Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge må pannacotta stivne?

#1

Elisabet sa for siden:

Har aldri laget det før, men skal servere det i morgen kveld. Må jeg lage den i kveld eller holder det å gjøre det i morgen formiddag? Hvor mange timer må det stå i kjøleskap?


#2

Hyacinth sa for siden:

Kommer an på gelatininnholdet. Gjetter på fire timer.


#3

Elisabet sa for siden:

Jeg skal ha i 3 plater gelantin til en porsjon med 1/2 liter fløte som skal være til fire porsjonsskåler.


#4

Arran sa for siden:

4-6 timer? Lager du dem i morgen tidlig er du safe. Jeg lager dem ofte kvelden før, evt første lag kvelden før og så en nytt lag med en annen smak i neste morgen.


#5

Elisabet sa for siden:

Kan man lage flere smaker også ja. Tror ikke jeg skal teste det første gangen jeg lager det. :knegg: Men du må gjerne fortelle hvordan du gjør det. Da tar jeg sjansen på å vente til i morgen tidlig. Orker ikke nå tror jeg. Har akkurat laget smaksprøve på hovedretten.


#6

Arran sa for siden:

Easy peasy. Lag først halv porsjon og tilsett til mørk sjokolade og en skvett espresso i den. Rør godt slik at det løser seg skikkelig opp, la avkjøle noe, hell i porsjonsformer og la stivne. Lag så en halv porsjon til med bare vanilje og hell over i de samme formene slik at den legger seg på toppen. La lag to stivne, og voila - tolags pannacotta!


#7

Odelia sa for siden:

Jeg kjøler dem alltid i vannbad før de settes i kjøleskapet, men beregner allikevel ca 5 timer for å være på den sikre siden. 3 timer er i alle fall alt for lite her (på ca samme mengde som du beskriver).


#8

Elisabet sa for siden:

Nå er det fire timer snart siden jeg laget dem, og de er i alle fall på god vei til å stivne ordentlig, så da burde de i alle fall være det etter 7 timer til når vi skal spise dem. Gleder meg til å smake. Har aldri laget det før. :D Har is i fryseboksen i reserve tilfelle de ikke er gode, for jeg kan jo ikke akkurat prøvesmake fra porsjonsskålene heller. :humre:

Hva serverer dere til pannacotta av noe saus eller noe? Jordbær, bringebær eller bjørnebær saus? Kanskje røre litt bjørnebær med sukker og sile ut steinene og varme opp sausen litt?


#9

Kaktus sa for siden:

Jeg serverte med bringebærsaus i går. De forsvant på null komma niks. :glis:


#10

Elisabet sa for siden:

Hvordan laget du bringebærsaus da? Og var den varm eller kald?


#11

Kaktus sa for siden:

Jeg kjøpte en pose med frosne bringebær som jeg tinte, kjørte de i blenderen til kenwooden sammen med litt vann, ca 1 dl (?) sukker og en god dæsj med sitron. Så silte jeg den etterpå.


#12

Odelia sa for siden:

Jeg lager bringebærkulis. Trinn 4 i denne oppskriften.


#13

mina sa for siden:

Jeg bruker alltid jordbærsaus til. Jordbær og litt melis i blenderen, det blir veldig friskt og godt!


#14

Arran sa for siden:

Jeg pynter vanligvis med noen friske bær på toppen, gjerne bringebær, sånn som dette:

Bærcoulis er også veldig godt, men jeg synes ofte at det overdøver smaken av selve pannacottaen for mye.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.