Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ris fra i går...

#1

Cilius sa for siden:

Hva kan man bruke ris som ble til overs til...?


#2

Azi sa for siden:

Stektris! Yummi! :D


#3

Garbella sa for siden:

Stekes sammen med løk :jupp:


#4

Mei sa for siden:

Bruke som basis i en salat som du sender med i barnehagen/tar med til lunch i morgen.

Den kan også fryses. Og steikes.


#5

Cilius sa for siden:

Hva steker jeg den med da?

Kan den virkelig fryses?


#6

Mei sa for siden:

I Sør Afrika gjorde de visstnok det hele tiden. Jeg har aldri prøvd.

Jeg steiker ris sammen med grønnsaker, krydder, eventuelt soyasaus og et egg eller to.


#7

Cilius sa for siden:

Så godt, takk for svar! :blomst:


#8

Cilius sa for siden:

Forresten: Steker jeg egget oppi eller ved siden av?


#9

Mei sa for siden:

Du har det oppi nesten helt til sist, og rører det ut i risen. Det vises ikke at det er egg i da, smaker nesten ikke heller - men det metter mer.


#10

Cilius sa for siden:

Flott, tusen takk! :blomst:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har 2-3 egg i, synes det er så godt med disse små "omelettbitene" i risen. Og så jeg ha kylling eller reker i.

Paella kan du også lage. Nydelig.


#12

lil'c sa for siden:

Jeg og gjør det slik, veldig lett og godt.

Evnt. i salat, eller i wraps går det også ann å bruke det.


#13

Ingrid-lille sa for siden:

Chicken fried rice. :mimrer tilbake til backpacking i thailand i 1999:

:nam:


#14

Ibidelma sa for siden:

-Wraps
-Ris ala pytt i panne - putt i hvilke grønnsaker du vil og fres opp
-i gryterett


#15

Marit K sa for siden:

Stekt ris!

Til 2 store og 2 små personer:
Kokt ris av ca 1 1/2 dl rå ris.
En halv kylling
En liten boks reker eller en pakke med crabstics
1 egg
1 liten løk, eller en halv stor løk. Noe av løken kan også erstattes med vårløk
mais
paprika
sukkererter
sopp
evnt andre grønnsaker dere liker.

Før du setter på stekepanna, så skjærer du alle grønnsaker, og kyllingen, opp i små biter. Dersom du bruker crabsticks skjærer du også opp den.
Pisk sammen egget, og hell vannet av rekene.
Så steker du alt i små omganger i stekepanna, sammen med litt god olje. Egget er godt å steke sammen med risen eller kyllingen, så det klistrer seg litt fast. Etter hvert som ting er ferdigstekt, har du det oppi en bolle, eller en ildfast form. Jeg bruker kun soyasaus som krydder på denne retten. Det heller jeg over før jeg blander det hele sammen, rett før servering.

Velbekomme.


#16

Milfrid sa for siden:

Og med paprika :) Kjempegodt, det hadde vi i går! :jupp:


#17

Estrella sa for siden:

Jeg lager alltid stekt ris hvis vi har ris til overs. :nam: :jupp:


#18

Olympia sa for siden:

Stek finstrimlet kål, løk, tynt skivede gulrøtter og strimlet svinekjøtt, tilsett deretter risen og stek den også. Ha i litt soyasaus (evt. andre asiatiske sauser du liker). Kjempegodt!


#19

Canisa sa for siden:

Jeg laget alt for mye naturris i går, og det stekte jeg i dag sammen med løk, revne gulrøtter, paprika og kjøttdeig. Super hverdagsmiddag.:riktig:


#20

Cilius sa for siden:

Det ble kjempegodt!!! :jupp:


#21

liefje sa for siden:

Jeg koker alltid for mye ris og fryser ned. Det er supert og over hodet ikke noe problem. Tar ut fra fryseren dagen för jeg skal ha den og tiner i kjöleskapet over natten. Saa varmer jeg i microen (eller bruker det som ingrediens i stekerisoppskrifter). Veldig tidsbesparene synes jeg. I alle fall hvis man bruker naturris som har lang koketid.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.