Jepp, jeg er skikkelig inderlig matlei. Jeg er lei av å planlegge ukesmenyer, lei av å handle mat, lei av å lage mat og jeg har ikke middags-matlyst om dagen.
Derfor trenger jeg middagstips! Hva synes dere frister når dere er matleie? Hva er enkelt å lage, og smaker skikkelig godt?
:vilha:
(Ja, jeg har søkt etter tips både her og på google, no luck, ingenting frister.)
Denne suppa synes jeg er god hvis jeg er litt matlei:
Ingredienser:
1 buljongterning/eller kyllingkraft
1 løk
hvitløk
1 boks gode tomater (crushet)
ca 100 gram chorizopølse.
Masse paprika i ulike farger (+ andre grønnsaker du har lyst til å ha i)
Kyllingfilet stekt i strimler.
Finhakker og surrer løk og hvitløk, og har etterhvert i chorizopølse som steker med (i ganske små terninger)
Ha i buljong/kraft. En boks tomater og deretter en boks med vann. Dette skal være en ganske tynn tomatisert suppe.
Ha i paprika i grove biter og stekte kyllingstrimler. Krydre etter eget ønske (det smaker allerede godt pga chorizopølsa)
Nå skal det ikke koke så lenge, jeg synes det er godt at grønnsakene er litt sprø, men det blir en smakssak.
Serveres med rømme, avocado og tortillachips i skåler.
Jeg synes egentlig ikke det er så pesete å handle maten om jeg har laget liste og planlagt og vet at det blir noe godt, det er bare den planlegginga som tar knekken på meg når som jeg ikke har matlyst.
400 – 500 g Kylling (i biter)
1 stk Løk
4 dl Gule linser
1 boks Hermetiske tomater
1 stk Rød chili
1 l Vann
1 ts Salt
½ ts Pepper
1 ts Malt spisskummen
2 ss Fersk ingefær
2 fedd Hvitløk
Kyllingfond (til 1 liter vann)
Olje
Koriander
FREMGANGSMÅTE
Dryss salt, pepper og spisskummen over kyllingen og la det stå og trekke smak en stund. Varm olje og stek kyllingen i noen minutter. Sett det til side. Fres finhakket løk, hvitløk og ingefær et par minutter uten at det tar farge. Tilsett hakket chili, linser, tomater, vann og fond og la det hele koke til linsene er møre. Ca. 30 minutter.Tilsett kyllingen og la alt bli varmt.
Jeg bruker mer krydder enn det som står i oppskriften.
(Noen linser må trekke i vann, andre er «ferdigsvellet». La uansett linsene stå i vann én time før de skal brukes så blir det mer suppe-aktig.)
Wok med gode grønnsaker, kylling eller biff, kokosmelk og red curry paste og ris til er godt. Tar litt tid å kutte opp grønnsakene riktignok, men hvis du lager mye har du til flere dager.
Jeg har det ofte på samme måte, men har ikke funnet noen løsning. Det blir ofte en omelett når jeg ikke orker å tenke ut noe. Eller pasta med tomatsaus. Nå skal det sies at jeg er utrolig lite glad i å lage mat.
Vi pleier å lage ukeplaner for mandag til fredag, men det sklir litt ut av og til. Det kjedeligste er jo å sette seg ned å finne ut hva man skal lage. Vi har skrevet en liste med en del retter som passer greit å lage til hverdags, men selv den synes jeg av og til er alt for vanskelig å velge ut i fra. Nå har jeg tenkt at vi må ta vare på de listene vi lager, og så kan vi putte dem i en skål, og plukke ut en når vi står fast. Litt sånn lotto-aktig.
Jeg lager ofte omelett når jeg er i beit for enkle middager. En superenkel og god variant fylles med ferdigkuttede baconterninger og purre (brunes/surres sammen litt først) og kremost naturell (eller annen ost). Blåmuggost, sopp, rødløk og spekeskinke er også en god variant.
Er du lei av hele styret er det kanskje gull verdt å lage mat for to dager i slengen. F.eks fylle langpanna med nakke-koteletter, gulerøtter og løk. Steike, koke ut og lage brun saus. Poteter og surkål til. Dagen etter tar du noe med fisk og så har du rester av kotelettene dagen etter det igjen.
Skjær opp massevis av sjampinjong og en stor løk i skiver og stek det lett
Bland kokt ris og stekt kjøttdeig i en gryte
Ha i en dæsj soyasaus (ikke så mye), soppen og løken, og tilsett en boks CHILIBØNNER med saus og det hele. Brune/røde bønner kan også brukes, men da får du ikke med den gode sausen.
Krydre med salt, pepper og masse hvitløk og la alt bli varmt.
Stek kjøttdeig. Ha den i en gryte sammen med en boks hakkede tomater, 2-3 ss tomatpure, ha oppi 1-2 bokser sopp og en hakket stor løk. La det koke i ca en halvtime. Ha så oppi 1/2 til 1 boks seterrømme, alt etter hvor mye rømmesmak og saus du vil ha. La det koke videre i ca et kvarter. Server med salat.
Når jeg er matlei lager jeg alltid sopprisotto, det går ned uansett hvor lite lyst på mat jeg har, og resten av familien er like begeistret.
Ellers synes jeg du skal gå i en bokhandel og bla i Familiekokeboka. Jeg kikket akkurat i den der jeg var på besøk i helgen, og den så helt fantastisk inspirerende ut.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.