Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste fiskegrateng med makaroni?

#1

Guava sa for siden:

......


#2

Niobe sa for siden:

Jeg liker bedre strøkavring enn ost på toppen. Ellers er nok min fiskegrateng også veldig tradisjonell.


#3

Pasta sa for siden:

Jeg har i fisk, fullkornspasta, hvitsaus, noen sammenvispede egg og strøkavring.


#4

Input sa for siden:

Jeg er også tradisjonell, men har reven gulrot i og stivpisket eggehvite på toppen.


#5

Madicken sa for siden:

Jeg blander strøkavring og ost, gjerne parmesan.

Ellers lager jeg en hvit saus med mye smør og eggeplommer, og tilsetter raust med fiskestykker og litt macaroni (vanlig). Stivpiskede eggehviter røres inn før jeg topper med nevnte blanding. :nam:


#6

Maylen sa for siden:

Noen tips uten egg?


#7

Input sa for siden:

Du kan jo droppe eggene i den hvite sausen.


#8

Niobe sa for siden:

Poden foretrekker fiskegrateng uten eggene i. Han liker den mer "sausete" enn gratengaktig. Så noen ganger gjør jeg det. :)


#9

Maylen sa for siden:

Jeg liker den liksom gratengaktig.


#10

Madicken sa for siden:

Den trenger ikke bli slafsete selv om du dropper eggene. Lag heller sausen litt tykkere, og vær ekstra raus med smøret.


#11

Maylen sa for siden:

Mulig jeg må prøve. Jeg savner fiskegrateng, uten å måtte lage noe annet ved siden av. Takk for tips, og spark bak.


#12

-ea- sa for siden:

Men altså - oppskrift?
Jeg har aldri laget fiskegrateng, men kom på nå at jeg har noen torskefileter i frysen.


#13

isola sa for siden:

Jeg har i fisk, makaroni og av og til revet gulrot. Så lager jeg tykk hvit saus av smør, mel, karri, muskat, hvit pepper, fiskekraft og melk. Når den er klar og har fått kjølt seg noe ned blander jeg inn sammenpiskede egg. Blande alt sammen, strøkavring over, steke.


#14

Pingis sa for siden:

Jeg lager den sånn omtrent som dette. Dvs jeg dropper løken.


#15

Mex sa for siden:

Jeg så såvidt begynnelsen på Hellstrøm inviterer i forrige uke. Der var Vera Michaelsen på besøk og hun lagde en ganske utradisjonell fiskegrateng:
www.tv3.no/hellstrominviterer/oppskrifter/fiskegrateng

Kanskje det kan være noe hvis du vil prøve noe nytt?
Jeg har litt lyst å prøve denne jeg også, for min er som flere andre her helt tradisjonell med Input sin variant.


#16

naima sa for siden:

Eg bruker ei "oppskrift" eg fekk av Esme i si tid, utan egg - det er veldig greitt når den skal steikast, for då speler det ingen rolle om den ikkje er gloheit inni sånn at egga har stivna. Funker heilt greitt om den er berre 50 grader inni også ;)
500g tørr fullkornmakaroni - kokast
1200g frossenfiskblokk (2 blokker) - trekkast slik fisk skal trekkast
500g kvitost - rivast eller kuttast i små bitar
Kvit saus av 8 dl mjølk og 4-5 ss mjøl, krydrast med pepper, salt og muskat etter smak. Ha oppi kvitosten. Det skal vere ein tjukk og fyldig ostesaus.
Evt griljermjøl og parmesan eller vanleg kvitost til topping

Kok det som skal kokast (feks i den rekkefølga det er lista her), knus fisken i så små bitar du vil. Bland inn ostesausen. Dette blir drøyt 3 kg, fordel på så mange former du vil (eg bruker 4 eingongs brødformer i aluminium). Frys.

Ta opp ca 1.5-2 døgn på forhand og tin i kjøleskap, evt kan det tinast i romtemperatur, men då skal den ikkje stå så lenge etter at kjernen er tint. Legg evt ost og griljermel på toppen om du ikkje gjorde det før frysing.
Steik på 175C i ca ein halvtime. Lurt å sjekke med steiketermometer om den er varm inni om du ikkje er sikker på om den var heilt tint. Server med riven gulrot.


#17

Hyacinth sa for siden:

Laget den i går. Hmmm. Skjønner ikke at han ga den ti poeng.


#18

Mex sa for siden:

Den ble ikke noe god?


#19

Divine sa for siden:

Men, altså – ost i fiskegrateng? :skeptisk: :konservativ:


#20

Acino sa for siden:

Enig, Divine! Ost i fiskegrateng? Ost og fisk sammen generelt, rimer egentlig ikke i mitt hode.

Jeg lager også fiskegrateng ganske tradisjonelt og enkelt. Bruker fisk i biter og kokt makaroni i en tykk hvit saus. Rører inn noen eggeplommer. Stivpisker eggehvite, vender inn. Bruker ikke alltid noe på toppen, av og til griljermel og noen ganger bacon.


#21

Skremmern sa for siden:

Jeg bruker laks i min. Kokt fullkornmakaroni i bunn, 2 fileter (kokt i 10 min. på forhånd) laks i biter oppå der igjen, purreløk, gulrot og brokkoli oppå der, hvit saus som dekker det hele, krydret med salt og pepper og så raspet ost på toppen. 160 grader midt i ovnen i ca 40 min. Utrolig god, ungene liker den også!


#22

isola sa for siden:

Jeg har revet ost i sausen når jeg lager pølsegrateng. Fremgangsmåten er ellers ganske lik, men jeg bruker da grønnsakskraft/buljong, dropper karri og tilsetter amerikansk grønnsaksblanding.


#23

naima sa for siden:

Ost i er kjempegodt ;) Amerikansk blanding og gulrot, derimot, æææææsj! :-P
Det blir mindre grautete/sausete enn det fort kan bli om ein kun bruker saus i, og eg synes det er veldig greitt å ikkje måtte vente ei æve til egga heilt sikkert har stivna. For elles blir det iallfall sausete.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.