Jeg har blitt glad i Corvina. Så falt jeg for ripasso, og fikk så den store kjærligheten i et utsøkt stevnemøte med en amarone. Den var så god at jeg tømte en hel flaske. :sjokk: Til norsk finale i melodi grand prix. :herregud:
Men altså. På vei ut av hundrekronersbeltet av rødvin som først og fremst skal funke til nytt på nytt og over i god vin - det finnes sikkert mer?
Når jeg liker amarone, hva mer liker jeg?
Og kan jeg få tips om en mat og en vin som utfyller hverandre perfekt? Jeg må greie å lage maten.
Jeg skal snakke med mannen. Han er Amarone-elsker og vet mye om vin og kan sikkert gi noen gode tips. Vi skal ha andebryst i dag, og han har tatt frem en amarone til det.
Jeg drikker ikke rødvin fordi jeg alt for ofte får hodepinen fra helvete av det og det finnes jo så mye god hvitvin og rosevin. Og Prosecco. Og sjampis. Og Cava. Og Cremante. :rairai:
Mannen sier at Ripasso kan være verdt å smake på for deg. Og Chateau Neuf du Pape. Som koster litt, men er verdt det i følge vinkjennergemalen min. Han tror også at du kan like enkelte viner fra Bourgogne. Spør på polet - si hva du liker og be om anbefalinger.
AV mat vil jeg anbefale and - enten -bryst eller -confitte, og selvsagt klassikeren beuf bourgogne. Kan jeg komme tilbake med trinn-for-trinn-beskrivelser av how too ved en senere anledning?
Jeg liker Amarone-viner, så kanskje vi har litt samme smak?
Generelt er jeg vedig glad i italiensk og spansk rødvin. Fransk har jeg aldri vært så fornøyd med, men antakeligvis har det med at jeg ikke har funnet riktig vin. Jeg er ikke så bevandret i vinverdnen. Mer her er noen av mine tips:
Amarone kan jo være veldig mye forskjellig. Vi har testet endel forskjellige, og jeg syns de kan variere fra helt vidunderlig til ikke spesielt god. Ikke alltid direkte knyttet til pris.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.