt dersom barnet er småspist (som vårt...). Jeg synes helt klart at Original rettene er mer spennende og varierte, men de tar også lengre tid å tilberede. Ekspress rettene er nok mer barnevennlige.
Hvor store porsjoner er det? Er det slik at den for 1-2 voksne er grei hvis man i tillegg har en litt kresen åtteåring? Eller bør man gå for den for 2 voksne og 1-3 barn? Blir det mye rester når man bare er 2 voksne og 1 barn?
Nå har vi startet, og har spist to av denne ukens tre retter. Fiskegrateng i går og svinewok i dag. I morgen er det kyllingsuppe. Foreløpig er vi veldig fornøyd, ungene har spist ganske bra de også.
Synes porsjonen som er beregnet for 2 voksne og 2 barn ser ganske store ut, hos oss blir det iallefall rester. Det var med mer potet og ris enn vi trenger.
Nå ser jeg at de tilbyr flere ulike størrelser på menyene, så kanskje det er enklere å få det til å passe?
Vi prøvde først med originalmeny, men da sto jeg omtrent og gråt over matlagingen - halvannen time intens jobbing, 347 ulike ingredienser og fem gryter i bruk på samme tid, liksom...:puh:
Ekspressmeny er jeg veldig fornøyd med! Jeg har ikke tenkt at det er vanskelig å følge oppskriftene. Og jeg liker måltidene veldig godt!
Har lurt å prøve, leste om det og leser det dere nå skriver og ser at det nok ikke er for meg. Her må jeg bruke kort tid på maten, barna (det ene i alle fall) vil neppe like stort av det heller.
:knegg: Sånn var det her også.. Jeg begynte etterhvert å grue meg intenst til å lage middag, så da sluttet vi.
Kanskje vi skulle forsøke igjen med ekspressmeny siden du skriver at det går mye lettere. :gruble:
Vi begynte i forrige uke - 5 dager expressmeny. Veldig fornøyde så langt allefall. Utrolig deilig å vite at man har alle ingredienser i kjøleskapet når man kommer hjem fra jobb og det er bare å sette i sving. Oppskriftene er fine og enkle å følge.
Vi får nok litt problemer med mengden enkelte dager - vi er 4 barn + 2 voksne en uke og 2 barn + 2 voksne uken etter. Men vi tenker litt sånn at vi tar dobbeltmenyen tidlig i uken og sper på litt utover i dagene de ukene vi er 6 pers.
Det er jammen godt å forandre middagsrettene litt også - det blir jo fort de samme tingene man lager til vanlig sånn ellers.
Vi har hatt tredagers originalmeny fra Godt levert. Nå har vi en liten pause, men vi starter sikkert opp igjen når ting drar seg til. Vi har vi fått så mye mat til oss tre at vi har måttet ha restefest minst en dag i uka. Sønnemannen spiser ikke mye.
Tidligere har vi også hatt Middagshjelpen. Jeg likte råvarene til Middagshjelpen best. De hadde mye økologisk og man fikk med en del ekstrastash(blandt annet ferskt brød fra Godt Brød hver mandag).
Rent smaksmessig vinner Godt Levert med de beste oppskriftene. De har veldig smakfulle retter og mye man enkelt kan lage selv senere og jeg setter pris på at det alltid er med en god porsjon grønnsaker til.
Jeg synes ikke oppskriftene er vanskelige eller spesielt tidkrevende, men "mise-en-place" er et must. Men det er det jo i grunn alltid om man vil lage mat sånn noen lunde effektivt (dette har jeg endelig fått inprentet til Rochermannen :knegg:).
Vi har hevet oss på en tredagers ekspressmeny fra Godt levert nå. Vi bruker mye tid hver uke på å planlegge noenlunde varierte middager og å prøve å finne på nye ting, og har forsåvidt lyktes, men jeg kjenner jeg er lei og trenger et løft. Jeg håper dette også vil gjøre at det vil gå litt raskere å handle.
Hadde tredagersmeny noen måneder for et år eller så siden. Kjempeflotte råvarer, men vi syns det ble for mange lapskaus-aktige middager med meh smak. Mulig de er blitt bedre..
Vi er foreløpig kjempefornøyd! Tredje levering i går, og der hadde de klart å pakke feil. Det ble orginalmeny i stedet for ekspressmeny denne uka. Men supre oppskrifter og råvarer synes jeg :D
Vi er igang for første gang, og maten er nydelig. Deilig med nye smaker, bønnesuppa er typisk noe jeg ikke hadde lagd på egenhånd. Ungene likte ikke den så godt da, men det får være.
Ikke så fornøyd med halvbrun gulrot, vassen blomkål og manglende stangselleri. Ser at det blir noe dyrere enn vanlige middager, men vurderer at det er verdt det, i alle fall for en periode. Det reduserer også handlejobben vår på kveldstid.
Nei, det er jo greit å vite. Vet ikke helt hva som var problemet da jeg var sent hjemme, men suppe med mye grønnsaker og smak og bønner er ikke helt favoritten. Det er ikke så farlig synes jeg, de dagene vi ikke har Godt levert mat har vi gjerne veldig enkel mat, type fiskekaker, så det blir litt av hvert uansett. Vi har ofte hatt enkeltdager der ikke ungene er så glad i maten. Storebror liker uansett det meste, men lillesøster er mer sta enn egentlig sær :himle: .
Storebror elsket laksen og couscousen, og annonserte at "dette var bedre enn laksen vi pleide å kjøpe". Ingen bombe at den laksen var bedre enn billiglaksen fra Rema :knegg: . Vi hadde en kompis på besøk på laksen også, og det var nok laks til ham og, selv om han ikke likte couscous (han tilbød seg frivillig å smake. Jeg tvang ikke noe i ham. Ref annen tråd). Det er nok litt for mye mat til oss en del dager siden lillesøster ikke er eldre, men med jevnlig middagsgjest av typen gutt 8 år samt at jeg kan ta med meg rester på jobb, er det greit nok.
Det blir litt mye mat ja, og i forrige runde fant vi ut at det lønte seg mest for oss å ta femdagersmeny med levering annenhver uke. Da rakk vi å spise opp rester og ha et par lettvintmiddager mens vi ventet på ny forsyning. Og så er det billigere enn f.eks tredagersmeny hver uke. Da vi hadde femdagersmeny med levering hver uke, rakk vi verken å lage eller spise opp all maten.
Har noen prøvd fruktkurven man kan kjøpe for 129 kroner ved siden av? Jeg ser jo at dette gjør handlingen til et mye mindre omfattende prosjekt for oss, såpass at vi klarer å utsette det å dra på butikken i evigheter :humre: - eller vi snapper bare med oss noen småting og slipper å bruke en kveld på Rema. Ganske så deilig. Vurderer derfor supplere med frukten også, men hvor mye er det i den egentlig, og hva slags frukt? Noen som vet?
Tja. Jeg synes jo det blir relativt dyre middager, men med tanke på at det blir rester av både tilbehør og salat for eksempel, samt at vi spiser mat vi ellers ikke ville spist - i tillegg til at vi synes det er gode smaker og deilig å slippe å finne på ting selv, synes jeg det er verdt det for en periode. Det er en bonus at det letter handlebyrden siden vi normalt sett bruker halvannen time 1 kveld i uka på Rema, nå er det mye enklere å småsupplere litt.
Jeg føler at det er verdt det vi betaler for iallefall. Selv om ungene ikke alltid spiser så mye. Gode oppskrifter, gode råvarer! Tar en pause i vinterferieuka, så kjører vi på igjen uka etter tenker jeg.
Første levering er ankommet hos oss. Fruktkurven besto av 4 bananer, 4 kiwi, 4 appelsiner, 1 kurv med blå druer, 4 pærer og en liten melon. Helt greit.
Det ble 5 dagers ekspressmeny denne gang. Jeg synes det så spennende ut og kommer til å få mange gode middager ut av dette. Det jeg umiddelbart synes er negativt er :
kjøttdeig- jeg kjøper alltid karbonadedeig
lårkjøtt fra kylling- vi bruker mest bryststykker
pasta- ikke fullkorn.
En del hermetikk- linser, hermetiske tomater, kikerter. Jeg er ikke så happy med hermetikk.
Men ellers så det jo greit ut. Vi kommer sikkert til å bestille dette flere ganger men ikke hver uke. Jeg har jo minst ti middager ut av dette.
Zoe: Det var ikke kyllinglår, men lårkjøtt fra kylling. Men smaken var det aldeles ikke noe å si på. Stangekylling da forøvrig. Vi skal få ny levering i morgen, tredagers meny denne gang. Har jo tre middager minst igjen fra forrige levering for to uker siden.
Vi synes også 3 dager er passe. Men hvordan klarer du ha igjen ingredienser, Dutte? Du mener kjøtt og fisk og sånn da?
Forrige uke var vi litt medium fornøyd med maten, men jeg synes generelt rettene har vært gode. En ferdig lapskauspose er litt i ferdigste laget for meg, men mannen er kjempeglad for å få den på onsdagen hvor han har ungene fram til fotballtrening, så han er happy da.
Jeg får ikke helt bestemt meg ift pris og synes på sett og vis det blir dyre middager, men ser at vi sparer veldig mye handletid på dette, nesten så vi tjener inn en hel kveld i uka ved at de andre middagene blir litt mer sammenraska av diverse. Vi har også igjen pasta og poteter stort sett, så det blir noe overskudd.
Apan: Jeg har igjen 650 g torsk og 650 g kjøttdeig og 300 g kyllinglår enda. Jeg har jo hatt andre middager, og vi er kun en voksen og to barn i husholdningen. Derfor holder råvarene lengre. 200 g bacon har jeg også igjen, masse pasta, nudler, hermetikk. Og jeg brukte de hermetiske tomatene og løken, tomatenene brukte jeg til tomatsuppe / saus og fikk tre middager ut av det.
Å sånn ja. Men forsvinner ikke hele poenget med oppskriftene dersom man bare skyver maten inn på "lageret" og dropper å lage de planlagte middagene i de foreslåtte sammensetningene? Da kan man vel like gjerne bestille levering av dagligvarer hjemme? (Du gjør selvsagt som du vil. Jeg er bare nysgjerrig)
Neida, det fungerer helt fint for oss. Den torskeoppskriften med linser og rødvinssaus og spinat er ikke noe hit for barna, så jeg lager heller to porsjoner med fiskegrateng ut av det. Det er jo deilig å få gode råvarer og litt annet enn du selv plukker ut, det er litt julaften når jeg pakker ut varer- veldig spennende ! Og jeg bruker oppskriftene også, den oppskriften med eggenudler, ingefær, pepper, hvitløk, kyllinglår var kjempesuksess hos barna. Masse godt smak.
Skjønner. Ja, jeg ser at når man er færre mennesker enn råvarene er til, vil man ha større fleksibilitet og kunne "dra" det litt ut.
(Vi serverte torskeoppskriften en dag svigermor var innom :knegg: - hun elsket den. Vi kokte pasta til barna istedenfor linser. Storebror er fleksi, men det er noen grenser).
Vi har tatt noen pauser innimellom, veldig greit at vi kan gjøre det synes jeg. Har vært en tendens til mye svinekjøtt og kål synes jeg! (Vi spiser sjelden svinekjøtt ellers, men det er veldig greit å kunne variere)