Mandarin sa for siden:
På spinatpakken min står det. Passer til ... og lasagne.
Noen som har oppskrift på lasagne med spinat i?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Mandarin sa for siden:
På spinatpakken min står det. Passer til ... og lasagne.
Noen som har oppskrift på lasagne med spinat i?
Sitron sa for siden:
Jeg pleide få servert lasagne med spinat i. Bokser med tomat, spinat, mozarella og krydderier og sånt.
Veronal sa for siden:
Jeg dytter spinat oppi alle tomatbaserte retter.
Tjorven sa for siden:
å ja ...... det er godt. Jeg abonnerer på denne tråden i håp om at det skal komme en oppskrift. Hadde tenkt til å lage lasagne en gang denne uka.
Mandarin sa for siden:
Jeg er spinat-lærling. Har aldri spist det med noe tomatbasert tror jeg. :rødme:
Håper noen har en oppskrift.
malena sa for siden:
Torskelasagne med spinat
Antall porsjoner:
1 person
Ingredienser:
1 stk torskefilet, ca 150 gr delt i to
7 dl ferske spinatblader
1½ dl fløte
3 ss eplecider eddik
¼ hønsebuljonterning
3 knuste pepperkorn
1 lasagne plate
1 eggeplomme
2 ss temperert smør
Fleur de sel
Nykvernet pepper
Smør til steking
Fremgangsmåte:
Fjern de grove stilkene på spinaten og skyll den godt i rennende kaldt vann. Forvell spinaten i godt saltet vann i ca 3 min eller til den mør – avkjøl under rennende kaldt vann. Klem ut det meste av vannet av spinaten.
Kok pastaplaten al dente (ca 8 min) i godt saltet vann, legg den på et oljet skjærebrett (kleber seg da ikke fast til underlaget).
Reduser 3 ss eplecider eddik og 3 knuste pepperkorn i en kasserolle til det gjenstår ca 1 spiseskje. Ha i fløten og spinaten og ¼ hønsebuljonterning, la det putre i ca 15 min.
Mot slutten av koketiden tar du kjelen av platen og lar den avkjøle seg noe før du tilsetter eggeplommen og smøret.
Krydre torskefileten med salt og nykvernet pepper og stek den på en side over høy varme i litt smør.
Presentasjon:
Del pastaplaten i to. Legg den ene delen av fisken på fatet, ha på litt spinat og den halve pastaplaten. Fortsett med resten av fisken, spinaten og pastaen og avslutt med spinat på toppen.
Dander med saus rundt.
Serveres med en liten grønn salat, eller godt nybakt brød.
malena sa for siden:
Lasagne verde
Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
8-10 lasagneplater (grønne)
500 gr blandet skogsopp
500 gr spinat
250 gr fetaost
250 gr parmesanost
50 gr pinjekjerner
hvitløk
bladpersille
olivenolje (jomfru)
havsalt
nykvernet pepper
Drikkeforslag:
Det er mye god vin som passer til pasta. Vår anbefaling denne gangen: Zaccagnini Montepulciano d'abruzzo 2002/2004, kr 134.90 (45130 - basisutvalg (grunnsortiment)).
Fremgangsmåte:
Lasagneplatene forkokes i 3-5 minutter. Hakk soppblandingen og stek i olivenolje. Hvitløk og persille has i mot slutten av steketiden. Spinaten varmebehandles til den såvidt faller sammen. Pinjekjernene ristes i tørr panne. Parmesanosten rives.
Fetaosten smuldres.
Tilslutt legges det hele lagvis i en ildfast form i rekkefølgen: sopp - feta -pinjer - spinat - parmesan - pasta. Formen toppes med parmesanost og god olivenolje. Steketiden er ca. 30 minutter ved 200 grader.
malena sa for siden:
Begge fra aperitif.no
Harriet Vane sa for siden:
Mandarin: Bare hiv oppi en neve eller to med frosne spinatterninger i tomatsaus/kjøttsaus til pasta, i lasagnesausen og i fiskegrateng osv.
En tidligere spinat-tråd
Cilius sa for siden:
Rett oppi hvit saus til fiskegrateng altså?
Tusen takk for tipset! :blomst:
Mandarin sa for siden:
:riktig:
Stellebord sa for siden:
Denne har jeg fått fra ei jeg kjenner fra et annet forum, og den er nydelig!
Lasagne med spinat og valnøtter
Valnøtt-og tomatsaus:
3 ss olje
1 stor løk, finhakket
et par selleristenger, finhakket (evt. gulrøtter)
1 boks hakkede tomater (helst økologisk)
1 hvitløksbåt, finhakket
2 store håndfuller valnøtter - hakket
litt sukker
Det skal egentlig være litt Dubonnet i, men jeg har brukt buljong i stedet - til ønsket konsistens (ca 1 1/2 dl)
Fres løk og selleri/gulrot i oljen over svak varme i ca 8-10 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Ha i sukker, valnøtter og tomat - tilsett krydder etter smak. La småkoke i 25 minutter uten lokk.
Spinat og ostesaus:
3 ss smør
2 ss olje
1 medium løk, fiiinhakket
3 ss hvetemel
1 ts sennepspulver - evt. Dijonsennep
melk til sausen blir passe tynn - ca en liter kanskje?
ca 4 dl ost med sterk smak - jeg bruker cheddar
salt og pepper
250 g spinat - frossen eller frisk (frisk er best!!)
2 ss hakket basilikum
Smelt smør og olje, ha i løk. Stek i 5 minutter, tilsett melet. Rør i ett minutt, ha i sennep og melk litt etter litt mens du rører kraftig. Når sausen er passe tynn i konsistensen, klumpfri og koker - ta den av varmen og ha i 2/3 av osten. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt hvis du har. Ha til slutt i spinaten og basilikum.
Sett ovnen på 180 grader. Legg lasagnaen lagvis, med spinat og ostesaus først, så valnøttsaus, så lasagneplater (gjerne spinatplater hvis du finner) - øverst skal du ha et lag med en av sausene. Strø over resten av osten - og sett i ovnen i 45 minutter.
Server med salat og evt. brød.
Mei sa for siden:
Vi er også storforbrukere av frossen spinat i terninger. Aldri tomatbasert uten spinat. Og som oftest klarer vi å snike inn litt spinat i en middagsrett uansett innhold :nikker: .
Tjorven sa for siden:
Ja, spinat er jo både innmari godt og sunt. Jeg skjønner ikke egentlig hvorfor vi ikke bruker mer av det. Skal skjerpe meg litt i tiden fremover. Det er jo i grunnen veldig enkelt.
Vi har nemlig et sånt forhold til sopp. Det er utrolig få retter som serveres hjemme hos oss uten sopp, men sopp har jo ikke egentlig noen næringsverdi.
Mei sa for siden:
Jeg synes ikke spinat er særlig godt :flau: . Men smaken forsvinner når man har den i annen mat, og sunn er den jo.
Mandarin sa for siden:
Ikke jeg heller. Egentlig litt kvalmende. Men jeg har aldri prøvd i tomatsaus (lasagne eller lignende). Får prøve det også tenker jeg.
Magica sa for siden:
Spinat er godt! :)
Tjorven sa for siden:
Jeg synes faktisk spinat er kjempegodt, og det synes snuppa på 2 også. Hvis vi spiser ute, så velger jeg ofte retter med spinat i nettopp fordi det er spinat i dem.
Er det noen som har smakt sånn indisk spinatcurry med ost i? NAM!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.