Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster! Pinnebrød

#1

Pelen sa for siden:

Hvordan gjør jeg det best da det er skidag? Ikke har jeg pinne (bor nå midt i byen), men jeg har en tykk kalkunpølse. Gjøre deigen og surre rundt pølsen og så får den gjære best den kan i sekken?


#2

emm sa for siden:

Tvinn rundt pølsa og putt i tett pose, jeg har aldri hevet pinnebrøddeig noe mer enn det. Kanskje du kan sende med lapp så en lærer hjelper han med pinne?


#3

Pelen sa for siden:

Takk, emm. Pinne pleier å ordne seg sier Herremannen. Skolen har visst tatt med grillpinner i tillegg til de som har med seg pinner.


#4

Fløyel sa for siden:

Skal han kun ha pinnebrødet, ikke pølsa, så ruller små boller av deigen og legger i tett plastboks. Men nå skal ikke den pinnebrød-deigen jeg bruker heves da.


#5

Elisabet sa for siden:

Jeg lager pinnebrød deig med bakepulver, for da er det ikke så farlig med hevingen eller om deigen ligger noen timer i kald sekk før den brukes. Pinne finner de alltids, men vi har grillspyd fra Clas Ohlson eller Biltema som er uttrekkbare og greie å ha i sekken. Skal en ha pinnebrød deig rundt pølsa så bør en ha grillet pølsa litt først før en tar på deigen.


#6

Niobe sa for siden:

Jeg lager også pinnebrød med bakepulver. Jeg ville ikke surret den rundt pølsa, for da tar det så lang tid å grille ferdig. Det går fortere om man griller pølser litt først, for så å surre deigen rundt og grille ferdig.


#7

Tallulah sa for siden:

Pinnebrøddeig gjærer ikke, den er som flere har nevnt laget på bakepulver. Vi lagde i helgen, og da pakket vi inn hele pølsa i brød. Det gikk helt fint, og ble veldig godt. Men det tar nok litt lengre tid enn om man bare surrer det rundt.

Jeg har brukt ferdig butterdeig en gang også, det funka brillefint.


#8

emm sa for siden:

Pølse med frakk er godt det! :jupp:


#9

millact sa for siden:

Kan dere legge ut oppskrift på pinnebrød med bakepulver?


#10

Obelix sa for siden:

Lager bare deigen og putter i pose.
Så kan ungene kline med å rulle det rundt pinnen eller pølsa selv.

millact: søk på pinnebrød så får du opp mange oppskrifter.


#11

Blå sa for siden:

Et råd for pinner, om man ikke har tilgang til skog og vil ha noe ferdig. Vi har brukt gamle spisepinner og spikket dem litt i enden. Fungerer brillefint.


#12

Pelen sa for siden:

Jeg har jo faktisk en hel pakke med chopsticks når jeg tenker meg om. Men blir de ikke litt kort å holde i?

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.