Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Manuell vs autofokus

#1

Wix sa for siden:

Jeg har etterhvert bra med fotoutstyr nå, men synes jeg får for mange uklare bilder av det jeg tar mest bilde av - nemlig ungene. Og de sitter som kjent sjelden helt stille særlig lenge. Jeg lurer på om det er noe feil med innstillingene mine, eller om dette er normalt og at jeg kanskje heller bør bruke manuell fokus? Men jeg stoler liksom ikke helt på mine egne øyne da, og å fokusere manuelt tar vel kanskje ikke kortere tid enn autofokus? Ser for meg at når jeg har bestemt meg for fokusplan så er ungene over alle hauger. :knegg:

Hva gjør dere andre?


#2

scilla sa for siden:

Jeg bruker halv-automatikk og kort-kort lukkertid.


#3

Darth sa for siden:

Bruker autofokus - men passer nøye på at et av fokuspunktene blinker på det jeg vil ha i fokus.


#4

Elise sa for siden:

Jeg har kun det midterste punktet som fokuspunkt, og styrer det i øynene til den fremste ungen når den fokuserer, så flytter jeg kameraet litt for å få med det jeg vil når jeg knipser. :jupp:


#5

mrc sa for siden:

Mange kameraer har forskjellige autofokusmodus, og det kan være greit å sjekke hva man bruker og hvordan de andre fungerer.

Jeg gjør som Elise - jeg har automatisk valg av fokuspunkt deaktivert og bruker kun senter - så flytter jeg heller kameraet etter at jeg har fokusert. Da har jeg kontroll på hva det blir fokusert på.

Manuell fokus bruker jeg så å si aldri - det må være i en del produktfotosammenheng hvor jeg skal ha kamera på stativ og lang lukkertid, og kameraet ikke finner noe å fokusere på.


#6

Juste sa for siden:

Manuell fokus bruker jeg kun når jeg skyter objekter som er helt stillestående (typisk makro).

Får du bilder som er ute av fokus eller bilder hvor det er bevegelse i bildet som gjør det uklart? For ute av fokus så kan du som mrc sier sette på senterstyrt fokus, dersom problemet er at du får bevegelser i bildet så må du ha høyere lukkerhastighet, typisk 1/250 sek eller kjappere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.