Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reker og kveite

#1

Syrin sa for siden:

Dagens utfordring - vi har reker og kveiteskiver i frysaren. Forslag til korleis dette kan brukast til middag? Har det meste i hus, men ingen kreativitet kjenner eg.



#3

Martis sa for siden:

Ovnsbakt kveite og en eller annen saus med reker?

For å bake kveite trenger du olje, salt og pepper + evt andre krydder du vil ha til. Kveiteskivene legges på langpanne, ha litt olje på, krydder og inn i ovnen på 150 grader ish til fisken deler seg ved lett trykk fra en gaffel.
Potetmos og grønnsaker til og evt saus om man vil.


#4

Syrin sa for siden:

Det var det første eg tenkte på sjøl, men har ikkje så lyst på det i dag. Ellers er det eit godt forslag altså. Kanskje eg skal ordne noko med pesto oppi dette her... Er ikkje kveite best grilla? Eller er det like godt dampa/stikt på panne/ kokt?


#5

Syrin sa for siden:

Takk Martis, det var eit bra utgangspunkt :)


#6

Christa sa for siden:

Vi ovnsbaker kveite med pesto, kjempegodt.
Eller hadde jeg ovnsbakt fisken med smør, krydder og litt sitron. Og lagd en kremete saus med reker til.


#7

Syrin sa for siden:

Går reker bra til pesto? Antar det?


#8

Christa sa for siden:

Litt sent svar. Vi liker det. :nikke:

Men hva blev det til middag?


#9

Syrin sa for siden:

Det blei kveite dampa/steikt i ovn med salt, pepper og sitronsaft. Hadde også med oppkutta søtpotet. Pilla reker og potetstappe til, og pesto som tilbehør (skeptiske barn). Det blei riktig godt! Takk alle :)


#10

Christa sa for siden:

Høres kjempegodt ut!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.