Elisabet sa for siden:
Har aldri laget det før, men skal servere det i morgen kveld. Må jeg lage den i kveld eller holder det å gjøre det i morgen formiddag? Hvor mange timer må det stå i kjøleskap?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Elisabet sa for siden:
Har aldri laget det før, men skal servere det i morgen kveld. Må jeg lage den i kveld eller holder det å gjøre det i morgen formiddag? Hvor mange timer må det stå i kjøleskap?
Hyacinth sa for siden:
Kommer an på gelatininnholdet. Gjetter på fire timer.
Elisabet sa for siden:
Jeg skal ha i 3 plater gelantin til en porsjon med 1/2 liter fløte som skal være til fire porsjonsskåler.
Arran sa for siden:
4-6 timer? Lager du dem i morgen tidlig er du safe. Jeg lager dem ofte kvelden før, evt første lag kvelden før og så en nytt lag med en annen smak i neste morgen.
Elisabet sa for siden:
Kan man lage flere smaker også ja. Tror ikke jeg skal teste det første gangen jeg lager det. :knegg: Men du må gjerne fortelle hvordan du gjør det. Da tar jeg sjansen på å vente til i morgen tidlig. Orker ikke nå tror jeg. Har akkurat laget smaksprøve på hovedretten.
Arran sa for siden:
Easy peasy. Lag først halv porsjon og tilsett til mørk sjokolade og en skvett espresso i den. Rør godt slik at det løser seg skikkelig opp, la avkjøle noe, hell i porsjonsformer og la stivne. Lag så en halv porsjon til med bare vanilje og hell over i de samme formene slik at den legger seg på toppen. La lag to stivne, og voila - tolags pannacotta!
Odelia sa for siden:
Jeg kjøler dem alltid i vannbad før de settes i kjøleskapet, men beregner allikevel ca 5 timer for å være på den sikre siden. 3 timer er i alle fall alt for lite her (på ca samme mengde som du beskriver).
Elisabet sa for siden:
Nå er det fire timer snart siden jeg laget dem, og de er i alle fall på god vei til å stivne ordentlig, så da burde de i alle fall være det etter 7 timer til når vi skal spise dem. Gleder meg til å smake. Har aldri laget det før. :D Har is i fryseboksen i reserve tilfelle de ikke er gode, for jeg kan jo ikke akkurat prøvesmake fra porsjonsskålene heller. :humre:
Hva serverer dere til pannacotta av noe saus eller noe? Jordbær, bringebær eller bjørnebær saus? Kanskje røre litt bjørnebær med sukker og sile ut steinene og varme opp sausen litt?
Kaktus sa for siden:
Jeg serverte med bringebærsaus i går. De forsvant på null komma niks. :glis:
Elisabet sa for siden:
Hvordan laget du bringebærsaus da? Og var den varm eller kald?
Kaktus sa for siden:
Jeg kjøpte en pose med frosne bringebær som jeg tinte, kjørte de i blenderen til kenwooden sammen med litt vann, ca 1 dl (?) sukker og en god dæsj med sitron. Så silte jeg den etterpå.
Odelia sa for siden:
Jeg lager bringebærkulis. Trinn 4 i denne oppskriften.
mina sa for siden:
Jeg bruker alltid jordbærsaus til. Jordbær og litt melis i blenderen, det blir veldig friskt og godt!
Arran sa for siden:
Jeg pynter vanligvis med noen friske bær på toppen, gjerne bringebær, sånn som dette:
Bærcoulis er også veldig godt, men jeg synes ofte at det overdøver smaken av selve pannacottaen for mye.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.